JVC HD350 flickering ?

22 June 2006
35,303
NEO HRAKLEIO
Εδω και λιγο καιρο ειμαι κατοχος του jvc hd350 και πραγματικα δεν ξερω τι αλλο να ζητησω πια απο ενα προβολεα...
Αριστο μαυρο, πολυ καλη ευκρινεια (εχω τυχει σε πολυ καλο κομματι) , ωαρια χρωματα μετα απο calibration.
Αλλα προσφατα , αρχισα να εχω καποιο προβλημα με flickering , ιδιαιτερα σε σκηνες με εντονο contrast.
Sto desktop του HTPC ειδικα, τα πραγματα ειναι πολυ εντονα... εχει κανεις αλλος το ιδιο προβλημα ?
Ψαχνωντας ειδα οτι μαλλον ειναι η λαμπα, αλλα εχει μονο 100 ωρες :bigcry:

Δεν ειναι καιρος για αλλαγες .... και απ οσο ξερω η jvc εχει εγγυηση 90 ημερες!!
Καπου ακουσα οτι μπορει να διορθωθει αν βαλω το προβολεα σε high lamp mode... ισχυει ?

Εδω και λιγο καιρο ειμαι κατοχος του jvc hd350 και πραγματικα δεν ξερω τι αλλο να ζητησω πια απο ενα προβολεα...
Αριστο μαυρο, πολυ καλη ευκρινεια (εχω τυχει σε πολυ καλο κομματι) , ωαρια χρωματα μετα απο calibration.
Αλλα προσφατα , αρχισα να εχω καποιο προβλημα με flickering , ιδιαιτερα σε σκηνες με εντονο contrast.
Sto desktop του HTPC ειδικα, τα πραγματα ειναι πολυ εντονα... εχει κανεις αλλος το ιδιο προβλημα ?
Ψαχνωντας ειδα οτι μαλλον ειναι η λαμπα, αλλα εχει μονο 100 ωρες :bigcry:

Δεν ειναι καιρος για αλλαγες .... και απ οσο ξερω η jvc εχει εγγυηση 90 ημερες!!
Καπου ακουσα οτι μπορει να διορθωθει αν βαλω το προβολεα σε high lamp mode... ισχυει ?

Απουσια flickering ισως ? -bye-

Re: Απάντηση: JVC HD350 flickering ?

Το ίδιο κάνει και με ένα player?

Δυστυχως , χτες το βραδυ δεν ειχα πολυ χρονο να το τσεκαρω... θα προσπαθησω σημερα.
Απ οσο θυμαμαι , και στο Μουντιαλ, που εβλεπα απο το δορυφορικο δεκτη, το ειχε , αλλα δεν θυμαμαι καλα.

δοκιμασα και αλλο player , τα ιδια.
Στην αρχη καλα, μετα απο λιγη ωρα παλι flickering.
Αυτο που ελυσε το θεμα, προσωρινα, ηταν να βαλω τη λαμπα στο high mode.
Αλλα εκει εχω πολυ φωτεινοτητα και αρκετο θορυβο... αλλα καποιοι στο εξωτερικο ισχυριζονταο οτι αν τον αφησω για λιγες ωρες σε αυτο το Mode , ισως στρωσει .... θα δουμε.

Το ιδιο γινοταν παλια και σε καποιους panasonic και τοτε εβαζαν την λαμπα στο high και εφτιαχνε μετα απο καμποσο καιρο.
Δεν εχεις τιποτα να χασεις.

δοκιμασα και αλλο player , τα ιδια.
Στην αρχη καλα, μετα απο λιγη ωρα παλι flickering.
Αυτο που ελυσε το θεμα, προσωρινα, ηταν να βαλω τη λαμπα στο high mode.
Αλλα εκει εχω πολυ φωτεινοτητα και αρκετο θορυβο... αλλα καποιοι στο εξωτερικο ισχυριζονταο οτι αν τον αφησω για λιγες ωρες σε αυτο το Mode , ισως στρωσει .... θα δουμε.

ναι αλλά μιλάνε γαι 50 60 ώρες...όχι και λίγες...

γιατί δεν έρχεσαι σε επαφή απευθειας με την εταιρεία....???

Τι να μου πει η εταιρεια... αφου εχει εγγυηση μονο για 90 μερες.
Εγω τον εχω 6 μηνες.

Αληθεια , ποια ειναι τωρα η αντιπροσωπεια ?

Last edited:
καταρχας πουθενα δεν έχω διαβάσει ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προκειται για προβλημα στη λάμπα..αν και όλες οι αναφορές αυτό δείχνουν...και το κυριότερο ´...εχεις κάνει μια επένδυση ..λες να σου αρνηθούν μια γνώμη...έστω και μέσω email στη μαμά εταιρεία??

και τέλος να βάλεις ναι τη λάμπα στο high....σου λέει κανείς ότι δεν θα το ξανακάνει...μεχρι το τέλος της ζωής της..?

Δεν μπορω να φανταστω τι θα παθει ενας jvc προβολεας αν πεσει στα χερια της astra...
Σε μια τουλαχιστον περιπτωση που τυχαινει να γνωριζω, δεν υπηρξε προβλημα παντως.

Παντως κι εγω Γιαννη στη θεση θα προτιμουσα να δωσω 200 Ευρω για νεα λαμπα παρα να ρισκάρω να παει το μηχανακι σε Ελληνικό service (και ειδικα ανευ λόγου / αποτελεσματος όπως φαινεται)...

200 ευρω στις μερες μας ειναι σεβαστο ποσο... και ειδικα για 100 ωρες μονο.

Θα δω απο Σεπτεβριο τι θα κανω.
Προς το παρον , το εχω σε high lamp mode και βλεπουμε.

200 ευρω στις μερες μας ειναι σεβαστο ποσο... και ειδικα για 100 ωρες μονο.
Δεν διαφωνώ αλλά αν αυτες ειναι οι επιλογές σου τη θεωρω την καλύτερη (αφηνω στην ακρη το θεμα της ''κρισης'' και το πως συνεχίζουμε να πεταμε τα λεφτα μας και μετα να ''κλαιγόμαστε''....)

Προς το παρον , το εχω σε high lamp mode και βλεπουμε.
Η καλύτερη επιλογη από αυτα που καταλαβαινω.

Ο δικός μου δεν παρουσιάζει τέτοιο πρόβλημα (προς το παρον)

Το κατάστημα που τον αγόρασες τι σου λέει ?