Καλό φαγητό στην Χαλκιδική. Όνειρο;

Νόμιζα ότι μιλάγαμε για το πρώτο πόδι μόνο. :smile:
Στο δεύτερο, στη Βουρβουρού, θυμάμαι και τον Οβελίξ, την πιτσαρία.
Με πολύ καλές πένες αλά βότκα :p

Νόμιζα ότι μιλάγαμε για το πρώτο πόδι μόνο. :smile:
Στο δεύτερο, στη Βουρβουρού, θυμάμαι και τον Οβελίξ, την πιτσαρία.
Με πολύ καλές πένες αλά βότκα :p
Σκεφτηκα να το πω αλλα δεν εχει και τοσο καλη ποιοτητα αφτερ ολ! Αλλα η πιτσα ειναι θρυλικη!

Ξεχασα να αναφερω και τον Πασχαλακη στην Ποτιδαια, στην πλατεια.

Κατάλαβα, σπίτι με βλέπω... Χεχε

Για Κασσανδρινό με βλέπω να δοκιμάζω τις ταβέρνες που πρότεινε ο Εκτωρας. Απλά απο Πευκοχώρι πρέπει να κάνω την γύρα... Για ψάρι δεν με νοίαζει κ ιδιέτερα αφου απο μεθαύριο πάω στα δικά μου τα μέρη στο πήλιο, που θα το παίρνω φρέσκο απο τον ψαρά.

Γενικά πάντως έχει σχετικά κόσμο. Για καθημερινή δλδ σήμερα στην παραλία είχε αρκετές παρέες. Σε σχέση με άλλες χρονιές όμως σίγουρα λιγότερο...

Alex αν είσαι της εξερεύνησης υπάρχει κατευθείαν δρόμος για Κασσανδρινό πηγαίνοντας από Πευκοχώρι για Καλλιθέα λίγο πριν τη διασταύρωση του Πολυχρόνου αριστερά στο βουνό. Αρχικά είναι ανηφορικός και χώμα και σε λιγότερο απο χιλιόμετρο γίνεται άσφαλτος. Είναι περίπου 10 χιλιόμετρα.

Ίσως για να μην μπερδευτείς θα ήταν καλύτερα να επιστρέψεις από το Κασσανδρινό στο Πευκοχώρι απο το δρόμο αυτό. Έχει πινακίδα που λέει "Πολύχρονο"

Last edited:
Σκεφτηκα να το πω αλλα δεν εχει και τοσο καλη ποιοτητα αφτερ ολ! Αλλα η πιτσα ειναι θρυλικη!

Α μπράβο...
Θυμάμαι δύο πράγματα στον Οβελίξ.
Την πίτσα του και συγκεκριμένα τις πένες α λα βότκα.
Όπως και τη παραλία στη Βουρβουρού... :p

Α μπράβο...
Θυμάμαι δύο πράγματα στον Οβελίξ.
Την πίτσα του και συγκεκριμένα τις πένες α λα βότκα.
Όπως και τη παραλία στη Βουρβουρού... :p
Για ποια παραλια μιλας? Να υποθεσω για το καρυδι?

Θυμαμαι την πρωτη φορα που πηγα στον Οβελιξ, ηθελα πιτσα σε πακετο και επεμενα να παρω τη μεγαλη. Δεν ηξερα! Και οταν με φωναξε να την παραλαβω για να παω σπιτι, μου εδωσε μια πιτσα την οποια για να την πιασω απλωσα τα χερια μου, την ακουμπησε πανω τους αλλα και παλι προεξειχε! "Σου εκανα μικρη τελικα" μου ειπε και καθομουν να κοιταω το σεντονι σα χαζος! :p

Για ποια παραλια μιλας? Να υποθεσω για το καρυδι?

Όνομα δεν ξέρω...
Θυμάμαι ότι αφήνεις το αυτοκίνητο σε κάτι πεύκα, αλμυρίκια, whatever και κατεβαίνεις στην παραλία.
Μικρή σχετικά, αλλά απίστευτη!

