Jupiter lenses

Music matters...

AVClub Addicted Member
9 March 2017
2,274
Μου χαρίσανε 2 new old stock φακούς Jupiter: έναν 200mm/f4 και έναν 135mm/f3,5.
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει αξιόπιστος αντάπτορας Μ42 προς Z Nikon mount?
Λέω να τους δοκιμάσω (αν και κάτι φωτό που είδα στο διαδίκτυο δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν)

20251027_204008.jpg

εγώ χρησιμοποιώ της K&F Concept χωίς κάποιο πρόβλημα, τουλάχιστον ορατό.

εδώ λινκ με κάποιες φωτογραφίες σε αντάπτορα για pk

Σαν κατασκευή είναι οκ, δεν είχα κάποιο.
Έχω και έναν της novoflex αλλά η τιμή τους ξεφεύγει, αν και γενικά βλέπω έχουν ανέβει οι τιμές τους.

• Like
Reactions: Music matters...
και εγώ αντάπτορες τις K&F χρησιμοποιώ χωρίς πρόβλημα σε Sony και Olympus ομως.
Ο 135 αρης είναι ωραίος φακός , αξίζει να τον δοκιμάσεις , τον 200 αρη δεν τον έχω αλλά διαβάζω στα reviews οτι είναι βαρύς και οχι κάτι το ιδιαίτερο σε ποιότητα εικόνας.
Να σημειωθεί ότι εκείνη την περίοδο ο ποιοτικός έλεγχος στους σοβιετικούς φακούς ήταν ελλιπής , οπότε η αγορά σήμερα ενός τέτοιου μπορεί να αποδειχθεί απο διαμάντι έως λεμόνι. Εγώ προσωπικά ίσως έχω σταθεί τυχερός και ότι έχω στην συλλογή μου (helios, mir, industar, jupiter) είναι πολυ καλοί οπτικά και με χαρακτήρα ( το τελευταίο ειναι και το ζητούμενο σε τέτοιας παλαιότητας κρύσταλλα).

τον ειχα τον 200/4 , τον εδωσα γιατι ηταν πολυ βαρυς, και κρατησα τον κανον FD 200/2.8 που ειναι μισο βαρος, αλλα οχι πολυ καλυτερος οπτικα (μπορει και καθολου)
για αυτο που ειναι , ειναι μια χαρα φακος αν δεν βαριεσαι να τον κουβαλας , στο φ4 σε μενα ηταν ειδη usable
αν θες δες και κανενα τετοιο αδαπτορα