Καλη ακουστικη-αγορα εξοπλισμου

xaris_sm

New member
7 April 2010
29
καλησπερα σε ολους,πρωτο ποστ εδω και εχω μια περιπτωση που θα χρειαστω την γνωμη σας πριν επενδυσω χρηματα σε εξοπλισμο που τελικα δεν μου λυσουν το προβλημα μου

γραφω ηλεκτρονικη house μουσικη (ερασιτεχνικα) me Fruty Loops , Παντα κατα την συνθεση-επεξεργασια χρησιμοποιω κατι ακουστικα Sony που εχω τις ταξης των 50 ευρω τα οποια ακουγονται αρκετα καλα. το θεμα μου ειναι οτι οταν συνδεω το pc μου με το Home theater Sony που εχω για να ακουσω ενα κοματι που εχω φτιαξει στο pc και το οποιο με τα ακουστικα παιζει τελεια στο ηχοσυστημα ακουγετα πολυ χαλια ομως!!! αλλο κοματι στην κυριολεξια, εχω δοκιμασει τα παντα, να περασω τον ηχο με οπτικη ινα,να παιξω με equalizer και να ξανακανω remastering ολο το κοματι αλλα δεν γινετε τιποτα, διακρινο γενικος εντονο μπουκομα στις μεσαιες συχνοτητες και παιζει πολυ ασχημα, το παραδοξο ειναι οτι και τα ακουστικα και το Home theater εχουν ιδια αποκριση στις συχνοτητες, η καρτα ηχου παρολο που δεν ειναι Pro παιζει super ( creative x-fi fatal1ty pro) και η απορια μου ειναι η εξης: πως γινεται το Home theater να παιζει τελεια τα αλλα mp3 και γενικος μουσικη μια χαρα αλλα τα δικα μου κοματια οχι? ενο με τα ακουστικα παιζει super? τι χανω? ειναι θεμα ρυθμισεων πιστευετε? επισης σκεφτομαι να αγορασω Monitor ηχεια η ενυσχιτη με ηχεια, τι είναι καλυτερα στα ιδια χρηματα (800 euro) και θα μου λυσουν το προβλημα μου???

ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και καλη συνεχεια σε οτι κανετε :)

Καλό είναι να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η κάρτα ήχου σου έχει προφανώς έξοδο για ακουστικά.

Έχει άλλη έξοδο line για σύνδεση με το home cinema?

Περί συστήματος για monitoring, θα πρότεινα δυο ενεργά ηχεία monitor πάνω στο γραφείο σου, σε σωστές βάσεις, στις σωστές αποστάσεις, με σωστές κλίσεις, και ενδεχομένως ακουστική φροντίδα στον χώρο (αν χρειάζεται).

Α, και καλωσόρισες στο avclub! :smile:

καλημερα και ευχαριστω για την απαντηση

με το home theater ειναι συνδεδεμενο με οπτικη ινα απο την καρτα ηχου,επισης τα ακουστικα ειναι κλασικο jack και αυτα συνδεδεμενα στην καρτα ηχου μονιμα, οποτε καθε φορα που θελω να ακουσω απο διαφορετικη εξοδο την επιλεγω μεσω windows

αυτο που δεν μπορώ να καταλαβω ειναι γιατι υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα στην ακουστικη της μουσικης (οχι στην ποιοτητα) παρολο που το ευρος συχνοτητων και στις δυο περιπτωσεις ειναι σχεδον ιδιο (ακουστικα - Home theater) θελω να αγορασω 2 monitor ηχεια, πιστευετε αυτος ειναι ο μονος λογος που εχω τοση διαφορα στην ακουστικη?

τα ακουστικα ειναι Sony MDR CD280 και το home theater

sony htss100 το οποιο παιζει μουσικη σε πολυ καλη ποιοτητα

Στη θέση σου, πιο πολύ θα εμπιστευόμουν τα ακουστικά παρά το home cinema. Στο home cinema πολλά μπορούν να πάνε στραβά, π.χ. να είναι ενεργοποιημένο κάποιο eq / DSP, ή γενικότερα να μην είναι ρυθμισμένο σωστά.

Δεν έχεις κάποιον φίλο με κανονικό δικάναλο σύστημα να δοκιμάσεις και εκεί;

Πάντως, αν σκοπεύεις να ασχοληθείς σοβαρά με την παραγωγή (έστω και σε επίπεδο hobby), καλό είναι να πάρεις ένα ζευγάρι ηχεία monitor, έστω και σχετικά οικονομικά.

καλη ιδεα να το δοκιμασω σε καποιο αλλο συστημα

παντως και εγω για εκει στο βλεπω ενα ζευγαρι καλα μονιτορ ηχεια

πιστευεις η καρτα ηχου που εχω ειναι οκ για τα πρωτα βηματα στην μουσικη παραγωγη? για αναπαραγωγη παντως ειναι σουπερ

κατι τελευταιο, εαν καποιος σκοπευει να δωσει γυρω στα 500 για μονιτορ ηχεια το να δωσει λιγα παραπανω 800 ασ πουμε περιπου αλλα να παρει ενα ενισχυτη yamaha και 2 καλα ηχεια πιστευεις θα εχουν ιδια αποδοση-αποτελεσμα?