Θυμαμαι την πρωτη φορα που πηγα στον Οβελιξ, ηθελα πιτσα σε πακετο και επεμενα να παρω τη μεγαλη. Δεν ηξερα!

Δεν ρώταγες; :flipout:
Η μερίδα της μακαρονάδας είναι σε πυρέξ... :p

Όνομα δεν ξέρω...
Θυμάμαι ότι αφήνεις το αυτοκίνητο σε κάτι πεύκα, αλμυρίκια, whatever και κατεβαίνεις στην παραλία.
Μικρή σχετικά, αλλά απίστευτη!

Δεν ρώταγες; :flipout:
Η μερίδα της μακαρονάδας είναι σε πυρέξ... :p

Τι να ρωτησω, δεν εβλεπα απο την πεινα εκεινο το βραδυ. Αφου αδειασα το φορτβαγαζ (:p) για να τη βαλω πισω (μη λερωσουμε και τα καθισματα). Ειδικα παντως τη μεγαλη, χρειαζεται να την κουβαλησουν κανα δυο ατομα, ουτε στο champions league να ημασταν! :flipout: Βεβαια ο Οβελιξ δε φημιζεται για την ποιοτητα του (καλη, αλλα οχι και τελεια), αλλα ειναι μια εμπειρια το φαγητο εκει!

Οσο για την παραλια, μαλλον λες τη φαβα. Πηγαινοντας με τα ποδια απο το δρομακι, ειχε στα δεξια ενα μεγαλο σπιτι χτισμενο πανω στο βραχο; Αν ναι, τοτε ειναι η φαβα. Δυστυχως εχει αρχισει να γινεται γνωστη κι αυτη η παραλια εκτος απ το καρυδι, και οσο παει γινεται περισσοτερος χαμος.

Και επειδη μιλαω με ντοκουμεντα, για οσους δεν εχουν ιδεα για τι μιλαμε:
http://www.facebook.com/photo.php?f...=a.149316105097871.34472.149315921764556&type

Last edited:
Οσο για την παραλια, μαλλον λες τη φαβα. Πηγαινοντας με τα ποδια απο το δρομακι, ειχε στα δεξια ενα μεγαλο σπιτι χτισμενο πανω στο βραχο; Αν ναι, τοτε ειναι η φαβα.

Αααυτή! :p

41322_149316108431204_7393158_n.jpg

:flipout:

Αυτη η καρβουνισμενη ζυμη με ξετρελαινει! Με 12 παντως (η μικρη πιτσα) τρωνε χαλαρα 4 φυσιολογικα ατομα! Αν αλλαζε το τυρι σε κατι ποιοτικοτερο, θα εσκιζε.

H πιτσαρια Οβελιξ χαρισε μια απιστευτη βαρυστομαχια σε μενα και στη συζυγο, οταν
δοκιμασαμε να φαμε ολη την τεραστια πιτσα που μας σερβιρισαν. (Αφου λοιμαξαμε
στη πεινα περιμενοντας καμια ωρα για να τη φερουν)

O οβελίξ δεν έχει πλέον την ποιότητα που είχε πριν. Avoid any way!!! Αντίθετα καλό ιταλικό εστιατόριο με καλές τιμές είναι το fuendi όχι πάνω στην Εθνική Οδό αλλά στον παραλιακό δρόμο από Βουρβουρού προς Οικισμό Καθηγητών ΑΠΘ.

Πως τον λένε εναν θεό στη Νεα Καλλικράτεια που ηταν παιχτης του Ηρακλή
διαθέτει εστιατόρια μετα κοψιδίων και μουσικής
Θεός!!!!

