kαλώδια για HARBETH SHL5

Thomas_GR700

Established Member
17 December 2006
278
Αγόρασα προσφατα ένα ζευγάρι Harbeth SHL5 μεταχειρισμένα 2 μηνών.Συνοδά :Τσακιρίδης Αλέξανδρος ανακαλωδιωμένος με Ultralink ,πυκνωτές JENSEN ,JAN PHILIPS,crimson 640 E ,Xindac dac5 ,sony cdr 33 σαν transport ,i.c.ringmat .Tα καλώδια ηχείων μου (RINGMAT) είναι κοντά για την νέα θέση των ηχείων (2X 2,25μ.) καί θέλω ν'αγοράσω άλλα πιο μακρυά (2X 3μ).Παρακαλώ τις προτάσεις για καλώδια ηχείων απο κατόχους με εμπειρία στα Harbeth.Μουσικές προτιμήσεις κατα προτεραιότητα :κλασική ,τζάζ ,ροκ ,βινύλιο (project 9,sumiko ,crimson 610 σαν phono). Για αρχή προσανατολίζομαι σε DNM (καινούργια ή μεταχειρισμένα ) κατα τις προτάσεις του Π.Κωτσή στην σελίδα του. Εντυπώσεις σε σχέση με τα Vienna Mozart Grand το συντομώτερο.

Πάρε Analysis plus πολύ καλά και με σειρές σε σχετικά λογικές τιμές.Τα έχω συνδέσει με τα ηχεία σου και μ' άρεσαν ιδιαίτερα(σειρά silver).

Τα Kimber είναι πολύ καλά,αλλά μπορούν να δημιουργήσουν θέμα σε κάποιους ενισχυτές λόγω χωρητικότητας.Είχα τα 4 κι 8 TC.Λέω είχα γιατί τα δάνεισα και δεν τα ξανάδα.:twoguns:

Και με DNM τα έχω ακούσει,αλλά ήταν καλύτερα με τα Analysis.

Last edited:
Re: Απάντηση: kαλώδια για HARBETH SHL5

Τα Kimber είναι πολύ καλά,αλλά μπορούν να δημιουργήσουν θέμα σε κάποιους ενισχυτές λόγω χωρητικότητας.

τι θεμα?

Last edited by a moderator:
http://www.venhaus1.com/diycatfivecables.html

Δές το Caution...

Caution: Although this cable has a low inductance design, its capacitance is relatively high (falls between other highish capacitance cables such as Kimber 8TC and Goertz). While the high capacitance is virtually a non-factor as far as sonics go, it MAY be a problem for unstable amplifiers and cause them to oscillate. This can be mitigated by NOT using very long lengths of cable (>8 ft.), and making sure your amp isn't one of the few that are unstable into highly capacitance loads. Most modern properly designed amplifiers should not have a problem. Check with the manufacturer, if you are in doubt, or construct a Zobel network for your speakers (see links to discussions below). Bi-wiring with 2 separate runs of this 10 ga. equivalent cable is also not encouraged, if you suspect your amp does not operate well into highly capacitive loads.

Last edited:
οκ θενκσ.
παντως πλεονεκτημα το βλεπω εγω, να αναδυκνείει το προβλημα του ενισχυτη!!!

Οχι δεν κατάλαβες καλά... δεν είναι θέμα πλεονέκτημα-μειονέκτημα.
Είναι κατασκευαστικό θέμα του ενισχυτή και του καλωδίου που αν συμπέσουν μπορεί να διμηουργηθούν προβλήματα. Δεν αναδυκνείει το πρόβλημα... αν συντρέχουν οι προυποθέσεις διμηουργεί πρόβλημα....

Χωρις βέβαια τα παραπάνω να σημαίνουν οτι ο χ ενισχυτής και το χ καλώδιο με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι καλής ποιότητας ή οτι δεν παίζουν καλά!!!

Εγω αυτό καταλαβαίνω απο το link...

ειναι προβλημα του ενισχυτη.
η χωρητικοτητα του καλωδιου δεν θα επρεπε να τον επηρεαζει.
πληρωνουμε ενα σκασμο χρηματα και ερχονται χαιεντομηχανακια να μην παιζουν με kimber....

Επρεπε να τα αναφέρω...Αυτά που γράφονται περί Kimber και Goertz,είναι γνωστά στους παλιότερους χομπίστες.

Δεν πιστεύω βέβαια,ότι σήμερα υπάρχουν πολλοί ενισχυτές που θα είχαν πρόβλημα.Οχι τουλάχιστον οι πιστοποιημένοι "δυτικής" προέλευσης...