Καινούργιος στο forum!!! Βοήθεια για επιλογή Software

domigr

New member
31 January 2013
62
Καλησπερα παιδια!!οπως βλεπετε ειμαι νεος στο forum και θα ηθελα μια μικρη βοηθεια...ειμαι σινεφιλ και βλεπω παρα πολλες ταινιες στο pc (παντα οταν ειμαι σπιτι)..δεν ασχολιομουν παρα πολυ με τα προγραμματα που χρησιμοποιουσα αλλα παντα ηθελα να εχω αντικειμενικα το καλυτερο της εποχης...παλια χρησιμοποιουσα kmplayer για πολλα χρονια και με το που πουληθηκε απευθειας πηγα σε potplayer που ειναι και αυτος που εχω αυτη την στιγμη..εχω χρησιμοποιησει και vlc(αλλα δεν τρελαθηκα) και mpc-hc και xbmc αλλα παντα γυρναγα στον pot...θα ηθελα να μου πειτε αν αξιζει να ασχοληθω(πχ να βαλω κατι αλλο ή να προσθεσω κατι στον pot)

Το συστημα μου ειναι το εξης:
psu:850watt
cpu:amd fx 6100 3.30ghz
gpu:amd 7770 hd της asus
ram:8gb ddr3 1600mhz kingston
mobo:gigabyte 990xa-ud3
monitor:lg flatron w2361v

windows 8pro 64bit

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!:grinning-smiley-043

Re: καινουργιος στο forum!!!βοηθεια για επιλογη software

επισης και κατι αλλο ψιλοασχετο με το θεμα..πριν παρω την 7770 ειχα την 3870 αλλα δεν ειχαν βγει drivers μεχρι αρχες ιανουαριου οπου και την αλλαξα..απο τοτε που εβαλα την 7770 εχω παρατηρησει οτι η φωτεινοτητα εχει αυξηθει κατα πολυ χωρις να εχω πειραξει κατι στην οθονη...το ιδιο παρατηρησα και σε εναν φιλο μου που εχει την 6870 και εκεινος με windows 8..ξερετε μηπως τι φταει??drivers πχ??αν και χωρις drivers το ιδιο πραγμα ειναι..

επισης και κατι αλλο ψιλοασχετο με το θεμα..πριν παρω την 7770 ειχα την 3870 αλλα δεν ειχαν βγει drivers μεχρι αρχες ιανουαριου οπου και την αλλαξα..απο τοτε που εβαλα την 7770 εχω παρατηρησει οτι η φωτεινοτητα εχει αυξηθει κατα πολυ χωρις να εχω πειραξει κατι στην οθονη...το ιδιο παρατηρησα και σε εναν φιλο μου που εχει την 6870 και εκεινος με windows 8..ξερετε μηπως τι φταει??drivers πχ??αν και χωρις drivers το ιδιο πραγμα ειναι..

μπορείς να βγάλεις κάνα screenshot ή να το περιγράψεις κάπως αλλιώς;
Συμβαίνει μόνο στις ταινίες ή και στο desktop;

Για αρχή ρίξε μια ματιά και σε αυτήν εδώ τη σελίδα:
http://www.lagom.nl/lcd-test/

Στο πρώτο που ρωτάς ... έχεις πολύ δυνατό μηχάνημα.. τα πάντα μπορείς να δοκιμάσεις

οχι συμβαινει και στο desktop...σαν να αυξηθηκε η φωτεινοτητα της οθονης χωρις ομως να εχω πειραξει κατι...ενω με την 3870 δεν ειχα τοση φωτεινοτητα..το παρατηρησα και σε φιλο μου οπως ειπα...

Καλώς ήλθες

Για mpchc / pot ότι πιο hot είναι lav filters / madvr renderer.

mpchc

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-Oδηγός-Αναπαραγωγής-Ρυθμίσεις-Προβλήματα-κτλ

potplayer

http://imouto.my/configuring-potpla...-and-also-high-performance-software-decoding/

Για το πρόβλημα της φωτεινότητας αν μιλάς για σκοτεινές σκηνές υποψιάζομαι ότι κάτι έχει συμβεί με τα colorspaces της κάρτας γραφικών (rgb limited, full, ycbcr). Περισσότερα θα σου πεί το λινκ παραπάνω.

οχι λεω οτι με αυτη την gpu αλλαξε τελειως η φωτεινοτητα της οθονης σε σχεση με την προηγουμενη μου και μου φαινεται παραξενο..δεν ξερω πως αλλιως να το πω..επισης αξιζει να σχοληθω με αυτο τον οδηγο??θα δω μεγαλη διαφορα??

απο οτι καταλαβα ετσι ειναι πλεον οι καινουργιες καρτες...τωρα σχετικα με τα προγραμματα με αυτον τον οδηγο για pot θα δω τρελη διαφορα στην εικονα και στον ηχο σε video hd απο το να τον αφησω ετσι??και σε σχεση με τον mpc ειναι καλυτερος??

και κατι τελευταιο..ενω εχω 5.1 ηχεια και καρτα ηχου και περασμενους τους τελευταιους drivers και με τις ρυθμισεις σωστες στο youtube ή αμα ακουω ραδιο(σε μερικους σταθμους) μου παιζουν μονο τα δυο μπροστινα...μηπως ξερετε γιατι??

