Καλώδια διαφορετικής διαμέτρου για surround;

nexxer

New member
3 February 2008
92
Καλησπέρα,

Έχω ενώσει έναν Onkyo 508 με ένα σετ 5.1 Teufel R2 με τα εξής καλώδια: 2.5mm για LCR και το surround right. Το surround left όμως παρουσιάζει ιδιαιτερότητα καθώς μεταξύ των 2 surround παρεμβάλεται μια μπαλκονόπορτα, οπότε έπρεπε να περάσω κάποιο λευκό λεπτό καλώδιο γύρω γύρω από πάνω, χωρίς κανάλι.

Έφερα λοιπόν άλλο ένα κομμάτι του 2.5mm που μου είχε μείνει ως την πόρτα μαζί με αυτό του surround right, και από κει ένωσα (όχ κόλληση, απλό πλέξιμο/στρίψιμο των strands και μονωτική ταινία) περίπου 10 μέτρα του IXOS XHS133 Superflat, το οποίο καταλήγει στο αριστερό surround.

Έχω διαβάσει οτι συνήθως δεν ενδείκνυται κάτι τέτοιο, αλλά ως τώρα δεν έχω ακούσει κάποιο πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση να φθείρει το ηχείο αυτή η μόντα;

Δεν έχει πρόβλημα εκτός αν βραχυκυκλώνει,και αν δεν ακούς καμιά διαφορά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. -bye-

Οκ ευχαριστώ. Δυστυχώς είναι η καλύτερή μου επιλογή. Δεν ήθελα να μπλέξω με ασύρματα.

Πάντως, αν και δεν έχει να κάνει 100% με το θέμα μας, το setup μου δεν είναι ιδανικό γιατί η θερμική κόλλα με την οποία έχω κολλήσει το καλώδιο στον τοίχο δίπλα στο λευκό ξύλινο frame της πόρτας φαίνεται οτι δεν αντέχει τη ζέστη και λιώνει, και πρέπει να βρω άλλο τρόπο να το στερεώσω (χωρίς καρφιά).

Να σου πω την αλήθεια,προσωπικά προτιμώ το καλώδιο σου στον Onkyo παρά ασύρματους ενισχυτές. :flipout:

Αν ξεκολλάει,άστο να ξεκολλήσει να βγει χωρίς να πάρει την μπογιά μαζί του,και ρίξε ένα κάρφωμα με πλακέ πιαστράκια τηλεφώνου (αν χωράει το καλώδιο σε αυτά λόγο πλάτους).

δοκιμασε να παρεις αυτοκολητο καναλι καλωδιων (εχει σε οτι διαμετρο θες) παρε ενα μικρο και κολα το. Εχει γερή κολλα γενικα και επίσης μπορεις να το σιγουρέψεις και με λίγη διάφανη σιλικόνη

Τα ασύρματα υπέθεσα οτι είναι απλά πομπός + δέκτης, να βάζεις τον πομπό στον ενισχυτή και τους δέκτες στα ηχεία. Θέλει ανεξάρτητο ενισχυτή; Εν πάσει περιπτώσει δεν το σκέφτομαι ως επιλογή, έχοντας διαβάσει διάφορα και για ποιότητα και για αρχικές τιμές.

Θέλω να αποφύγω καρφώματα σε εμφανή σημεία γιατί είμαι στο νοίκι (και παίζει και να μετακομίσω το Σεπτέμβρη). Θα ξανακοιτάξω για κανάλια, αν και δεν είχα βρει αρκετά μικρά πλαστικά λευκά. Τα μόνα που έχουν εδώ είναι τα τετράγωνα μεγάλα που έβαλα στους τοίχους κρυμμένα πίσω από έπιπλα.

Η θερμική κόλλα σιλικόνης έχει διάφορες ποιότητες; Μια φτηνή πήρα.. δεν είχε και άλλη.

Θες δυό ενισχυτές ασύρματους,ή έναν δικάναλο και transmitter (πάνε μαζί) που στέλνει απ'τον ενισχυτή τον AV στους ασύρματους.

Το κάρφωμα δεν είναι τίποτα,αν βρεις το σωστό μέγεθος έχουν τόσο ψιλό καρφί που οι τρύπες θα κλείσουν ακόμα και αν περάσεις δυό χέρια μπογιά σκέτη.

Να φανταστείς με την θερμοσιλικόνη θα φύγει η μπογιά αν το βγάλεις μετά,αλλά θα το βάψουν μετά ούτως ή άλλως.

Μην δώσεις πολλά για ράβδους γιατί όλες ίδιες είναι πάνω κάτω και μπορεί να σου παρουσιάσουν καμιά του ευρού για high end. :flipout: