Καινούργια τηλεόραση: LG 55EA980V ή budget επιλογή;

liberostelios

New member
2 October 2014
3
Καλησπέρα,

Νέος στο forum και ήθελα μία άποψη από πιο ειδικούς σχετικά με το θέμα.

Μπήκα σε νέο σπίτι και δε διαθέτω τηλεόραση για το σαλόνι, οπότε θα αγοραστεί μία καινούργια "επειγόντως". Η τηλεόραση θα είναι σε απόσταση περίπου 1,5-2 μ. από τον καναπέ και η χρήση της θα είναι: μπάλα :firstprize:, ντοκυμαντέρ (OTE TV), θέαση σειρών/ταινιών (1080p streaming μέσω put.io) και playstation (fifa/pro με φίλους ή κάποιο καλό παιχνίδι μία στο τόσο).

Από τη στιγμή που είδα την LG 55EA980V στα stands των καταστημάτων την έχω σταμπάρει, αλλά το κόστος της ήταν απαγορευτικό. Τώρα, εν όψει απόσυρσης του μοντέλου από ότι καταλαβαίνω, η τιμή της έχει πέσει σε πολύ πιο γήινα επίπεδα (περίπου 2800 ) και έχω μπει σε σκέψεις. Έχοντας και κινητό με AMOLED οθόνη στο παρελθόν, θεωρώ ότι το μαύρο της τεχνολογίας και η τρομερή αντίθεση της είναι το μέλλον και μπορεί να απογειώσει την εμπειρία θέασης.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι:
  1. Τι μέγεθος τηλεόρασης προτείνετε;
  2. Να κάνω μία τεράστια υπέρβαση (αν μπορέσω) και να την αγοράσω ή να κοιτάξω για μία πιο "budget" επιλογή στα 600-700 , μέχρι να γίνουν πιο προσιτές οι OLED σε 5-6 χρόνια;
  3. Στο budget πεδίο τιμών τι θα προτείνατε για τηλεόραση, με δεδομένο ότι το βασικό ζητούμενο είναι ένα πολύ καλό μαύρο χωρίς σκιές;

Να σημειωθεί ότι θεωρώ την UHD "άχρηστη" τεχνολογία για τα επομένα χρόνια, δεδομένου ότι ήδη η θέαση περιεχομένου FHD δεν έχει καταφέρει να παγιωθεί.

Είπαμε size does matter αλλά για την απόσταση σου θα σου πρότεινα να πας σε 48-50" δοκιμασμένης τεχνολογίας (όχι OLED) μέχρι το χιλιάρικο και σε 2-3 χρόνια βλέπουμε.

Να σου πω την αληθεια η λογικη επιλογη ειναι αυτη που λεει ο Γιάννης. Προσωπικα ομως θα εσκαγα αν μπορουσα να παρω oled και επαιρνα lcd...

Να σου πω την αληθεια η λογικη επιλογη ειναι αυτη που λεει ο Γιάννης. Προσωπικα ομως θα εσκαγα αν μπορουσα να παρω oled και επαιρνα lcd...
Ναι αν μπορεί, να πάρει μια τεχνολογία που πράγματι είναι εντυπωσιακή, αλλά αδοκίμαστη , ανώριμη ακόμη από τις παιδικές ασθένειες και που όσο και αν έπεσαν , ακόμη ζητούν πολλά.....
πρέπει να περισσεύουν πολλά παραπάνω από αυτά που θα δώσει κανείς, για να το ρισκάρεις τώρα.....

Καλησπέρα,

Νέος στο forum και ήθελα μία άποψη από πιο ειδικούς σχετικά με το θέμα.

Μπήκα σε νέο σπίτι και δε διαθέτω τηλεόραση για το σαλόνι, οπότε θα αγοραστεί μία καινούργια "επειγόντως". Η τηλεόραση θα είναι σε απόσταση περίπου 1,5-2 μ. από τον καναπέ και η χρήση της θα είναι: μπάλα :firstprize:, ντοκυμαντέρ (OTE TV), θέαση σειρών/ταινιών (1080p streaming μέσω put.io) και playstation (fifa/pro με φίλους ή κάποιο καλό παιχνίδι μία στο τόσο).

