Καινούριος ενισχυτής-Βοήθεια?

Βασίλης

AVClub Addicted Member
24 July 2007
1,936
Αθηνα
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα,
έχοντας ήδη ασχοληθεί αναλυτικά με το θέμα τηλεόραση στο αντιστοιχο τμήμα του site μας ήρθε η ωρα να ζητήσω λίγη βοήθεια και στο θέμα του ήχου.Τα πράγματα έχουν ως εξής:Πριν λίγες μέρες αγόρασα τα ηχεία Roister HT-4000 μετα από κριτικές που διάβασα στον ΗΧΟ.Τα ηχεία δεν τα άκουσα (ευτυχώς ή δυστυχώς μένω στα Ιωάννινα) αλλά με έχουν εντυπωσιάσει και ποιοτικά-κατασκευστικά οπότε και με δεδομένες τις όποιες καλές κριτικές έχουν λάβει ως ηχεία της συγκεκριμένης κατηγορίας τιμής τα ηχεία δεν αλλάζουν.Το ερώτημα μου είναι το εξής..Να αγοράσω τον Pioneer lx50 που υποστηρίζει ta νέα συστήματα hd (1098 euro), να πάρω τον απλό pioneer 1017 (700 κάτι με HDMI 1.3 αλλά χωρίς υποστήριξη hd codecs) ή κάποιον άλλο (sony 3200, yamaha 661).Με λίγα λόγια είναι ικανά τα ηχεία μου να αναδείξουν την περισσότερη πληροφορία των νέων προτύπων ή να πάρω έναν τυπικό μικρομεσαίο ενισχυτή..Με ενδιαφέρουν ΜΟΝΟ οι ταινίες και αυτό που θέλω είναι λεπτομέρεια και ικανοποιητική δύναμη στον ήχο.. Σημειώνω ότι οι ενισχυτές της pioneer με ελκύουν περισσότερο λόγω THX SELECT..αλλά τα ηχεία μου μπορούν να το αποδώσουν? (δεν αναφέρω χώρο γιατί δεν ξέρω ακριβώς..ένα τυπικό σαλόνι μάλλον μετρίων διαστάσεων).
Σημείωση: Επειδή ψάχνω και δεν βρίσκω άκρη,που μπορώ να βρω καλώδια σύνδεσης των ανωτέρω ηχείων με τον ενισχυτή?πρέπει να προσέξω κάτι ή σε αυτές τις κατηγορίες η ποιότητα είναι η ίδια ανεξαρτήτως καλωδίων?
Σας ευχαριστώ όλους θερμά :grinning-smiley-043

Είμαι και εγώ στην φάση αναζήτησης ενισχυτή και η αλήθεια είναι πως επειδή έχω το Pioneer XV-DV222 (Ολοκληρωμένο σύστημα DvD-Ενισχυτής-Ηχεία) και είμαι πλήρως ικανοποιημένος χωρίς δεύτερη σκέψη έλεγα πως θα αγοράσω τον Pioneer LX50 όσο και αν κάνει μιας και ήθελα και τα νέα φορμά ήχου. Μετά από λίγο ψάξιμο όμως είδα πως με λιγότερα χρήματα μπορείς να αποκτήσεις τα ίδια χαρακτηριστικά. Το όνομα αυτού Onkyo TX-SR605, TX-SR705, TX-SR805. Προσωπικά έχω καταλήξει ανάμεσα στους 605 ή 705 (ποιο πιθανό τον 705) με τελικό κριτήριο για να αποφασίσω την τιμή μιας και ακόμα δεν είναι γνωστή στην ελληνική αγορά (σύμφωνα με την αντιπροσωπία θα ξέρουν σε 7-10 μέρες). Ρίξε ένα μάτι είμαι σίγουρος πως θα σου αρέσουν όπως άρεσαν και σε μένα.
Τέλος για καλώδια αν και δεν είμαι master αλλά ούτε θέλω να δώσω μια περιουσία σκέφτομαι να πάρω κάποια της Monster Cable τα οποία βρήκα εύκαιρα σε αλυσίδα ηλεκτρικών στην πόλη μου.