Καινούργιος SSD για Win7 Pro. Επείγον.

Καλημέρα σε όλους

Προσπαθώ να εντοπίσω έναν "οικονομικό" SSD για system disc σε ένα καινούργιο HTPC που φτιάχνω γύρω από έναν τετραπύρηνο Intel και με Windows 7 Pro 64μπιτα.

Έχω βρει έναν KINGSTON SNV425-S2BD, SSDNow V Series στα 64GB, αλλά δεν ξέρω τί κάνει σε σχέση με το πρόβλημα που παρουσίασαν οι πρώτοι SSD, που γινόντουσαν "χελώνες" μόλις άρχιζαν να "γεμίζουν". Βέβαια, λέει πως υποστηρίζει τεχνολογία Trim, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον αυτό θα καλύπτει την συγκεκριμένη αδυναμία.

Υπ' όψιν ότι πρόκειται να τον ανταλλάξω με κάποιο άλλο προϊόν, που αγοράστηκε αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε και επιστρέφεται, οπότε θέλω να συνδυάσω την αγορά με τη λιγότερη δυνατή απώλεια σε χρήματα. Επί του προκειμένου, θα ήθελα όποιος ξέρει να μου δώσει τα φώτα του το γρηγορότερο, γιατί θα λήξει σύντομα (ίσως και εντός της ημέρας) η περίοδος δυνατότητας επιστροφής του προς ανταλλαγήν προϊόντος.

Τί λέτε, αξίζει;
Ευχαριστώ.
-

Eγω στο δικο μου συστημα , εχω βαλει το κλασσικο - καλο Ιντελ 40 GB.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305111
Πεταει το συστημα, αθουρβος και ταχυτατος, ειδικα στην αναγνωση που μας ενδιαφερει σε ενα τετοιο συστημα.
Και πανω απ ολα οικονομικος.
Τον εχω ενα χρονο στο htpc και δε χρειαστηκε απολυτως τιποτα , ουτε ειδα μειωση στις επιδοσεις του.
Συστηνεται ανεπιφηλακτα.

Οι Ιντέλ είναι αξιόπιστοι, αλλά η τιμή σε οδηγεί σε μικρή χωρητικότητα, οπότε μπορεί να χρειαστείς και 2ο μηχανικό δίσκο.
Επίσης η ταχύτητα εγγραφών τους, είναι περιορισμένη στα 120MB/s (οι ελεγκτές της Ιντέλ είναι πια απαρχαιωμένοι). Όχι αξιοπεριφρόνητο αλλά τίποτα μπροστά στην ανάγνωση των 200+ ΜΒ/s.

Τους έψαξα πολύ και τελικά είδα ότι αυτή τη στιγμή, οι καλύτερες επιλογές είναι οι SSD βασισμένοι σε ελεγκτές sandforce (-> OCZ Vertex 2 & Corsair Force στα 40-80GB) και οι Crucia RealSSD C300 στα 64GB.

Προσωπικά επέλεξα τον OCZ Vertex 2E 120GB για το desktop μου, γιατί είχε τις υψηλότερες επιδόσεις (ανάγνωση/εγγραφή από 16-270MB/s και περισσότερα Ι/Ο/sec ap;o Intel) se τιμή συγκριτικά λογική.

Βάση του τι είναι διαθέσιμο στην αγορά θα σου πρότεινα έναν Corsair F40 η F60
http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20512&cat=6
http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20299&cat=6

Πάντως μια παρατήρηση - θεωρώ υπερβολή τον SSD για HTPC. Δεν είσαι τόσο κοντά στο σύστημα για να ακούς το δίσκο, και η ταχύτητα δεν θα είναι τόσο χρήσιμη αν έχεις 4GB RAM. Στο desktop μου, είδα καλή αλλά όχι συνταρακτική βελτίωση, αντικαθιστώντας έναν Velociraptor 300GB με τον SSD, παρά τις 3πλάσιες επιδόσεις.

Απλά το σύστημα δεν χρησιμοποιεί τόσο το δίσκο και αυτό ισχύει ακόμα πιο πολύ για HTPC. H έξτρα χωρητικότητα αξίζει πιο πολύ αν θες να κάνεις εγγραφές από TV Tuner, η απλά να αποθηκεύσεις τοπικά βίντεο, μουσική κλπ.

Ο Velociraptor μου ήταν αθόρυβος, δεν ανέβηκε ποτέ πάνω από 36C, και ήταν υπέρ-αρκετά γρήγορος σε όλα. Μόνο στο reboot περίμενα και στο HTPC δεν το κάνω συχνά (το βάζω σε sleep).

Ισως θα πρεπε να τον σκεφτείς σαν λύση?

Intel vs Kingston

Ευχαριστώ, Γιάννη, τον είδα

Δυστυχώς το κατάστημα που θα κάνω την ανταλλαγή δεν τον έχει τον συγκεκριμένο της Intel (το link για τον Kingston, που έβαλα στο πρώτο ποστ, ήταν από το e-shop γιατί εκεί αναφέρονται τα χαρακτηριστικά του, αλλά η ανταλλαγή είναι σε άλλο κατάστημα).

Έχει όμως τον Intel X25-M 80GB MLC Postville, που είναι βέβαια πολύ πιο ακριβός από τον Kingston, κάπου 90 ευρώ παραπάνω, αλλά είναι Intel και Postville.

Υπάρχει κάποιος να μου πει μια γνώμη ακόμα για τον Kingston? Ερωτώ γιατί πρέπει να φύγω σε κανένα μισάωρο.
-