καινούριος ενισχυτής σε υπάρχοντα ηχεία απο sony dav dz830

gatsiosg

New member
12 December 2011
3
Καλησπέρα σε όλους...
Πρώτη φορά ποστάρω στο forum σας αν και σας παρακολουθώ χρόνια τώρα..
Έχω ενα sony dav dz 830 home cinema και μου έσπασε το dvd player.
Μπορώ να κρατήσω τα ηχεία του που τα θεωρώ αρκετά καλά και να τα συνδυάσω
με κάποιον ενισχυτή και player άλλων εταιριών?Αν ναι ποιόν ενισχυτή και ποιό player θα μου προτείνατε?
Τα watt των ηχείων είναι 1200 όπως λέει η εταιρία..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Καλησπέρα σε όλους...
Πρώτη φορά ποστάρω στο forum σας αν και σας παρακολουθώ χρόνια τώρα..
Έχω ενα sony dav dz 830 home cinema και μου έσπασε το dvd player.
Μπορώ να κρατήσω τα ηχεία του που τα θεωρώ αρκετά καλά και να τα συνδυάσω
με κάποιον ενισχυτή και player άλλων εταιριών?Αν ναι ποιόν ενισχυτή και ποιό player θα μου προτείνατε?

Τα watt των ηχείων είναι 1200 όπως λέει η εταιρία..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Καλως ορισες!τα παιδια φανταζομαι θα σου απαντησουν να πας για αλλα,αν σου αρεσαν οπως επαιζαν αυτα τα ηχεια θα ξετρελαθεις ακουγοντας εναν εισαγωγικο av με αντιστοιχης κατηγοριας ηχεια..Οσο για το 1200 watt απλα ξεχνα το,δεν παιζει..

Κάποια βοήθεια βρε παιδιά?Τι να κάνω?Να τα κρατήσω τα ηχεία ή να τα πετάξω και να πάρω ένα καινούριο σύστημα 5.1?
Ο χώρος μου είναι 3χ5 δηλ. 15 τεραγωνικά μέτρα.Μέχρι 1000-1200 μπορώ να διαθέσω.Μπορώ να έχω αξιόλογο ήχο με
τα χρήματα που διαθέτω?Η χρήση του θα είναι μόνο για ταινίες.Δεν με ενδιαφέρει να ακούω μουσικη.Κάθε πρόταση δεκτή.

Ευχαριστω...

Δες απ' το manual τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηχείων. Ποια η τιμή της σύνθετης αντίστασης σε Ω; Αν είναι 3-4Ω, τότε δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις.

Πάντως με 1000-1200 ευρώ μπορείς να αγοράσεις ενισχυτή και 5άδα ηχείων. Το υπογούφερ του sony μην το πετάξεις. Μπορείς άνετα να το χρησιμοποιήσεις.

Κάποια βοήθεια βρε παιδιά?Τι να κάνω?Να τα κρατήσω τα ηχεία ή να τα πετάξω και να πάρω ένα καινούριο σύστημα 5.1?
Ο χώρος μου είναι 3χ5 δηλ. 15 τεραγωνικά μέτρα.Μέχρι 1000-1200 μπορώ να διαθέσω.Μπορώ να έχω αξιόλογο ήχο με
τα χρήματα που διαθέτω?Η χρήση του θα είναι μόνο για ταινίες.Δεν με ενδιαφέρει να ακούω μουσικη.Κάθε πρόταση δεκτή.

Ευχαριστω...
Πρώτα απ όλα καλώς ήρθες στην παρέα μας. Πάμε τώρα παρακάτω, άσε τι γράφουν αυτά τα ηχεία, μάλλον είναι σε μονάδα DIN που δεν έχει καμία σχέση με Watt RMS. Με τα λεφτά που διαθέτεις κάνεις κυριολεκτικά παπάδες στο χώρο που περιγράφεις άρα είναι ευκαιρία για ριζική αναβάθμιση του ήχου σου, μία πρόταση λοιπόν από μένα είναι να πας σε ένα σύστημα ηχείων 5.1 για ομοιογένεια ήχου, με ένα πρόχειρο ψάξιμο λοιπόν βρήκα αυτό και με έναν ενισχυτή σαν αυτόν έχεις και τα πιο τελευταία φορμά ήχου και διασύνδεση εικόνας κι είσαι και μέσα στα λεφτά που διαθέτεις και θα χεις πολύ παραπάνω από απλά αξιόλογο ήχο σ αυτόν το χώρο. Καλές αγορές σου εύχομαι και περιμένουμε αποτελέσματα κι εντυπώσεις.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια παιδιά.Το σίγουρο είναι οτι θα μου πάρω καινούριο δωράκι (ενόψει Χριστουγέννων)...κάτι τελευταίο γιατί αρκετά σας κούρασα...1-2 προτάσεις ακόμα μιας και δεν σκαμπάζω πολλά απο ηχοσυστήματα και εμπιστεύομαι απόλυτα την εμπειρία σας και το "αυτί" σας για να κάνω μια υποτυπώδη σύγκριση.