Κάηκε το ηχοσύστημα.Τι κάνω με τα ηχεία?

Skotostra

New member
9 December 2015
17
Καλησπέρα παιδιά πριν λίγο καιρό κάηκε το ηχοσύστημα μου το οποίο χρησιμοποιούσα μονο και μονο για να βάζω τραγούδια απο κινητό μιας και ηταν αρκετά παλιό.Τα ηχεία παρόλαυτά δουλεύουν και θέλω με κάποιο τροπο (αγορα ενισχυτή?) να τα χρησιμοποίησω για την ίδια χρήση. Στο λινκ που θα δώσω υπάρχουν φωτογραφίες με τη συνδεσμολογία που νομίζω θα λυσουν πολλές απορίες καθώς με βοηθησατε για να το συνδεσω με το κινητό μου παλαιότερα. Να σημείωσως πως δεν με ενδιαφέρει να έχω τέλεια ποιότητα αλλά να είναι αξιοπρεπής.
Για οποιαδήποτε απορία είμαι εδώ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το λινκ-> http://avclub.gr/forum/showthread.php/146268-Μπορώ-να-κάνω-αυτή-τη-μετατροπή
 
Καλά το σκέφτεσαι,θα χρειαστείς έναν δικάναλο ολοκληρωμένο ενισχυτή.
Θα συνδέσεις με τον ίδιο τρόπο το κινητό σου σε μια από τις εισόδους του και τα ηχεία στις κατάλληλες υποδοχές.

Υποθέτω πως μιλάς για κάτι πολύ οικονομικό,έτσι;
 
Θα ήθελες να αγοράσεις έναν stereo ενισχυτή και αν ναι τι budget έχεις; Επίσης πια είναι τα ηχεία σου και σε τι χώρο θα μπει (απόσταση από την θέση ακρόασης);
 
Απο οτι καταλαβα θα χρειαστω ενισχυτή αλλά δεν θέλω να δώσω πολλά χρήματα?Γύρω στα 30ευρω μπορω να βρω κάτι?Δεν έχω ξανά ασχοληθεί ποτε με ενισχυτές και δεν ξέρω για να πω την αλήθεια και πως λειτουργουν.Έχω δυο τέτοια ηχεία -> http://imgur.com/SgeU0B5 .Πέρα απο τα 2 RCA υπαρχουν και κάτι καλώδια που δεν έχουν βισμα και μπαίνουν 'γυμνά' σε κάτι τρύπες αυτά τι θα τα κάνω? http://imgur.com/Y1vzDhX

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

A επίσης τα ηχεία παίρνουν ρεύμα απο το ηχοσύστημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο χώρος που θα χρησιμοποιώ είναι ενα δωμάτιο οχι πολύ μεγάλο και καλοκαίρι μπορεί να τα κατεβασω στον κήπο για κανένα πάρτυ.
 
Κάτω από 150-200 δύσκολα να βρεις κάτι (μιλάμε για τον απολύτως απλοϊκό στέρεο ενισχυτή). Τώρα με 30 ευρώ δεν θα βρεις ούτε μεταχειρισμένο. Αν θες κάνεις λίγο υπομονή μέχρι να μαζευτούν extra χρήματα.
 
Να πω την αλήθεια δεν περίμενα να κανει τόσο ένας ενισχυτής :P , μέσω υπολογιστη μπορω να κάνω κάτι?Αν φυσικα υπάρχει τρόπος να τα συνδεσω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν ψαξω για ενισχυτή μεταχειρισμένο πρέπει να δώσω σημασία και στα watt?Αναλογικά με τα watt των ηχείων πως πρέπει να είναι?
 
Τα ηχεία σου είναι από all in one σύστημα από ότι κατάλαβα. Τα καλώδια θα τα συνδέσεις στις αντίστοιχες υποδοχές του ενισχυτή που θα πάρεις. Αν και τα ηχεία all in one φτιάχνονται έτσι ώστε να παίζουν σωστά με το αντίστοιχο μηχάνημα που ήρθαν στο κουτί, και συνδέοντας τα σε έναν ενισχυτή δεν ξέρω πόσο καλό ήχο θα πάρεις. Την μουσική σου κατά 99% μια χαρά θα την ακούς απλά μην περιμένεις και πολλά από τον ήχο από άποψη ποιότητας. Τα ηχεία μήπως γράφουν από πίσω πόσα Watt και Ohm είναι?