Λοιπόν μιας και το αναφέρατε, ο ΟΒΕΛΙΞ είναι must στη βουρβουρού . εκεί επίσης υπάρχει και ίσως η καλύτερη ψαροταβέρνα Ο ΠΑΡΗΣ , μπροστά στο κύμα .
Ανεβαίνοντας σταματάμε στον Όρμο Παναγιάς και στον περίφημο ΓΙΑΝΝΕΛΟ για καλαμάρι τηγανητό ΚΑΙ φοβερά κεφτεδάκια .
Στο πρώτο πόδι στη Μαρίνα του SANI τρως καλά αλλά ΑΚΡΙΒΑ , πιο κάτω ως δια μαγείας υπάρχουν 3 μαγαζιά που προτείνω και είναι όλα τους στο Πολύχρονο , ΦΛΕΓΡΑ κυρίως για θαλασσινά , ΜΙΡΑ ΜΑΡΕ για ιταλική κουζίνα - πίτσες , ΚΛΕΑΝΘΗΣ όνειρο ειδικά ο μουσακάς εκείνη την ώρα και ατομικός......
Τέλος στο Πευκοχώρι κάποτε ήταν ο ΒΛΑΧΟΣ με πολύ καλό μπιφτέκι , αλλά έχω να πάω χρόνια , για τα υπόλοιπα μέχρι και πέρσι ήταν άψογα , και τα έχω τιμήσει πολλάκις , αλλά όχι φέτος τουλάχιστο ακόμα.

Λοιπόν έχουμε και λέμε,

στο Κασσανδρινό επάνω πήγαμε. Η Χριστίνα ήταν άδεια κ με κλειστες σούβλες οπότε πήγαμε στην διπλανή ταβέρνα τον Ζάχο. Ψητά κ κρεατικά είχε κ ηταν καλά. Κοντοσούβλι καλο κ πικαντικο, κοκκορετσάκι γλυκι κ ζουμερο. Βλήτα κ πατζάρια σαλατούλα, φρέσκα κ σωστά βρασμένα. Αξιοπρεπές φαγητο στο σύνολο του. Αλλα ακριβό για αυτό που σε τελική αναλυση είναι. Φαγητό ταβέρνας. Πήραμε 4 ορεκτικά κ δυο κυρίως κ δώσαμε 50 . Αν υπολογίσεις κ την βενζίνη του πηγαιν'έλα...

Επίσης ανακαλυψαμε αλλη μία ταβέρνα στην Κρυοπηγη, την Ανθούλα. Έχει κ σελιδα στο ιντερνετ. Αυτή απο ότι κατάλαβα ειναι οικογενειακή επιχείρηση με την μάνα κ την γιαγιά στο μαγειρείο τον πατέρα στα κάρβουνα κ τους γιούς στο σέρβις. Το φαγητό ήταν πραγματικά πολυ νοστιμο. Πήραμε μια μελιτζάνα μπιουγιουρντι, ταμπουλέ μαιντανού, ντολμαδάκια φρέσκα, φάβα, μοσχαράκι μαγειρευτό με πουρέ μελιτζάνας κ σουτζουκάκια. Ήταν όλα απο πολύ καλά μέχρι εξαιρετικα. Ο ταμπολές ήταν λίγο υγρος αλλα άλλο παράπονο δεν είχα. Το μοσχαράκι ειδικά ηταν λουκούμι κ με τον μελιτζανοπουρέ ταίριαζε τέλεια. Αλλα κ εδώ οι τιμές ηταν τσιμπημένες. Μαζί με δυο μπύρες δώσαμε 54 .
Σε αυτούς η υψηλοτερη τιμή δικαιολογήτε περισσότερο απο ότι στον κασσανδρινο λόγω του οτι τα πιάτα είχαν μεγαλύτερη διαδικασία να γίνουν (βλ. Ντολμαδάκια) κ οτι ηταν περισσότερο εστιατόριο απο ότι κρεατοταβέρνα.

Για μια φορά πάντως αξίζει.

Aν κατα τυχη ειστε στον Αγ Νικολαο και πατε προς Πυργαδικια και δειτε μια ταμπελα Τσαπαδας ,ΜΗΝ στριψετε απλα συνεχιστε τον δρομο σας προς Πυργαδικια

Κλειστή η Χριστίνα; Κρίμα...

Τον Ζάχο δεν στον πρότεινα διότι ήξερα οτι ήταν ακριβός, χώρια που είναι και λαχείο αν θα φας καλά (τουλαχιστον εκεί ήσουν τυχερός).

Γενικά δεν τον συστήνω (παρότι είχα τα παιδιά του μαθητές μου)