ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ:ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ψάχνω για Δορυφορική εγκατάσταση.ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ;

KalamarGiannis

AVClub Enthusiast
9 November 2006
1,252
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Υπάρχει κεντρική εγκατάσταση από τον εργολάβο, μένει η αγορά πιάτου- ματιού-splitter και συσκευής για το σαλόνι...το κόστος δεν είναι πρόβλημα θα μοιραστεί σε 11 διαμερίσματα.Το HD φυσικά απαραίτητο.
Τι προτείνετε για αγορά, δηλαδή μάρκα-διάμετρο πιάτου, πόσα μάτια και ποιους δορυφόρους στοχεύουμε για να μπούμε στον θαυμαστό κόσμο της δορυφορικής TV; προτεραιότητες των ενοίκων τα αθλητικά και τα ερωτικά!
Βοηθείστε παίδες, από που να πάω να ψωνίσω και τι να ζητήσω...:worshippy:
(λίγο που διάβασα τα threads δεν κατάλαβα τίποτα, τι κυκεώνας είναι αυτός μάνα μου;;; )

Last edited:
Να ξεκινήσω απο το τέλος.
Ερωτικά και αθλητικά δωρεάν δεν υπάρχουν. Αυτές οι υπηρεσίες είναι συνδρομητικές.
Πιάτο διάστασης 1.10Χ1.20 και απο δορυφόρους Astra - Hotbird συν 2 Quattro-LNB.
Το ακριβότερο εξάρτημα της εγκατάστασης σας θα είναι ο πολυδιακόπτης (multiswitch) όπως αυτός της φωτογραφίας:
axing_spu_912-03-medium.gif

ο οποίος θα αναλάβει το βάρος να διαμοιράσει δύο δορυφόρους σε 11 ανεξάρτητους χρήστες. Ο κάθε χρήστης θα χρειαστεί από ένα δέκτη.

ευχαριστώ!
άλλη ερώτηση: αν τους γράψω τους ενοίκους γιατί κωλυσιεργούν και βάλω μόνος πιάτο στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα, θα έχω ποιοτικό αποτέλεσμα;
χάνω κάτι ή είναι καλή λύση;

Πρεπει το μπαλκόνι σου να μην είναι Βόρειο, απο εκει και πέρα εφόσον το πιάτο είναι επαρκές για την τροχιακή θέση (ή τις θέσεις) που θέλεις να στοχεύσεις δεν θα υπάρχει διαφορά μεταξύ ατομικής ή κεντρικής εγκατάστασης. Η ουσιώδης διαφορά είναι ότι στην ατομική εγκατάσταση μπορείς να βάλεις ακόμη και κινητό πιάτο, ενω στα υπέρ της κεντρικής είναι ότι επιμερίζεται σε πολλούς το κόστος. Εγω προσωπικά θα ...τους έγραφα τρους ενοίκους πάντως, όσο για δορυφόρους πρεπει να ξεκαθαρίσεις τι θα ήθελες να βλέπεις αλλα μερικές βασικές τροχιακές θέσεις είναι: 13 ανατολικά, 19.2 ανατολικά, 28.2 ανατολικά, 39 ανατολικά