Κάηκε ο ενισχυτής, ερώτηση για νέο !!

Κατανοητό ! Όποτε η αυξομείωση γίνεται έως ότου όλα τα ηχεία να δείχνουν 60 db στο dbmeter από την θέση ακρόασης ! ( κατουσιαν τα db του κάθε ηχείου αλλάζω )

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στα ποσά db βάζω τον ενισχυτή να παίζει όταν θα κάνω το test ?

Κατανοητό ! Όποτε η αυξομείωση γίνεται έως ότου όλα τα ηχεία να δείχνουν 60 db στο dbmeter από την θέση ακρόασης ! ( κατουσιαν τα db του κάθε ηχείου αλλάζω )

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στα ποσά db βάζω τον ενισχυτή να παίζει όταν θα κάνω το test ?

Τα 60 που σου ανέφερα είναι παράδειγμα. Η διαδικασία πως την έκανα εγώ όταν είχα ενισχυτή χωρίς ισοστάθμιση έχει ως εξής: Βάζω να παίξει το πρώτο τεστ με το μπροστά αριστερό ηχείο με την ένταση του ενισχυτή κάπου προς τη μέση, εκεί το ντεσιμπελόμετρο θα μου δείξει μία τιμή για παράδειγμα σου λέω τώρα εγώ 64db, για να μπορείς να θυμάσαι ποια τιμή και μη μπερδεύεσαι κατεβάζεις ή ανεβάζεις το γενικό volume του ενισχυτή έως ότου το τεστ δείξει στρογγυλά 60db, μετά πας στο κεντρικό ηχείο στη δική του ένταση και το ανεβάζεις ή κατεβάζεις έως ότου σου δείξει κι αυτό 60db, μετά πας στο δεξί μπροστά και ούτω καθ εξής. Το υπογούφερ ίσως να χρειαστεί παραπάνω απ τα 60db ανάλογα πως σ ευχαριστεί. Προσοχή όμως μη το παρακάνεις γιατί αν παίξεις τέρμα γκάζια τον ενισχυτή μπορεί να το υπεροδηγήσεις και να το πάρεις στο χέρι. Εννοείται πως την ένταση πάνω στο υπογούφερ θα τη βάλεις στη μέση και θα το ρυθμίσεις απ τον ενισχυτή πόσο το θέλεις. Να σημειώσω πως η όλη διαδικασία θέλει απόλυτη ησυχία γι αυτό καλύτερα θα ήταν να το κάνεις αργά βράδυ για να μην έχεις περιβάλλοντα ήχο που θα σου χαλάσει τα αποτελέσματα.