Και πικάπ ο Κιμούρα

Re: Απάντηση: Re: Και πικάπ ο Κιμούρα

Κατέχοντας τω γνώθι εαυτόν, ομιλώ...
Τα μη πρακτικά και δύσχρηστα, στην σημερινή εποχή δεν έχουν θέση. Ας υπερέχουν συνολικά σε όλους τους τομείς.
Είπαμε, οι φελλοί επιπλέουν...

σωστο! τα βινυλια ουτε διωχνουν τα περιστερια απο τα μπαλκονια, ουτε γίνονται καταπληκτικα σουβερ...

Εγω κάνω πλάκα φιλέ μου, ελπιζω και εσύ. Δεν νομιζω κανένας να πιστευει οτι τα βινυλιο θα κατακτησει την αγορά, αλλα όλα δειχνουν οτι θα συνεχισει να διατηρει ενα μικρο μερίδιο. Υπάρχει ζήτηση και αυτό ειναι δεδομένο.

σωστο! τα βινυλια ουτε διωχνουν τα περιστερια απο τα μπαλκονια, ουτε γίνονται καταπληκτικα σουβερ...

Εγω κάνω πλάκα φιλέ μου, ελπιζω και εσύ. Δεν νομιζω κανένας να πιστευει οτι τα βινυλιο θα κατακτησει την αγορά, αλλα όλα δειχνουν οτι θα συνεχισει να διατηρει ενα μικρο μερίδιο. Υπάρχει ζήτηση και αυτό ειναι δεδομένο.
Σωστοοοοοοός!!!

Η πωληση καινουριων πικαπ και δισκων γνωριζει μια μικρη αναλαμπη. Κι αυτο δεν εχει να κανει με ρετρο μοδα αλλα με το οτι το πικαπ παραμενει η κορυφαια audiophile προταση που σημαινει οτι ενας συγκεκριμενος αριθμος ανθρωπων θα συνεχισει να ανανεωνει τα μηχανηματα του και τις συλλογες δισκων του. Επισης ενας μικρος αριθμος νεων που "κληρονομησαν" μια δισκοθηκη θα αγορασει και πικαπ για να γνωρισει το αντικειμενο...ως εκει ομως. Οι υπολοιποι θα κουβαλουν καρτουλες με 50000 αηδιες αποθηκευμενες μεσα (λες και χρειαζονται 50000 κομματια μαζι τους - ουτε ο Πετριδης να ηταν).
Το βινυλιο περαν της εκπληκτικης του αποδοσης σε πολυ καλο ηχοσυστημα σε εισαγει και σε μια συγκεκριμενη ψυχολογια ( φροντιδα του πικαπ, του δισκου, μελετη του εξωφυλλου, μια πιο ενεργητικη συμμετοχη στην ολη διαδικασια) και πολλες φορες αυτη η ψυχολογια καθοριζει τα μεγιστα στην απολαυση της μουσικης. Περαν βεβαια της αισθητικης που το κομπιουτεριστικο, αντιγραφομενο, ανευ συναισθηματικης αξιας μεταλλικο δισκακι δεν εχει. Οπως δεν θα περασει σε ανυπαρξια το θεατρο ή ο κινηματογραφος επειδη εχουμε home cinema ή δεν θα σταματησει η ζωγραφικη επειδη εχουμε ψηφιακες μηχανουλες δεν θα σταματησει να υπαρχει η ζωντανη σκηνη ή το παραδοσιακο πικαπ επειδη εχουμε SD καρτουλες με χιλιαδες συμπιεσμενα κομματακια μεσα.

Το ιδιο ισχυει και με τους λαμπατους ενισχυτες. Παλια τεχνολογια, φοβεροι τρανζιστορ ή ψηφιακοι ενισχυτες...ομως η λαμπα συγκινει, πουλαει και δημιουργει και λιγους νεους οπαδους καθε χρονο.

Τα μη πρακτικά και δύσχρηστα, στην σημερινή εποχή δεν έχουν θέση. Ας υπερέχουν συνολικά σε όλους τους τομείς.

Αχ βρε waxman που ήσουν να μου ανοίξεις τα μάτια πριν από μερικά χρόνια...

Τώρα ήρθες αργά... Πρόλαβα και παντρεύτηκα... :flipout:

Όπως την κόβω την κατάσταση, το βινύλιο θα κρατήσει ένα μικρό αλλά σταθερό μερίδιο της αγοράς για αρκετά χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο που πλέον βλέπουμε και εμπορικές δουλειές σε βινύλιο, π.χ. το τελευταίο άλμπουμ των Kaiser Chiefs...

Όπως την κόβω την κατάσταση, το βινύλιο θα κρατήσει ένα μικρό αλλά σταθερό μερίδιο της αγοράς για αρκετά χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο που πλέον βλέπουμε και εμπορικές δουλειές σε βινύλιο, π.χ. το τελευταίο άλμπουμ των Kaiser Chiefs...

Εκτος των σταθερων επανεκδοσεων, ολο και περισσοτερες νεες κυκλοφοριες συμπεριλαμβανουν και βινυλιο στις εκδοσεις τους, πραγμα που δεν γινοταν μεχρι πριν 3-4 χρονια. Ακομα και η Μαντονα ξαναβγαζει βινυλιο!!!! Αρα κινειται εμπορικα το μεσο. Ειδα να πουλιουνται πικαπ στο Μedia Markt (φθηνα Sherwood και Technics) και μου εκανε εντυπωση.

Σημερα αγορασα 5-6 βινυλια απο το Saturn. Αν μου ελεγε καποιος περυσι οτι θα εβρισκα βινυλιο σε τετοια μαζικα πολυκαταστηματα που κυνηγουν το up-to-date θα γελουσα...

Εκτος των σταθερων επανεκδοσεων, ολο και περισσοτερες νεες κυκλοφοριες συμπεριλαμβανουν και βινυλιο στις εκδοσεις τους, πραγμα που δεν γινοταν μεχρι πριν 3-4 χρονια. Ακομα και η Μαντονα ξαναβγαζει βινυλιο!!!! Αρα κινειται εμπορικα το μεσο. Ειδα να πουλιουνται πικαπ στο Μedia Markt (φθηνα Sherwood και Technics) και μου εκανε εντυπωση.

Εδώ πουλάνε κάτι Lenco στο πλαίσιο, που είναι πιο πολύ για υπολογιστές, για φαντάσου...

Απάντηση: Re: Και πικάπ ο Κιμούρα

Η πωληση καινουριων πικαπ και δισκων γνωριζει μια μικρη αναλαμπη. Κι αυτο δεν εχει να κανει με ρετρο μοδα αλλα με το οτι το πικαπ παραμενει η κορυφαια audiophile προταση
+100:a0210:

Ειδα να πουλιουνται πικαπ στο Μedia Markt (φθηνα Sherwood και Technics) και μου εκανε εντυπωση.

την προηγουμενη εβδομαδα ημουν Ελσινκι. Σε ένα απο τα μικρα μαγαζια ηλεκτονικων στο αεροδρόμιο στον χώρο του transit ειχε και πικαπ 2 διαφορετικες μαρκες παρακαλω....μαιστα τι μου λείπει αφρο ξυρισματος, οδοντοπαστα,καρτα μνημης, α και ενα πικαπ βεβαιως βεβαιως....

στο Public τα πικαπ με εξοδο usb εγιναν αναρπαστα σε μια νυχτα, κουφαθηκαν οι ανθρωποι....

κατι γινεται και μου αρκει