Καλές γιορτές Μουσική Κατηγορία...

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
17,345
Ministry Of Silly Walks
Με αφορμή την κουβέντα που είχαμε στο νήμα ''30 λίρες'',είπα να ξεψαχνίσω λιγάκι τα 70's,ξεσκονιζοντας την χαμένη ντισκομπαλα η οποία φώτιζε τα πρώτα ερωτικά,κάτι σαν... σκιρτήματα πίσω στον χρόνο.
Θυμάμαι τον πρώτο μου χορό με ένα κοριτσάκι της ηλικίας μου(θα 'μασταν δεν θα 'μασταν επτά χρονών) στην αυτοσχέδια Ντισκοτέκ του χωριού μου (τότε),η οποία στήθηκε για τις ανάγκες του καλοκαιριού και το καλωσόρισμα ,τρόπων τινά, των εξευγενισμενων Αθηναίων .
Εκείνο το βράδυ ένα συναίσθημα με κυρίευσε...Η ντροπή..Το ασθενές φύλλο (όπως έμαθα αργότερα),φάνταζε μοχθηρό κάτω από το λιγοστό φως,με την ντισκομπαλα να ρίχνει πάνω του ένα φως τόσο διακριτικό,που αναδείκνυε τις σκιές στο πρόσωπο του με τέτοιο τρόπο που μετέτρεπε την θαυμάσια εκείνη στιγμή του χορού,σε κολαστήριο...
Αρκετά χρόνια αργότερα αναθεώρησα,ξεχάστηκα,χάθηκα μες τις φοβίες μου..Ξεπερνούσα κάποια,γεννιόταν κάποια άλλη..Τόσο απλά..
Μέχρι που ήρθε το παρακάτω 7ιντσο από τους Tapestry,ένα σιγκλακι που γεννιέται απ' τους φόβους σου και σε πάει παραπέρα...
Και τι δεν θα έδινα να ξαναβρώ εκείνο το κοριτσάκι ώστε να χορέψουμε πλήρως συνειδητοποιημένοι το παρακάτω κομμάτι...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ntisko600_180501_D49H9F.jpg

Last edited:
Με αφορμή την κουβέντα που είχαμε στο νήμα ''30 λίρες'',είπα να ξεψαχνίσω λιγάκι τα 70's,ξεσκονιζοντας την χαμένη ντισκομπαλα η οποία φώτιζε τα πρώτα ερωτικά,κάτι σαν... σκιρτήματα πίσω στον χρόνο.
Θυμάμαι τον πρώτο μου χορό με ένα κοριτσάκι της ηλικίας μου(θα 'μασταν δεν θα 'μασταν επτά χρονών) στην αυτοσχέδια Ντισκοτέκ του χωριού μου (τότε),η οποία στήθηκε για τις ανάγκες του καλοκαιριού και το καλωσόρισμα ,τρόπων τινά, των εξευγενισμενων Αθηναίων .
Εκείνο το βράδυ ένα συναίσθημα με κυρίευσε...Η ντροπή..Το ασθενές φύλλο (όπως έμαθα αργότερα),φάνταζε μοχθηρό κάτω από το λιγοστό φως,με την ντισκομπαλα να ρίχνει πάνω του ένα φως τόσο διακριτικό,που αναδείκνυε τις σκιές στο πρόσωπο του με τέτοιο τρόπο που μετέτρεπε την θαυμάσια εκείνη στιγμή του χορού,σε κολαστήριο...
Αρκετά χρόνια αργότερα αναθεώρησα,ξεχάστηκα,χάθηκα μες τις φοβίες μου..Ξεπερνούσα κάποια,γεννιόταν κάποια άλλη..Τόσο απλά..
Μέχρι που ήρθε το παρακάτω 7ιντσο από τους Tapestry,ένα σιγκλακι που γεννιέται απ' τους φόβους σου και σε πάει παραπέρα...
Και τι δεν θα έδινα να ξαναβρώ εκείνο το κοριτσάκι ώστε να χορέψουμε πλήρως συνειδητοποιημένοι το παρακάτω κομμάτι...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ntisko600_180501_D49H9F.jpg

Πολύ ρομαντικός είσαι. Το ενδεχόμενο να βρεις το κοριτσάκι και να είναι πλέον ένα στέλεχος του Ποταμιού το έχεις σκεφθεί?:BDGBGDB55:
θα μαρτυρήσεις την ώρα που χορεψες το πρώτο σου disco:flipout:

Χρόνια πολλάαααααααααααααα :antlers:

Αυτο ειναι το θεμα σου Μπαιρα;Δεν θα σου φαινοταν καπως να με βλεπες να χορευω καρεκλες;
Οπως και να χει θα καπνισουμε την πιπα της ειρηνης και θα επικεντρωθουμε στον χορο...χεχε..
Χρονια πολλαααα...

