καινουργιο ενισχυτη,αξιζει;

adok13

AVClub Addicted Member
16 July 2008
1,306
Eχω ενα homecinema της philips (hts-3115)το οποιο ενω ο ραδιοενισχυτης εχει αποδικοποιητη dolby digital δεν εχει ψηφιακη εισοδο.Tα ερωτηματα μου ειναι τα εξεις:
1)μπορω να κανω καμια πατεντα ανοιγωντας το να του προσθεσω ψηφιακη εισοδο;δεν με νοιαζει αν χαλασει.
2)αξιζει να παρω εναν ενισχυτη καινουργιο μονο και μονο για να εχω ψηφιακο ηχο;η διαφορα tου digital με του prologic ii einai μονο οτι τα πισω ηχεια στο digital εχουν δυο καναλια ενω στο prologic ii ενα ή sto prologic ii ειναι ψευτο 5.1;Εχει μεγαλη διαφορα ο ψηφιακος με τον αναλογικο ηχο η μονο ενας εμπειρος την καταλαβενει;

Πως γίνεται να μην έχει ψηφιακή είσοδο και να υποστηρίζει Dolby digital?

Μήπως το υποστηρίζει από το ενσωματωμένο dvd player μόνο?

DTS, DolbyDigital, ProLogic ll
A built-in DTS and Dolby Digital decoder eliminates the need for an external decoder by processing all six channels of audio information to provide a surround sound experience and an astoundingly natural sense of ambience and dynamic realism. Dolby Pro Logic II provides five channels of surround processing from any stereo source.

Μια χαρά είναι το εργαλείο, μέχρι usb και HDMI έχει, απλά δεν δέχεται εξωτερική πηγή.

http://www.p4c.philips.com/files/h/hts3115_05/hts3115_05_pss_eng.pdf

@adok13
Καλώς ήρθες στο Avclub! -bye-

Θα σου πρότεινα να εξοπλιστείς με ένα ολοκληρωμένο AV ενισχυτή. Αυτό μπορεί να σε οδηγήσει και σε άλλες αναβαθμίσεις αλλά πίστεψε με, αξίζει τον κόπο.
Η διαφορά από το Dolby ProLogic ll σε Dolby Digital, είναι να το πω χονδρικά, η μέρα με τη νύχτα.

Καλως ηρθες...Θανος εδω! (απο ps3forum---βλεπω τελικα γραφτηκες στο avclub).

O adok θελει να συνδεσει το ps3 στο "home-cinema" του γιαυτο και ψαχνει λυση. Φυσικα και εγω του εχω προτεινει την αλλαγη ενισχυτη μια και πλεον μπορει να βρει "δικαιο" μηχανημα με πολυ λιγα χρηματα.
Αν βεβαια καποιος τεχνικος(ηλεκτρονικος) νομιζει οτι μπορει να τον βοηθησει με το συγκεκριμενο μηχανημα που εχει ας του γραψει καποια λυση...

γεια σου DION.:ciao:το προβλημα μου οπως λεει ο φιλος μου ο dion999 ειναι οτι θελω να συνδεσω το playstation ψηφιακα.Αν υπαρχει καποιος ηλεκτρονικος να μου πει αν μπορω να κανω καμια moda μεσα στη πλακετα για να του προσθεσω μια εισοδο coaxial η optical.Δεν μενδειαφερει να του χαλασω το dvdplayer,το λεω αυτο γιατι εχω σκεφτει οτι αφου μονο απο εκει περνει ψηφιακο ηχο να παρεμβω στο σημειο που περνρει ηχο το συστημα απο το dvd και να περνει απο μια optical η coaxial;Πως το βλεπετε,υπαρχει ελπιδα;:afro:

Κανεις;τουλαχηστον πορει καποιος να με βοηθησει αν ξερει που μπορω να βρω το τεχνικο σχεδιο του ενισχυτη;

Κάτσε για να καταλάβω θες να ανοίξεις τη συσκευή και να προσθέσεις ψηφιακή είσοδο (οπτική?)? Αντε και τη βρήκες τη θύρα στο χέρι που θα τη συνδέσεις και με τι DAC θα παίξει και πως θα διαλέγεις input αφού δεν υποστηρίζει το philips εξωτερική πηγή?

Νομίζω ότι είναι επιστημονική φαντασία και ότι θα πεδευτείς τσάμπα. Έχω κάνει μοντες σε κάρτες γραφικών (volt mods) αλλά εκεί είχαν πέσει πάνω διάφορ τζιμάνια του Internet για να βγάλουν τα traces και τους resistors. Με αυτό δεν νομίζω να έχει ασχοληθεί κανείς.

Όπως είπε και ο Αλέξης περίμενε να αγοράσεις έναν σωστό AV που θα υποστηρίζει και όλα τα νέα φορματ ήχου (μέ HDMI----> DTS-HD, DD True HD) που αυτά κι αν έχουν διαφορά (με τα κατάληλα ηχεία βέβαια). Επίσης πολλά παιχνίδια του Ps3 έχουν ήχο LPCM που είναι κλάσεις ανώτερος από Dolby Digital και ο μόνος τρόπος να τον ακούσεις θα είναι να πάρεις καινούριο AV. Ελπίζω μόνο τα ηχεία σου να κάνουν..