Καινούριο HTPC. Βοήθεια!!!

petrosl

New member
31 December 2007
17
Αποφάσισα να στήσω ένα HTPC για χρήση στο σπίτι.
Ξεκίνησα αγοράζοντας μια τηλεόραση Philips LCD 100Hz 42'' Cineos 42PFL9732D και ένα κουτί zalman HTPC HD160XT Black.
Είμαι στη φάση που πρέπει να διαλέξω motherboard και επεξεργαστή και έχω κολλήσει.
Θέλω το σύστημα να μπορεί να παίζει NOVA και HD κατά προτίμηση (όταν γίνει διαθέσιμη) και να παίζει όλα τα DVD.
Το πρόβλημά μου είναι ότι φοβάμαι ότι δεν θα έχω αρκετές θέσεις επέκτασης για να βάλω όλα όσα χρειάζονται (κάρτα γραφικών, DVB-S2 κλπ)
Κάποια πρόταση παρακαλώ???

Φιλε petrosl καλως ηρθες, χρονια πολλα και καλη χρονια να εχουμε.

Σχετικα με τις ερωτησεις σου ριξε μια ματια στην κατηγορια, πιστευω οτι θα βρεις αρκετα πραγματακια

Εν περιληψη, επειδη μολις τελειωσα το διαβασμα στην αντιστοιχη κατηγορια...

Για επεξεργαστη μη το ρισκαρεις, Intel διπλοπυρηνο. Ταχυτητα οσο αντεχει η τσεπη σου. Καλο ειναι το m/b να εχει καινουριο chipset για μελλοντικη αναβαθμιση σε τετραπυρηνο cpu και καρτα ηχου 7.1 με ψηφιακη εξοδο, εστω και αν αργοτερα παρεις αλλη καρτα ηχου. Μνημη τουλαχιστον 1 GB, 2 GB για Vista. Καρτα γραφικων καποια ATI 2600 ή νεωτερη (βγαινουν οπου να'ναι και απο ATI και απο NVidia) με επιταχυνση UVD, 2 θυρες DVI και αν ειναι δυνατον fanless.

Τα υπολοιπα ειναι ευκολα. Το τι μαρκα/μοντελο m/b θα παρεις, ειναι μεγαλη συζητηση αλλα για μενα τα παντα εξαρτωνται απο τα χρηματα που διαθετεις.

Εγώ πάντως μετά από το διάβασμα στο φόρουμ, αγόρασα αυτή τη motherboard της ABit και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος. :guitarist:

Διαβάζοντας μάλλον καταλήγω στην ASUS P5E3 DELUXE/WIFI-AP@N γιατί διάβασα στο forum ότι οι περισσότερες μητρικές με ενσωματωμένες κάρτες βγάζουν θόρυβο και μάλλον δε θα έχω και πολλές θύρες για ξεχωριστή κάρτα ήχου. Για επεξεργαστή πάω σε intel διπύρηνο και για μνήμη σε 2 GB.
Ξεφεύγω κάπου από τον προϋπολογισμό αλλά προς τα εκεί τραβάει.
Τώρα μένει να αποφασίσω η κάρτα γραφικών (μάλλον ATI) και κάρτα DVB-s2.
Προτάσεις??

Εγώ πάντως μετά από το διάβασμα στο φόρουμ, αγόρασα αυτή τη motherboard της ABit και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος. :guitarist:

όλα καλά τα χαρακτηριστικ´ατης ...αλλά είναι micro ATX. Σε full ATX δεν υπάρχει αντίστοιχη; (είχα διαβάσει για την ΑΒΙΤ P35 PRO, αλλά δεν έχει HDMI)

Καλη χρονια! (πρωτο post)

Οι microATX χωρανε μεν σε μικροτερα κουτια, αλλα δεν εχουν αρκετες θυρες επεκτασης. Αν θες καρτα DVB-S, αλλη καρτα για επιγεια και καμια καρτουλα ηχου... προβλημα.

Αν δεν βιαζεσαι, περιμενε τις νεες καρτες γραφικων που εχουν ηδη ανακοινωθει.

Petrosl, η μητρικη που σκεφτεσαι ειναι κανονικη ATX. MicroATX ειναι η μητρικη που επελεξε ο nikfor.

Last edited: