καινουρια 55αρα

pennas

New member
29 April 2011
77
θελω καινουρια 55αρα για το σαλονι μου η παλια 55lg570 που εχω θα δωθει σε ενα φιλο
την θελω 3d lcd γιατι η γυναικα την περνει ο υπνος και την ξεχνα πολλες ωρες επισεις
εχω πολυ φωτεινο σαλονι 3 μπαλκονοπορτες και το μεσημερι ειναι μερα μεσα
και επισεις γιατι την 530plasma 51' ιντσες την εχω στο δωματιο το προσωπικο μου στα 2,5μετρα:music-smiley-005:
σκεφτομε για κατι γυρω στα 1100 ευρω τι λετε? μαλλον για σαμι λεω αλλα δεν ξερω τα καινουρια μοντελα και πολυ καλα τις διαφορες τους
yperion δωσε καμια λυση την θελω με πολυ καλο μαυρο και 200hrz αν γινεται σε μια βδομαδα πρεπει να εχω αποφασισει
ξεχασα να πω οτι θα παιζει τηλεοπτικο,3d blueray,πολες ταινιες απο στικακι που κατεβαζω οχι συνδεση με pc και games

Νομίζω οι πιο πάνω επιλογές είναι οι καλύτερες μέσα στο budget σου. Τα 200 Hz δε κατάλαβα που θα τα χρειαστείς...

Μια βοηθεια κ προς τα εδω ...φιλος ειναι αναμεσα σε 55f6500 55et60 55w805

αποσταση θεασης γυρο στα 3 μετρα γενικη χρηση οποσδηποτε 100hz λογο αθλητικων κ ps3

καποια γνωμη ...?

Thnx

Εγώ ανάμεσα στις τρεις αυτές διάλεξα την F6500 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την επιλογή μου (η χρήση που κάνω είναι κατά 75% σειρές και ταινίες σε HD , 20% αθλητικά/ντοκιμαντέρ κτλ. μέσω OTE TV και το υπόλοιπο 5% XBOX) γιατί είναι μια τηλεόραση που είναι απόλυτα ισορροπημένη σε όλους τους τομείς.

Και οι άλλες δύο είναι πολύ καλές ως τηλεοράσεις πάντως , ίσως θα έδινα ένα μικρό προβάδισμα στην Sony λόγω καλύτερης επεξεργασίας εικόνας.

Αν σε νοιάζει πρώτα από όλα η εικόνα δίνεις λίγα παραπάνω και πας σε panasonic 55st60.
Όλα οι άλλες που αναφέρεις είναι tv monitor εγώ σου έγραψα για tv.
Ακούγομαι απόλυτος αλλά βλέποντας μία la620 και 2-3 led μοντέλα 2013 θα έλεγα ότι ακόμη η st30 που έχω μοντέλο 2011 τους ρίχνει στα αυτιά και παίρνει και τα ρέστα.

Αν σε νοιάζει πρώτα από όλα η εικόνα δίνεις λίγα παραπάνω και πας σε panasonic 55st60.
Όλα οι άλλες που αναφέρεις είναι tv monitor εγώ σου έγραψα για tv.
Ακούγομαι απόλυτος αλλά βλέποντας μία la620 και 2-3 led μοντέλα 2013 θα έλεγα ότι ακόμη η st30 που έχω μοντέλο 2011 τους ρίχνει στα αυτιά και παίρνει και τα ρέστα.
Ίσως δε διάβασες καλά τις ανάγκες του ανθρώπου για τι τηλεόραση ψάχνει.
Τώρα σεβαστά τα γούστα σου, που μπορεί να ταιριάζουν και με τα δικά μου, αλλά σίγουρα με τα γούστα κάποιων άλλων μπορεί να είσαι εντελώς λάθος.
Υποκειμενικά βλέπεις είναι αυτά τα πράγματα, τα γούστα εννοώ...... που μπορεί στη διάρκεια του χρόνου να αλλάξουν, όπως και οι ανάγκες. Για παράδειγμα δες το φίλο Yperion που θυμάμαι είχαμε και αντιπαράθεση κάποτε, ουτε να ακούσει για lcd ή led lcd, και τώρα βλέπω πως τη προτίμησε.
Φιλικά πάντα προς όλους.