απορω γιατι δεν μου απανταει κανεις...:(

Last edited by a moderator:

απορω γιατι δεν μου απανταει κανεις...:(

Τα φόρουμ χρειάζονται λίγη περισσότερο υπομονή και λίγο καλύτερες ερωτήσεις ...

Πρέπει να βγει ένας κανόνας που να λέει απαγορεύεται να ρωτάς στα φόρουμ εικόνας ήχου
«τι είναι καλύτερο» γενικά κι αόριστα.
Δοκίμασε τους players και τους οδηγούς που έχεις δει και χρησιμοποίησε
ότι σε βολεύει και ότι σου αρέσει περισσότερο.

Στο δεύτερο που ρωτάς προφανώς και δεν υπάρχει ούτε ράδιο ούτε youtube με πολυκάναλο ήχο.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το speaker fill από το menu των windows.
Δεν είναι ούτε χρήσιμα ούτε σωστά πράγματα αυτά.
Είναι μπακαλίσματα ανάξια αναφοράς.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν σου κάνω σε καμία περίπτωση παρατήρηση.
Σε πλαίσιο χρόνου θα δεις οτι και εσύ ο ίδιος θα συμφωνείς μαζί μου.

Last edited:
ναι εχεις δικιο μην ανησυχεις...;) αν και γραφω συχνα σε forum ηταν απο τις λιγες φορες που ξεχασα τον κανονα οτι τα forum δεν ειναι chat και για αυτο τον λογο χρειαζεται λιγος περισσοτερος χρονος μεχρι να δωθει καποια απαντηση ;) αμα εφαρμοσω τον οδηγο που ειναι για τον pot θα δω μεγαλη διαφορα σε αρχεια hd??γιατι μεχρι στιγμης δεν εχω κανενα απολυτως θεμα...

τελικα βρηκα τι εφταιγε με τα χρωματα..ειχε μπει η μορφη pixel της οθονης σε ΥCbCr:4:4:4 αντι να ειναι full rgb...δεν ξερω γιατι..

επισης εκανα τον οδηγο για το mpc-hc και προσωπικα δεν μπορεσα να δω διαφορα σε σχεση με τον pot που δεν του εχω βαλει τιποτα.. :P

τελικα βρηκα τι εφταιγε με τα χρωματα..ειχε μπει η μορφη pixel της οθονης σε ΥCbCr:4:4:4 αντι να ειναι full rgb...δεν ξερω γιατι..

Με τι καλώδιο έχεις συνδέσει οθόνη με pc;

επισης εκανα τον οδηγο για το mpc-hc και προσωπικα δεν μπορεσα να δω διαφορα σε σχεση με τον pot που δεν του εχω βαλει τιποτα.. :P

Μην αλλάξεις τότε, άστον έτσι.
Και εγώ τον pot στo desktop τον έχω χωρίς πολύ πείραγμα.

είναι τεστ μετράει την απόδοση του επεξεργαστή,και της κάρτας γραφικών

Εγω παλι που το εψαξα στο ιντερνετ βλεπω οτι αλλαζει τον τροπο απεικονισης του video...

ενεργοποιει το motion plus που εχουν οι high end τηλεορασεις!!!:) επιτελους και το εψαχνα!!!μονο που κατεβασα το full pack και ετσι παιζει μονο με τον mpc...

αμα εφαρμοσω τον οδηγο για lav filters madvr του mpc στον potplayer και προσθεσω και το ffdshow raw video filter θα εχω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα??γιατι προσεξα οτι με το full package του svp στην ουσια αυτα που βαζει στον mpc ειναι το madvr(με ρυθμισεις) και το ffdshow raw και lav video decoder..δεν βαζει δηλαδη lav filters...ελπιζω να μην γινομαι κουραστικος...

τελικα αποφασισα να βαλω τον mpc γιατι ηταν πολυ ευκολο να τον στησω...ηθελα να ρωτησω ομως...στις ρυθμισεις scalling του madvr εχω βαλει τις extreme και στο harware acceleration του video decoder το εχω ρυθμισει οπως ειναι στο method 1 εδω..http://imouto.my/configuring-potpla...-and-also-high-performance-software-decoding/ ενταξει ειμαι??

αμα εφαρμοσω τον οδηγο για lav filters madvr του mpc στον potplayer και προσθεσω και το ffdshow raw video filter θα εχω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα??γιατι προσεξα οτι με το full package του svp στην ουσια αυτα που βαζει στον mpc ειναι το madvr(με ρυθμισεις) και το ffdshow raw και lav video decoder..δεν βαζει δηλαδη lav filters...ελπιζω να μην γινομαι κουραστικος...

τελικα αποφασισα να βαλω τον mpc γιατι ηταν πολυ ευκολο να τον στησω...ηθελα να ρωτησω ομως...στις ρυθμισεις scalling του madvr εχω βαλει τις extreme και στο harware acceleration του video decoder το εχω ρυθμισει οπως ειναι στο method 1 εδω..http://imouto.my/configuring-potpla...-and-also-high-performance-software-decoding/ ενταξει ειμαι??

Ναι όλα μια χαρά ...