Και τώρα ποιά κάρτα ήχου?

21 February 2007
271
ΑΘΗΝΑ - ΚΗΦΙΣΙΑ
Και τώρα που η θρυλική Auzentech X-Meridian 7.1 μας τελείωσε, ποιά κάρτα θα καλύψει τις ανάγκες μας για ποιοτικό πολυκάναλο ήχο?

Υπάρχει λύση για όλους όσους θέλουν κάρτα που να υποστηρίζει τα νέα 7.1 formats ήχου?

Την ψιλοζαχαρώνω και εγώ αλλά περιμένω να διαβάσω
σχόλια από κάποιον που να την έχει ήδη ή από κάποιον
που την έχει τεστάρει.

Last edited:
ρε σεις η x-plosion ειναι παλαιοτερη της Meridian. Βγηκε μετα την πρωτη καρτα της εταιρειας την Mystique.......

Αυτό δεν πειράζει. Είναι καλή ή όχι?

Γιατί τα 219 EUR για την prelude που κάθονται βαριά στο στομάχι
ενώ τα 89 EUR της x-plosion είναι ΟΚ. Αξίζουν τα 130 EUR παραπάνω?

και η εφτακάναλες on -board, μια χαρά τις βρίσκω εάν δεν πολυψάχνεσαι.

Το Asus P5W-DH Deluxe που έχω εγώ και έχει εφτανακάλη on-board,
δεν λέει και πολλά. Ούτε σε στάθμες ούτε σε ποιότητα.

Αλέξη, δεν είμαι και ο πλέον ειδικός αλλά νομίζω ότι είναι θέμα chipset και το συγκεκριμένο είναι λίγο παλαιό παρόλο που δεν έχει κλείσει χρόνο εάν δεν κάνω λάθος, στην Gigabyte η on board είναι πολύ καλή, βέβαια όλα είναι σχετικά.

Re: Απάντηση: Και τώρα ποιά κάρτα ήχου?

Φυσικά Γιάννη, πολλές φορές το "τέλος" σηματοδοτεί μια νέα - και ίσως καλύτερη - αρχή !

πχ αυτή http://www.auzentech.com/site/products/x-plosion.php τι λέει?

Τι έχουν να πουν οι δικοί μας άνθρωποι?

Εγω παντως απο οσα εχω διαβασει...μαλλον προκειται για μια απλως καλη καρτα..και οχι τιποτα φοβερο...δηλαδη καμμια σχεση με το μπαμ της meridian (που και αυτη πιστευω μαλλον πολυυπερεκτιμημενη ειναι..)....παντα απο τις εντυπωσεις των χρηστων...φυσικα αμα δεν την τεσταρεις με τα αυτια σου...και βεβαια να κανεις και συγκριση και με αλλες..

Αλέξη, δεν είμαι και ο πλέον ειδικός αλλά νομίζω ότι είναι θέμα chipset και το συγκεκριμένο είναι λίγο παλαιό παρόλο που δεν έχει κλείσει χρόνο εάν δεν κάνω λάθος, στην Gigabyte η on board είναι πολύ καλή, βέβαια όλα είναι σχετικά.

IMHO, καμία on-board δεν μπορεί να είναι πολύ καλή. Είναι κυρίως θέμα αναλογικών ηλεκτρονικών, ευαισθησίας σε θόρυβο, κτλ.

Το chipset (την σήμερον ημέρα) παίζει τον τελευταίο ρόλο στην ποιότητα ήχου.

Κουβέντα να γίνεται! :smile:

IMHO, καμία on-board δεν μπορεί να είναι πολύ καλή. Είναι κυρίως θέμα αναλογικών ηλεκτρονικών, ευαισθησίας σε θόρυβο, κτλ.

Το chipset (την σήμερον ημέρα) παίζει τον τελευταίο ρόλο στην ποιότητα ήχου.
+1

Εκτός των άλλων, που να χωρέσουν άραγε(ς) όλα τα ηλεκτρονικά μίας καλής κάρτας ήχου στην μητρική;

+1

Εκτός των άλλων, που να χωρέσουν άραγε(ς) όλα τα ηλεκτρονικά μίας καλής κάρτας ήχου στην μητρική;

Άσε που τα συγκεκριμένα υλικά θα στοίχιζαν και τουλάχιστον άλλα τόσα από όσο η υπόλοιπη μητρική.. Άντε μετά να πείσεις τον καταναλωτή να δώσει 350 για μητρική με καλή κάρτα ήχου..

Aν έχεις ή θα πάρεις ΑΜΡ με τα νέα φορμάτς, περίμενε πολύ λίγο και θα πάρεις μητρική με hdmi που περνάει και ήχο και καθάρισες. Το G35 της INTEL ήδη σε υλοποιήσεις βγάζει ήχο κομπλέ απο hdmi και δεν έχει καθόλου άσχημες επιδόσεις στα HD απο πλευράς βίντεο. Ψάχνω ένα της ASUS (Σύριε έχεις; ) να πάρω απο χθές αλλα δεν έχει κανείς ετοιμοπαράδοτο. Δευτέρα-τρίτη το τσίμπισα. Αυτό είναι το μέλλον, εφόσον δεχτείς να αλλάξεις τον ΑΜΡ σου με νέο. Και φθηνότερη απο μισή όζεντεκ ........