Α έχεις δίκιο τώρα που το διαβάζω πιο σωστά έχει πολύ φως στο χώρο του αλλά και οι et60 και άλλες lcd νομίζω ότι καθρεφτίζουν.

Η LA620 είναι ένα μικρομεσαίο μοντέλο της LG , παρόλα αυτά σε χρωματική ακρίβεια είναι πολύ καλή (σίγουρα καλύτερη από πλάσμα 3ετίας και από πολλές από τις φετινές όπως η ST60). Δεν έχει όμως 100 Hz οπότε η κίνηση είναι μέτρια και κάτω ενώ σε σκοτάδι το πάνελ IPS υστερεί σε αντίθεση και μαύρο αρκετά. Για θέαση σε δωμάτιο με αρκετό φως όμως υπερτερεί της ST30 και οποιασδήποτε άλλης πλάσμα.

Γενικά είναι σαν να συγκρίνουμε πορτοκάλια με μήλα. Εκεί που η μια τα πάει καλά η άλλη τα πάει άσχημα και αντίστροφα.

Last edited:
Για αυτά εδώ που γράφεις πως χρειάζεσαι ( θα παιζει τηλεοπτικο,3d blueray,πολες ταινιες απο στικακι που κατεβαζω οχι συνδεση με pc και games ) πιστεύω πως η LG υπερτερεί κατά πολύ σε σχέση με την SAMSUNG ,δεν έχω όμως άποψη για τα άλλα μοντέλα που σου προτείνει ο Υπερίων .

Καλυτερη λυση ειναι μια led lcd με va panel 100αρι η 200αρι για ολα.Αν συγκρινουμε το πως τα παει σε ταινια με σκοταδι τελειως, σε σχεση με πλασμα εκει χανει αλλα σε ολα τα αλλα υπερτερει.

καλημερα και ευχαριστω για τις απαντησεις σας
ξερω οτι η πλασμα εχει καλυτερη εικονα απο τις λσντι το βλεπω καθε μερα με αυτην που εχω
τα 200hrz δεν ξερω γιατι το εγραψα δεν βλεπω μπαλα καθολου απλως μια lg9500 που ειχα
εβλεπα ποιο καλη εικονα απο αυτην που εχω τωρα την 570s.
Γιαυτο το ειπα αλλα μαλλον ηταν απο το localdimming και οχι απο τα 200hrz
Να ρωτησω η σαμι η 6400 με την 6500 που εχεις yperion εχει την ιδια εικονα η ειναι υποδιαιστερη?
Το λεω γιατι εχει καμια 180 ευρω παραπανω και εκατο εκατο ανεβαινουμε χωρις να το καταλαβουμε

Η 9500 ηταν η πρωτη με συστημα local dimming τυπου ιοp και τωρα κοιτας για edge led καμια σχεση.Ξεχνας το τοπικο μαυρισμα του πανελ.Τα 200 hz τοτε της lg πρεπει να ηταν απο 100 του οπισθιου σε 100αρι πανελ .Σε led lcd καλυτερα va πανελ samsung λογω αντιθεσης και μαυρου.Απο την αλλη χθες που ειδα την 6400 διπλα με την 6500 δεν μου βγαινει απο το μυαλο οτι δεν πρεπει να εχουν το ιδιο πανελ και ιδιο οπισθιο.Δεν το εχω ψαξει.Η 6400 ειναι χειροτερη εκτος και αν η σαμσουνκ κανει το παλιο της παιχνιδι παιζοντας με τα πανελ(ιδιο μονελο με διαφορετικο τυπο πανελ).Καλυτερα φυσικα θα σου πει ο Γιαννης που την εχει.

H 6400 έχει φωτισμό από την μία πλευρά του πάνελ (αυτό βέβαια σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες και όχι επίσημη ενημέρωση από την Samsung). Οπότε το λογικό είναι ότι η ανομοιομορφία θα είναι χειρότερη από τις 6500 και πάνω που έχουν και από τις δύο πλευρές.