Last edited:
χμμμμ
το 1975 είχα ήδη περάσει το πανεπιστήμιο και είχα πέσει με τα μούτρα στη μουσική παίζοντας με εφήμερα σχήματα σε ντισκοτεκ. Ζωντανή μουσική μία ή μιάμιση ώρα μέσα στον ιδρώτα καλοκαιριάτικα στην υπόγα με ντισκόμπαλες να σε τυφλώνουν.
Και συ να παίζεις In a gada da vida και smoke on the water για να χορεύουν γνωστοί φίλοι και συμμαθητές που ήρθαν να συμπαρασταθούν.
Αυτοί αγκαλιά με τα κορίτσια και εσύ με την κιθάρα....
Ακούγεται αρκετά τίμια συναλλαγή μετά από τόσα χρόνια. Τότε ....? Μάλλον όχι !
Χρόνια πολλά μας...

ωωωω 1968
μου θυμισες τα δικα μας
εμεις δεν ειχαμε Ντισκομπαλες
στο σπιτι του φιλου η της φιλης ....
μικρες συναντησεις φλερτ παρτακια
βερμουτ φυστικακια και Ανταμο
σεικ και μετα χαμηλος φωτισμος και μπλουζ ...

Re: Απάντηση: Καλές γιορτές Μουσική Κατηγορία...

ωωωω 1968
μου θυμισες τα δικα μας

Εμείς το κάναμε αντίστροφα...Πρώτα χορεύαμε τα μπλουζ (scorpions κλπ,μην φανταστείς από τ' αλλά) και ύστερα έπεφτε το φιστίκι...:flipout: (ο θεός να το κάνει)

ωωωω 1968
μου θυμισες τα δικα μας

Τι να πείτε και εσείς? Δύσκολα χρόνια εμείς αλλά και εσείς?.....:flipout:
Δηλαδή υποτίθεται πως έπρεπε να φτιαχτείς με Ανταμο?:flipout:

Εγώ νόμιζα ότι είναι είδος ποτού...
Φαντάσου να πας στο μπαρ και να πεις στον μπάρμαν:''Πιάσε ενα Ανταμο σκέτο''.. :flipout:

Απάντηση: Re: Καλές γιορτές Μουσική Κατηγορία...

Δεν θα σου φαινοταν καπως να με βλεπες να χορευω καρεκλες;
...

Παντα σε ειχα για καρεκλά.Ειναι η φυσικη αφετηρια καθε σοβαρου ντεθμεταλλα....:music-smiley-005:

Χρονια Καλα παλικαρι μου.Και Χρονια Πολλα σε ολους...

Υ.Γ εγω παντως πρωτοχορεψα αυτο (μια και ειναι μερα εξομολογησεων μεταλλαδων :flipout:)...

https://www.youtube.com/watch?v=21VbKgOM0gg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

:flipout::flipout::flipout:

Θεος....

από την Dona Summer σε διαβεβαιώνω είχε καλύτερα αποτελέσματα...

Χρόνια πολλά Πανουλη.
Τελευταία φορά που θυμάμαι τον εαυτό μου να χορεύει ήταν όταν κυκλοφόρησε το Dangerous του Μιχαλαρα...
Εκεί χόρεψα μόνος μου για δέκα ζωές..Ηδονή..

Καλές γιορτές σε όλους φιλαράκια,
και καλές μουσικές φυσικα, έστω και με... ντισκόμπαλες! :silly:

-bye-

Πω πω τι μου θήμεσες...
Εμένα η fatal στιγμή ήταν σε ένα τετοιο της Γιουροβίζιον.

Ειχα πάει με τους γονεις μου σε μιά γιορτη (για μεγάλους αλλα έλα που ειχαν και παιδιά που βαριόντουσαν να κάτσουν στο τραπέζι)

Οποτε τα παιδιά μας βάλαν σε αλλο δωμάτιο με τηλεώραση και έπαιζς Γιουρο (τότε που ειχαν κερδίσει οι Ισραηληνοι)

Εκεί που ήμουν ξαπλωμένος και έβλεπα με το ένα μάτι τους τραγουδιστάδες και το άλλο το μεγάλο μυστηριο της φύσης, έρχεται και μου μιλάει...
¨Ανετα και με μαγκιά που θα μου χρειαζοντουσαν άλλα 1ο χρόνια για να αποκτήσω...και άν...
Ε ο κόσμος άλαξε και αρχισα να ενδιαφερομαι ενεργα για...το μυστήριο αυτό.

Δεν θυμάμαι ουτε όνομα ουτε τι μου ειπε...Θυμάμε όμως την Γιουροβίζιον με τα λαμέ... Και αρχισα να ακουω καρέκλες μέχρι τα 12 μου. Φαντάσου.
Κολάστηκα πάλι τέτοιες μέρες.

Την Τρανς ; Οχι ρε δεν ειμαι τόσο πιτσιρικάς :flipout:
Τους άλλους που λέγανε κατι συλλαβές στο τραγουδι τους...εποχη Abba περιπου

από την Dona Summer σε διαβεβαιώνω είχε καλύτερα αποτελέσματα...

Το αδικείς το κορίτσι.
Το πρώτο εξώφυλλο δίσκου που θυμάμαι στο δωμάτιο των παιδιών του νονού μου ήταν το παρακάτω.
Στο σαλόνι οι μεγάλοι χόρευαν την "Ιτιά" και οι νεότεροι, και εγώ έβλεπα ως παρείσακτος, το κάτω:

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    25.5 KB · Views: 44