JVC HD-1 και ομαλοτητα κινησης:Mission Accompliced!

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,969
Παλλήνη
Μπορω με σιγουρια να πω οτι ο JVC HD-1 ειναι ο πρωτος προβολεας που μου επιτρεπει να εχω αριστη κινηση σε HD-DVD και BluRay χωρις την αναγκη του προγραμματος reclock στο HTPC, μιας που διαπιστωσα οτι μπορει μεσω powerstrip να λαβει ανετα σημα οχι μονο 1080p24 αλλα ακομα και 1080p 23,976 fps, οπως ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι γραμμενο στο δισκακι και να το διπλασιασει σε 47,96! Αποτελεσμα, ειναι να μην χρειαζεται πλεον το reclock και το HTPC μας να εχει τελεια κινηση και χωρις αυτο κατι που ειναι ευεργετικο μιας που το reclock αν αλλαζουμε γρηγορα chapters μπρος-πισω εχει μια ταση να μπερδευεται κατι που μπορει να οδηγησει ενιοτε σε σπασιματα εικονας.Οχι ομως πια! Με τον HD-1 ειδα σημερα το DREAMGIRLS HD-DVD σε 1080p 23.976 με τελεια κινηση και σταθεροτητα stand alone player! Νομιζω οτι ηρθε πια η ωρα του Οικονομου για HTPC! :D

Last edited:
Μπορω με σιγουρια να πω οτι ο JVC HD-1 ειναι ο πρωτος προβολεας που μου επιτρεπει να εχω αριστη κινηση σε HD-DVD και BluRay χωρις την αναγκη του προγραμματος reclock στο HTPC, μιας που διαπιστωσα οτι μπορει μεσω powerstrip να λαβει ανετα σημα οχι μονο 1080p24 αλλα ακομα και 1080p 23,976 fps, οπως ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι γραμμενο στο δισκακι και να το διπλασιασει σε 47,96! Αποτελεσμα, ειναι να μην χρειαζεται πλεον το reclock και το HTPC μας να εχει τελεια κινηση και χωρις αυτο κατι που ειναι ευεργετικο μιας που το reclock αν αλλαζουμε γρηγορα chapters μπρος-πισω εχει μια ταση να μπερδευεται κατι που μπορει να οδηγησει ενιοτε σε σπασιματα εικονας.Οχι ομως πια! Με τον HD-1 ειδα σημερα το DREAMGIRLS HD-DVD σε 1080p 23.976 με τελεια κινηση και σταθεροτητα stand alone player! Νομιζω οτι ηρθε πια η ωρα του Οικονομου για HTPC! :D

Πες μας κι αλλα ΔΑΣΚΑΛΕ ! Τι players ?Τι ρυθμισεις ?Χρειαζομαστε ΝΕΑ HTPC GUIDES ???....

Ε, οχι και δασκαλος! Δικηγορος ειμαι! :D

Βασικα, εαν εχεις τον HD-1 και ακολουθησεις τον σχετικο οδηγο που εχουμε στην HTPC guides χωρις το σταδιο εγκαταστασης του reclock, θα εισαι τζετ! ;)

Δεν χρειαζεται φυσικα να εχεις jvc !!!
Και με εναν απλο Optoma 78 Που εχω , μια χαρα κλειδωνει στα 48 και 72.
Kai η Pioneer 4270 το ιδιο (μονε σε 48).

Re: Απάντηση: JVC HD-1 και ομαλοτητα κινησης:Mission Accompliced!

Ε, οχι και δασκαλος! Δικηγορος ειμαι! :D

Βασικα, εαν εχεις τον HD-1 και ακολουθησεις τον σχετικο οδηγο που εχουμε στην HTPC guides χωρις το σταδιο εγκαταστασης του reclock, θα εισαι τζετ! ;)

..ready for launch....

Απάντηση: Re: JVC HD-1 και ομαλοτητα κινησης:Mission Accompliced!

Δεν χρειαζεται φυσικα να εχεις jvc !!!
Και με εναν απλο Optoma 78 Που εχω , μια χαρα κλειδωνει στα 48 και 72.
Kai η Pioneer 4270 το ιδιο (μονε σε 48).

Εχεις ομως ομαλοτητα στην κινηση χωρις να χρησιμοποιεις reclock?

Γιατι να μην εχει Τακη ?
Ο προβολεας ή η τηλεοραση ειναι απλοι δεκτες σηματων.
Αν μπορουν να συχρονισουν σωστα σε αυτες τις αναλυσεις και συχνοτητες τοτε δεν υπαρχει προβλημα.
Το θεμα ειναι με συσκευες που παιρνουν το σημα και το δειχνουν σε 60 Ηζ , οπως οι περισσοτεροι προβολεις και TV.