Από τη στιγμή που είδα την LG 55EA980V στα stands των καταστημάτων την έχω σταμπάρει, αλλά το κόστος της ήταν απαγορευτικό. Τώρα, εν όψει απόσυρσης του μοντέλου από ότι καταλαβαίνω, η τιμή της έχει πέσει σε πολύ πιο γήινα επίπεδα (περίπου 2800 ) και έχω μπει σε σκέψεις. Έχοντας και κινητό με AMOLED οθόνη στο παρελθόν, θεωρώ ότι το μαύρο της τεχνολογίας και η τρομερή αντίθεση της είναι το μέλλον και μπορεί να απογειώσει την εμπειρία θέασης.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι:
  1. Τι μέγεθος τηλεόρασης προτείνετε;
  2. Να κάνω μία τεράστια υπέρβαση (αν μπορέσω) και να την αγοράσω ή να κοιτάξω για μία πιο "budget" επιλογή στα 600-700 , μέχρι να γίνουν πιο προσιτές οι OLED σε 5-6 χρόνια;
  3. Στο budget πεδίο τιμών τι θα προτείνατε για τηλεόραση, με δεδομένο ότι το βασικό ζητούμενο είναι ένα πολύ καλό μαύρο χωρίς σκιές;

Να σημειωθεί ότι θεωρώ την UHD "άχρηστη" τεχνολογία για τα επομένα χρόνια, δεδομένου ότι ήδη η θέαση περιεχομένου FHD δεν έχει καταφέρει να παγιωθεί.

1.50 αρα τελεια εως 55 το πολυ..
2.η του υψους η του βαθους?? εαν πραγματικα σου περισσευουν παρε oled αλλα ακομα και σε ανετη οικονομικη να εισαι παρε μια καλη fullhd και αργοτερα μια 4k oled
3. sony 805b samsung h6400 h7000

Πήγα σε κατάστημα και χάζεψα μερικές τηλεοράσεις. Μου έκανε εντύπωση η UE50HU6900, που ενώ φάνηκε να έχει πολύ καλή εικόνα στο κατάστημα και έχει και UHD (παρότι το θεωρώ άχρηστο) ήταν μόλις στα 1000 . Από ότι κατάλαβα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είχε χαμηλό framerate (δεν ξέρω αν χρησιμοποιώ τη σωστή ορολογία);

Αν δεν βλέπεις σε σκοτεινό χώρο (ή έχεις πάντοτε φως αναμένο στο δωμάτιο) μπορείς να δεις και αυτή...

https://www.skroutz.gr/s/4766122/LG-50LB670V.html
Γιατί σε φωτεινό χώρο; Λόγω της τεχνολογίας IPS;

2.η του υψους η του βαθους?? εαν πραγματικα σου περισσευουν παρε oled αλλα ακομα και σε ανετη οικονομικη να εισαι παρε μια καλη fullhd και αργοτερα μια 4k oled
Δε μου περισσεύουν σε καμία περίπτωση, αλλά επειδή τη θεωρώ εκπληκτική τεχνολογία, σκέφτομαι ότι αν είναι να "χρεωθώ" (με πολλές δόσεις) για μία τηλεόραση, ας είναι αυτή. Εξ ού και η σκέψη "ή του ύψους ή του βάθους", όπως σωστά λες.

Νομίζω ότι η ελάχιστη πιθανότητα που υπήρχε για το βήμα σε OLED ήδη μηδενίστηκε. Καλύτερα να... κάτσω στα αυγά μου και όταν έρθει η ώρα να πάρω κάτι που θα έχει καλύτερο δείκτη vfm.

Παρά την σαφή υπεροχή της στους περισσότερους τομείς έναντι των LED, η LG 55EA980V έχει ένα θεματάκι στη θέαση ποδοσφαίρου συμφωνα με τα reviews και δεν είναι και η γρηγορότερη για gaming. Η λογική επιλογή για μένα είναι η Sony W805B

Re: Απάντηση: Καινούργια τηλεόραση: LG 55EA980V ή budget επιλογή;

Ποια η διαφορά μεταξύ h6400 και h6500 ρε παιδιά;

Σχεδιαστική και η H6500 έχει ένα δεύτερο δέκτη.