Μια και το έφερε η κουβέντα είμαι 99% σίγουρος ότι η 6500 έχει έλεγχο μέσω software που η Samsung ονομάζει micro dimming (μάλιστα ελέγχεται από το ρυθμιστικό της δυναμικής αντίθεσης) ενώ θεωρητικά αναφέρεται σε άλλα μοντέλα όπως την 6670. Πολύ πιθανό να έχει και η 6400 αλλά δεν έχω καταφέρει να το ελέγξω.

O Γιάννης (yperion) είναι από τα καλύτερα παιδιά του forum αλλά λόγω αγοράς lcd-led μεροληπτεί τελευταία υπέρ των lcd.
Όλοι μας μπορεί να το κάνουμε συχνά για να δικαιολογήσουμε τις αγορές μας.

Εγω πιστευω ειναι αναλογα με την χρηση και οπως ειχε γραψει βαρεθηκε να παλευει με τις πλασμα για burn in και κυριως για τα παιδια του που βλεπουν μονιμα σε καναλι με παιδικα,ηθελε πολυχρηστικοτητα και πηγε σε lcd γνωριζοντας οτι θα χασει σε ποιοτητα οσον αφορα ταινιες σε σκοτεινο χωρο.

λοιπον η αληθεια ειναι οτι ο φιλος μου JL που ειναι και απο τα μερη μου ειπε να παρω την st6055αρα αλλα ξεφευγει απο το μπατζετ μου
και η αληθεια ειναι οτι για τον φωτεινο σαλονι που εχω την φοβαμαι λιγο και για το οτι θα μενει αρκετες φορες ανοιχτη σε ενα καναλι μεχρι το πρωι
απο την αλλη θελω να εχω και ενα σουπερ μαυρο να μπορω να απολαμβανω τις ταινιες μου που θα δω καθε μερα σχεδον απο μια
ξερω οτι αυτα δεν συμβαδιζουν αλλα θελω την καλυτερη λυση αν γινεται και με τα λιγοτερα χρηματα
παντως θα κανω μια δοκιμη να βαλω την 530 στο σαλονι που ειναι πλασμα να δω κανα2 μερες τι γινεται αλλα με τα χρηματα με τρωει λιγο παλι
ειπα για 620 στην αρχη αντε για 6400 μετα ειπα να παω σε 6500 στα 1200και κατι και τωρα στα 1400 εχω φυγει

Για τόσο φωτεινό χώρο όπως τον περιγράφεις δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να γίνεται συζήτηση για την ST60 αλλά μια και στο προτείνει ο Γιάννης ρίξε της μια ματιά και αυτής. Το φίλτρο της είναι λίγο πιο αποτελεσματικό από την E530 οπότε σε έντονο φως συμπεριφέρεται λίγο καλύτερα.

ΥΓ. Παναγιώτη αν και τα είχαμε ξαναπεί πρόλαβε καμία 55ST60 μέχρι τις γιορτές γιατί μετά μπορεί και να μην βρίσκεις. Το ενεργητικό 3D δεν είναι τόσο κουραστικό όπως ήταν στις πρώτης γενιάς 3D ή όπως φαίνεται στα καταστήματα με το έντονο φώς , με κλειστά φώτα (για να μην ενοχλεί το flicker) προχθές είδα το μισό Pacific Rim χωρίς να νιώσω σοβαρή ενόχληση.

Last edited:
Μια βοηθεια κ προς τα εδω ...φιλος ειναι αναμεσα σε 55f6500 55et60 55w805

αποσταση θεασης γυρο στα 3 μετρα γενικη χρηση οποσδηποτε 100hz λογο αθλητικων κ ps3

καποια γνωμη ...?

Thnx

Βαζω στο παιχνιδι κ 55st60 ´λογο PS3 κ on line gaming...

Καποια γνωμη?

Βαζω στο παιχνιδι κ 55st60 ´λογο PS3 κ on line gaming...

Εδώ λέει 75 ms lag...

http://www.displaylag.com/display-database/

Εδώ 47-75 ms...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag

Εδώ 73 ms...

http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57587317-221/game-mode-on-cnet-tests-tvs-for-input-lag/

Η καλύτερη φετινή τηλεόραση στην κατηγορία αυτή είναι η Sony W805/7 με γύρω στα 16 ms.