Και ομως Γιαννη, δεν ειναι τοσο απλο..
Καταρχην υπαρχουν προβολεις οπως ο Epson 600 o οποιος δεχεται μεν 48fps αλλα το μετατρεπει εσωτερικα σε 50 οποτε παει περιπατο η σωστη κινηση.
Δευτερον, ακομα και με pal dvd (25fps) οπου ολοι οι προβολεις υποστηριζουν 50 hz, εντουτοις εαν δεν βαζαμε reclock δεν ειχαμε παντα ομαλη κινηση..
Οποτε, ξαναρωτω, το εχεις οντως δοκιμασει χωρις reclock και ειχες αψογη κινηση στα 48? Αν ναι, εισαι απο τους τυχερους!

Μιάς και αναφέρθηκες στον TW600, να "στριμώξω" μια ερώτηση σχετική που με απασχολεί εδώ και καιρό. Πως γίνεται να έχω καλύτερη κίνηση όταν κατά την αναπαραγωγή 23.976 fps αρχείου, δίνω 60 hz (NTSC) σήμα στον Epson απ' ότι με 50 hz (PAL);

Μιχαλη ειναι απολυτα φυσιολογικο, μιας που σε 60hz refresh rate γινεται 3:2 Pulldown και η κινηση ειναι ομαλη (οχι ομως αριστη). Με υλικο 23.976 και display 50hz δεν γινεται ουτε 3:2 ουτε 2:2 Pulldown, οποτε η κινηση πρεπει να χαλαει σημαντικα.

Οντως χαλάει σημαντικά στα 50hz και στα 60hz δεν είναι απόλυτα ομαλή. Ιδιαίτερα σε σκηνές όπου η κάμερα "τρέχει" το πρόβλημα είναι αισθητό αλλά όχι ιδιαίτερα ενοχλητικό. Οπως μου το εξήγησες το καταλαβαίνω. Θένκς Τάκη.

Υ.Γ. υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί η κίνηση ή με τον 600άρη είναι δύσκολα τα πράγματα;

Τακη αυτο ακριβως ειπα κι εγω...
Αν ΔΕΝ μετατρεπουν εσωτερικα τα 24-48 σε 60, MONO tote θα εχεις ομαλη κινηση.
Ο optoma ΔΕΝ μετατρεπει εσωτερικα σε 60 ουτε και η tv.
H μονη διαφορα (που δεν εχω ελεγξει ακομη) ειναι αν δεχεται ακριβως την συχνοτητα 23,976.
Ισως το βραδυ αν βρω χρονο

Χτες επαιξα λιγο με το προβολεα και τη tv...

Χωρις reclock παιζει ανετα και χωρις περιεργα ΑΛΛΑ που και που εχει καποιους "λοξυγγες" οπως παλιοτερα με τα απλα dvd.

Me to recklock "βαραινει" το συστημα , αλλα οταν κλειδωσει δεν εμφανιζει αυτα τα τυχαια σπασιματα λογω συγχρονισμου και οχι ακριβους κλειδωματος με τα 24-48 .

Ακριβως σε αυτο αναφερομουν Γιαννη! Παλια με αλλους προβολεις, χωρις ρικλοκ ειχα αυτα τα περιοδικα "Βηξιματα". Τωρα με τον JVC στα 1080p 23.976, εχω αριστη κινηση χωρις κανενα προβλημα! Εχω δει μεχρι στιγμης 3 ταινιες χωρις το παραμικρο!

Sir Takis, να μας τα κανεις "λιανα" αυτα τα κολπακια μπας και δουμε και μεις τιποτε....
-bye-

Re: Απάντηση: JVC HD-1 και ομαλοτητα κινησης:Mission Accompliced!

Ακριβως σε αυτο αναφερομουν Γιαννη! Παλια με αλλους προβολεις, χωρις ρικλοκ ειχα αυτα τα περιοδικα "Βηξιματα". Τωρα με τον JVC στα 1080p 23.976, εχω αριστη κινηση χωρις κανενα προβλημα! Εχω δει μεχρι στιγμης 3 ταινιες χωρις το παραμικρο!

Με τιποτα δεν μπορω να το πετυχω με τον DILA! Αν παω να δημιουργησω custom resolution 23.976 η το διπλασιο ...χανω την εικονα...Φταιει η 8800 ?
Δεν χρησιμοποιω power strip ουτε reclock...Λετε το δευτερο δεν χρειαζεται...Το powerstrip ???...Kαλυτερη εικονα παιρνω με 60 hz...Eπεξεργαστη εχω τον 6600 με 2 γιγα "καλη" μνημη (800αρα)...
Τι να κανω βρε παιδια ?