με επεισες οντως

ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου, βοηθησες αρκετα

:ernaehrung004:

Καταρχάς sorry που θα στο πω, αλλά το fruity loops ούτε καν ερασιτεχνικό δεν είναι - είναι για παιδιά γυμνασίου να έρχονται σε επαφή με τον υπολογιστή. Τα κομμάτια σου δεν θα ακουστούν ΠΟΤΕ καλά. Απλά. Eρασιτεχνικό είναι το reason, εγώ όμως θα πήγαινα στο Logic χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αν θες ηχεία, εννοείται ενεργά, καλή περίπτωση είναι τα M-audio bx8.

Re: Απάντηση: Καλη ακουστικη-αγορα εξοπλισμου

Καταρχάς sorry που θα στο πω, αλλά το fruity loops ούτε καν ερασιτεχνικό δεν είναι - είναι για παιδιά γυμνασίου να έρχονται σε επαφή με τον υπολογιστή. Τα κομμάτια σου δεν θα ακουστούν ΠΟΤΕ καλά. Απλά. Eρασιτεχνικό είναι το reason, εγώ όμως θα πήγαινα στο Logic χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αν θες ηχεία, εννοείται ενεργά, καλή περίπτωση είναι τα M-audio bx8.

παντως σε αυτο που λες για FL αυτο που παρατηρησα εγω ειναι οτι οντως το Ableton εχει πολυ καλητερη ποιοτητα ηχου στο pc μου απλα το να μαθεις απο την αρχη ενα καινουργιο προγραμμα ειναι δυσκολη αποφαση

Κατι γενικο με την μουσικη που θελω να ρωτησω ειναι το εξης

ενας που δεν εχει επαγγελματικη αποψη για τον ηχο πιστευετε μπορει να καταλαβει διαφορα απο ηχεια η ακουστικα σε προιντα με συχνοτητες που αρχιζουν απο 20hz η απο 65hz? ρωταω γιατι στην μουσικη που δουλευω το "θεμα" bassline ειναι πολυ σημαντικο στοιχειο και οτι τα προιντα με διαφορα στις χαμηλες συχνοτητες εχουν και μεγαλη διαφορα στην τιμη. Δηλαδη εαν διαλεξω ακουστικα η ηχεια μονιτορ απο 65hz και οχι απο 20hz στην περιπτωση μου θα ειναι μεγαλη διαφορα?

Κοίτα, τα 20Hz είναι τόσο χαμηλή συχνότητα ώστε συνήθως να μην είναι κρίσιμη - λίγα όργανα κατεβαίνουν τόσο χαμηλά.

Αλλά από την άλλη, τα 65Hz είναι κακή επίδοση για ηχείο, ακόμα και όταν ισχύει στην πράξη (συνήθως οι κατασκευαστές ηχείων στα specs είναι κάπως "αισιόδοξοι" στην έκταση του χαμηλού τους).

Οπότε, κοίταξε για μόνιτορ με καλύτερη απόκριση (προς τα κάτω). Μια καλή τιμή είναι τα 40-50Hz (για desktop ηχεία).

Απάντηση: Re: Καλη ακουστικη-αγορα εξοπλισμου

ενας που δεν εχει επαγγελματικη αποψη για τον ηχο πιστευετε μπορει να καταλαβει διαφορα απο ηχεια η ακουστικα σε προιντα με συχνοτητες που αρχιζουν απο 20hz η απο 65hz? ρωταω γιατι στην μουσικη που δουλευω το "θεμα" bassline ειναι πολυ σημαντικο στοιχειο και οτι τα προιντα με διαφορα στις χαμηλες συχνοτητες εχουν και μεγαλη διαφορα στην τιμη. Δηλαδη εαν διαλεξω ακουστικα η ηχεια μονιτορ απο 65hz και οχι απο 20hz στην περιπτωση μου θα ειναι μεγαλη διαφορα?

Το ablethon σίγουρα έχει καλύτερη ποιότητα αλλά είναι άλλο πράγμα, κάνει κυρίως για Live κάτι που υπονοεί και το όνομά του. Μην σε αγχώνει το reason, σε λίγο καιρό θα το έχεις μάθει.

Απάντηση: Re: Καλη ακουστικη-αγορα εξοπλισμου

Καταρχάς όταν κάνεις Mastering στα κομμάτια σου θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς ένα low pass filter και να "κόβεις' οτιδήποτε κάτω από 20-30 κύκλους, σε αυτή τη μουσική δεν έχει νόημα άσε που κάνει το αποτέλεσμα πολύ πιο "καθαρό"! Στα λέω από προσωπική εμπειρία.

παντως σαν κανονας δεν ειναι απαγορευτικο να κανεις παραγωγη μουσικης με καλα μονιτορ ακουστικα σωστα? δεν ενοχλουμε τους διπλα και ποτε μια τετοια καλη επενδυση δεν παει χαμενη...σιγουρα σε πιο βαθυ σταδιο χρειαζονται για τα καλα μονιτορ ηχεια