Καινούρια τηλεόραση Χ 2

miyake

New member
9 November 2009
39
Καλησπέρα.
Στο ψητό.Θέλω να πάρω 2 τηλεοράσεις.Οι περιπτώσεις είναι οι εξής:

Περίπτωση 1
Τηλεόραση για το σαλόνι των γονιών μου που σημαίνει δεν έχουμε συγκεκριμένες απαιτήσεις.32'' νομίζω είναι ταμάμ,ούτε πολύ μικρή ούτε μεγάλη και δεν ξεφεύγουμε και σε τιμή.Η χρήση της όπως καταλάβατε θα είναι κυρίως να παίζει όλη μέρα χωρίς απαραίτητα να κοιτάει κάποιος :P.Δε θέλουμε χρώματα έντονα δε θέλουμε κάτι συγκεκριμένο.To που θα μπει είναι το μόνο εύκολο.Με τη βασούλα της θα τη βολέψω κάπου,χώρος υπάρχει.CRT είχαμε μέχρι τώρα αφού.Τα βασικά πράγματα για έξτρα πιθανές χρήσεις στο μέλλον (πχ HDMI ή υποδοχή usb και να μπορεί να παίζει κάτι) νομίζω τα έχουν σχεδόν όλες πλέον οπότε κοιτάμε κυρίως κάτι οικονομικό.Εννοείται κάτω από 300 ευρώ.

Περίπτωση 2
Θέλω μία για το υπνοδωμάτιο ώστε να βλέπω τις σειρές μου και να κλείνω μάτια όταν νυστάξω,να μην πρέπει να σηκωθώ από το σαλόνι(και τη 42άρα LG που έχω 5 χρόνια και είχα βρει από εδώ μέσα) να πάω μέσα και ξαγρυπνάω.Προβλήματα σοβαρά,μην τα συζητάτε.
-Επιθυμώ να δώσω λογικά λεφτά..Μπάτζετ συγκεκριμένο δεν υπάρχει αλλά σίγουρα κάτω από 300.
-Η απόσταση θέασης είναι στα 2,20 μέτρα.(αλλά να σημειώσω εδώ πως θεωρώ ότι δεν υπάρχει η έκφραση ''η τηλεόραση παραείναι μεγάλη'',πάντα μπορούσες να πάρεις και μεγαλύτερη,Barney Stinson με whole wall TV ρησπέκτ)
-Θα χρησιμοποιείται για σειρές και ταινίες.
-Για τα χρώματα δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο,τις ταινίες/σειρές τις παίζω συνήθως στο mode ''Ταινία'' της LG μου(=κιτρινίζει λίγο if you know what i mean για να μην κουράζει το μάτι).
-Θέλω να μπορεί να παίζει από usb stick για να μην έχω πήγαινε έλα το λάπτοπ.
-Θα μπει στον τοίχο με βάση(δεν έχω βάση,ας βρούμε τηλεόραση πρώτα και μετά αυτό).

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Υ.Γ.(ένας θα καταλάβει,οι υπόλοιποι αγνοήστε το): Όχι μπάλα δε θα βλέπω.Πάω και (δεν) τον βλέπω στο γήπεδο το Σπυρόπουλο.Που πας ρε αγόρι μου γλυκό με τέτοιο όνομα;
Ξέρεις εσύ και ξέρεις.

Last edited:
32" μέχρι 300 ευρώ μπορείς να βρεις, αν όμως θα αντικαταστήσεις 28"-29" CRT καλύτερα να πάρεις μεγαλύτερη. Επίσης, μεχρι τα 300 ευρώ σε 40"-42" δε βρίσκεις κάτι. Αν αυξήσεις λίγο το συνολικό budget κάτι γίνεται.

Re: Απάντηση: Καινούρια τηλεόραση Χ 2

32" μέχρι 300 ευρώ μπορείς να βρεις, αν όμως θα αντικαταστήσεις 28"-29" CRT καλύτερα να πάρεις μεγαλύτερη. Επίσης, μεχρι τα 300 ευρώ σε 40"-42" δε βρίσκεις κάτι. Αν αυξήσεις λίγο το συνολικό budget κάτι γίνεται.

Θα αντικαταστήσω CRT 21'' και η 32άρα τους είναι μια χαρά.Για το δωμάτιο μου,στα 2-2,5 μέτρα(και με το χώρο που θα μπει στον τοίχο να χωράει άνετα μόνο 32άρα μιας η 42άρα θα είναι τσίμα τσίμα) νομίζω ότι η 32άρα είναι πάλι μια χαρά.Άρα προσανατολίζομαι σε 2 32άρες με τη μία να έχει τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα ενώ η άλλη απλά να είναι 32άρα.

Στο σαλόνι με την 42" σε πόση απόσταση κάθεσαι, έτσι από περιέργεια... ?

Χμμμ δεν μπορώ να κάνω έντιτ στο αρχικό ποστ για κάποιο λόγο οπότε το γράφω εδώ.
Για την Περίπτωση 1,μπορούμε να ανέβουμε σε μπάτζετ 100 ευρώ και σε ίντσες να πάμε στις 42.Θα τους δώσω την παλιά δική μου και θα πάρω την καινούρια :D

Στο σαλόνι με την 42" σε πόση απόσταση κάθεσαι, έτσι από περιέργεια... ?
Εγώ που είμαι ο βασιλιάς του σπιτιού,στρίβω καναπέ και ξαπλώνω φαρδύς πλατύς με το κεφάλι μου να βρίσκεται στα 2,5 μέτρα από την tv,ο απλός λαός κάθεται στον άλλο καναπέ στα 3,5-4 μέτρα.