Υπάρχουν και ηχεία αυτό-ενισχυόμενα (με ενισχυτή που βρίσκεται στο εσωτερικό τους) που συνδέονται κατευθείαν με υπολογιστή. Δυστυχώς τα ηχεία σου δεν είναι τέτοιου είδους και θέλουν ενισχυτή. Αν μπεις στο skroutz και δεις λίγο τι παίζει με τις τιμές θα πάρεις μια γεύση, (τα 30 ευρώ, χωρίς να θέλω να ακουστώ "κάπως" είναι ανέκδοτο)
 
Αν δεν θες να περιμένεις και απλά θες να ακούς μουσική άμεσα προτείνω να πάρεις κάτι σαν αυτό https://www.skroutz.gr/s/315438/Logitech-S150-Digital-USB-Speaker-System.html και να το συνδέσεις στο pc σου για να κάνεις απλά την δουλειά σου. Τα ηχεία κράτα τα στο πατάρι σου για αργότερα.


Αν θες παρτάκι με φίλους και μουσική δεν αποφεύγεις με τίποτα το 10 πλασιο κόστος από τα 30ευρω.
 
Τα έχω ηδη αυτά , απλα νόμιζα οτι δεν θα χρειαστω τόσο μεγαλο ποσο για να θέσω σε λειτουργεία τα ηχεία μου.Αν είναι να δώσω 150+ για ενισχυτή ας αγοράσω καλυτερα αυτά http://www.e-gate.gr/logitech-z-623-2.1-200w-el.html , και εαν θέλω να τα βγαλω σε εξωτερικο χώρο απλα χρειάζομαι λαπτοπ!?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και αν δεν κάνω λάθος συνδέονται και με κινητό.
 
Το νήμα σου είναι στην κατηγορία HiFi audio του δικαναλου. Αυτά που έχει το λινκ είναι ηχειακια multimedia υπολογιστή. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Οι 2καναλι ενισχυτές (ακόμα και μόνο από σκρουτζ να κοιτάξεις κοστίζουν από 160ευρω ο πιο φθηνός της Pioneer μέχρι 80.000ευρω ένας της Audio Note! Προσωπικά θεωρώ ότι κάποιος που ξοδεύει πάνω από 10,000 για έναν ενισχυτή είναι "Σεΐχης" (για να μην πω θεομουρλος) σε σχέση με εμένα αλλά όπως καταλαβαίνεις με 30 δεν θα βρεις ενισχυτή ούτε για ακουστικά "ψείρες"
 
Κατανοητα αυτά που λες και σε ευχαριστώ για τον κόπο σου.Τα 30 ευρώ που είπα ήταν ενδεικτικό ποσό μιας και δεν ήξερα τι παίζει καθόλου με τις τιμες των ενισχυτών. Μάλλον αυτά δεν ειναι για μένα, οπότε μαλλον για ηχεια multimedia με βλεπω να πηγαίνω.
 
Last edited:
Για παράδειγμα με τον δεύτερο που πρότεινε ο Μιχάλης λέει υποστηριζει 2x40 αρα θα έχω λιγότερη ενταση λόγω του οτι τα δικά μου είναι 50watt?
Επίσης θα μπορεί να γίνει σύνδεση με κινητό γιατί εγώ βλέπω μονο usb-sd card.
 
Μπορείς αν θες με ένα καλώδιο που από την μια μεριά είναι 3,5mm jack και απ την άλλη rca (κόκκινο-ασπρο) να το συνδέσεις από πίσω στον ενισχυτή παίζοντας μουσική από το headphones out του κινητού.


Με κάτι σαν αυτό δηλαδή. http://www.skroutz.gr/s/7140559/Powertech-Audio-Cable-3-5mm-male-2x-RCA-male-1-5m-CAB-R007.html

Όπως φυσικά (με το ίδιο καλώδιο) και από το pc.
 
Aν θες κατι οικονομικό για να μην αχρηστευτουν τα ηχεία σου μπορείς να πας σε κάτι τέτοιο. Αλλά μην περιμένεις να ακούς στις εντάσεις που σήκωνε το AIWA. Αλλιώς η επόμενη λύση που θα σου παρέχει και κάποια ένταση ώστε να αξιοποιήσεις πλήρως τα ηχεία σου είναι κάποιος ενισχυτής σαν και αυτόν.
 
Άρχισα να βγάζω άκρη με αυτά που μου ειπατε.
Εστω οτι θέλω να αγοράσω αυτον http://www.emimikos.gr/SKYTRONIC-AV-360/ .Το οτι είναι 40watt σημαίνει οτι θα μου δώσει λιγότερη ένταση, ποιότητα η δεν θα παιζει καθόλου μουσική λόγω του οτι εγώ θέλω θα συνδεσω 2 ηχεία των 50watt?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης για την τροφοδοσία ενος ενισχυτή υπάρχει καλώδιο στην συσκευασία η χρειαζεται να αγορασω?