Last edited by a moderator:
Ακόμα και στα 2,5 μέτρα είσαι μακριά από την τηλεόραση, πόσο μάλλον οι υπόλοιποι. Το θέμα είναι εφόσον πάρεις 32" για το υπνοδωμάτιο να μπορείς να βλέπεις σχετικά άνετα και με αυτό το μέγεθος αμφιβάλλω κατά πόσον είναι δυνατό.

Χμμμ δεν μπορώ να κάνω έντιτ στο αρχικό ποστ για κάποιο λόγο οπότε το γράφω εδώ.
Για την Περίπτωση 1,μπορούμε να ανέβουμε σε μπάτζετ 100 ευρώ και σε ίντσες να πάμε στις 42.Θα τους δώσω την παλιά δική μου και θα πάρω την καινούρια :D

Άρα δύο καινούργιες για εσένα σωστά... ?

Άρα δύο καινούργιες για εσένα σωστά... ?

Είμαι υπέρ του the bigger the better και αν είχα απεριόριστο μπάτζετ θα είχα μια 60άρα για το σαλόνι και τουλάχιστον 42άρα για το υπνοδωμάτιο.Το μπάτζετ είναι στα 600 ιδανικά-700 ταβάνι όμως οπότε πάμε σε 42" και 32" αντίστοιχα.Ναι 2 καινούριες για μένα.

Το σωστό link για την LN5200 εδώ. Εκτός από τις πιο πάνω υπάρχουν και κάποιες άλλες επιλογές, αλλά αυτές είναι μάλλον οι καλύτερες, μέσα στο budget σου.

Ευχαριστώ πολύ.Θα τσεκάρω από κοντά τις επιλογές που μου δώσατε και θα σας πω που κατέληξα και τι πήρα.

Πήγα σε ένα κατάστημα στην Καλλιθέα(πρώτη επιλογή στο Σκρουτζ,δεν το γράφω για να αποφύγω διαφήμιση).Παρόλο που μάζεψα για power buy 6 τηλεοράσεις συνολικά,μου είπε ότι η τιμή που είδα είναι τελική και δεν πέφτει πιο κάτω.Λογικό μου φάνηκε μιας και στις 2 (42LN5200+32LN5400) έχει τη φθηνότερη τιμή στην αγορά.Τουλάχιστον βάζει 5 άτοκες για τα 650 που κάνουν αυτές οι 2.Η 32'' έχει δυνατότητα να παίζει από στικάκι έτσι;Θα πάω μέσα στη βδομάδα να τις πάρω.

Η 42άρα που παίζει ήδη είναι Κ-Ο-Ρ-Υ-Φ-Η.Εξαιρετικό value for money,τη συνιστώ ανεπιφύλακτα(LG 42LN5200).Την 32άρα θα την τσεκάρω από βδομάδα που θα την βάλω στον τοίχο με τη βάση αλλά νομίζω θα είναι το ίδιο και καλύτερη.Και πάλι ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Υ.Γ.: Όποιος μπορεί ας τσεκάρει και το πρόβλημα μου εδώ(το τελευταίο ποστ) να μου πει αν ξέρει κάτι.

Να'μαι πάλι!Για να μην ανοίγω 100 thread ποστάρω εδώ.Θέλω μία 42άρα στα 350 ευρώ ταβάνι,ίδια χαρακτηριστικά με πριν.Η LG LN5200 δηλαδή που είχα πάρει την άλλη φορά θα ταίριαζε τέλεια αλλά δεν τη βρίσκω πουθενά.Μάλλον σταμάτησαν να τη βγάζουν.Υπάρχει κάποια άλλη στην κατηγορία αυτή;

Νέα TV,ίδια features πάνω κάτω.
50-52" θέλω(αν και είδα ότι οι 52άρες πάνε πολύ ψηλά).Προφανώς και θα ανέβει το μπάτζετ αλλά θέλω πάλι κάτι αρκετά οικονομικό όπως οι προηγούμενες προτάσεις,ας πούμε 400-450 .
(Λέω τόσα λίγα γιατί είδα μερικές επιλογές σε αυτά τα λεφτά,πχ η LG 50PB560B για την οποία θέλω γνώμη) .
Ευχαριστώ

Υ.Γ.: Αν είναι κάποια που αξίζει να υπερβώ το μπάτζετ και να φτάσω στα 500,θα ήθελα να ακούσω την πρόταση.

Είδα την LG 50PB560B στο Practiker στην Αργυρούπολη και ήταν πολύ καλή με έλλειψη όμως αντι-ανακλαστικού φίλτρου.

Μερικές επιλογές που βλέπω διαθέσιμες για όποιον έχει δοκιμάσει κάποια
1)Panasonic TX-50A300
2)Samsung UE48H5000
3)LG 49LB5500

Γενικά υπάρχουν πολλές επιλογές τελικά κοντά στα 450.Το 50-52'' δεν είναι δεσμευτικό.Απλά κοιτάω για αρκετές ίντσες πάνω από 42''.Ας πούμε μίνιμουμ 48''.

Αν θα χρησιμοποιείται η τηλεόραση για την θέαση αθλητικών και δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο, πας στην LG PB5600.