Καλώδια για Logitech Z-5500

Loki

New member
30 January 2011
18
Θέλω να αγορασω καλωδια για τα Logitech Z-5500 τα πισω ηχεια θελουν 12 μετρα αποσταση τα μπροστα οχι 2 μετρα αποσταση. Τα χρησιμοποιω πολλες ωρες για μουσικη, home cinema και ps4 οποτε θα ήθελα κάτι καλο. Τι διαμετρο καλωδιου προτεινετε και σε ποιες εταιριες να κοιταξω?

Φαντάζομαι τα πίσω θα βγάζουνε ένα RCA αρσενικό . Στην περίπτωση αυτή εγω θα πήγαινα σε DIY δηλαδή 12 μέτρα ομοαξονικό , ένα θηλυκό RCA απο την μία και ένα αρσενικό απο την άλλη . Θα χρειαστείς κολλητήρι αν και υπάρχουν βύσματα βιδωτά ,Διαφορετικά ψάξε ebay "rca extention cable " .Ενδεχομένως να βρεις αρσενικό αρσενικό και να παρεμβάλεις μια μούφα F-F

Φαντάζομαι τα πίσω θα βγάζουνε ένα RCA αρσενικό . Στην περίπτωση αυτή εγω θα πήγαινα σε DIY δηλαδή 12 μέτρα ομοαξονικό , ένα θηλυκό RCA απο την μία και ένα αρσενικό απο την άλλη . Θα χρειαστείς κολλητήρι αν και υπάρχουν βύσματα βιδωτά ,Διαφορετικά ψάξε ebay "rca extention cable " .Ενδεχομένως να βρεις αρσενικό αρσενικό και να παρεμβάλεις μια μούφα F-F

logitech_z-5500_01.jpg
Ετσι ειναι η συνδεσμολογια για τα Z5500 για ολα τα ηχεια. Δεν εχει RCA.

Αν είναι έτσι και απο την άλλη μεριά (δλδ αφαιρούμενα) πάρε καλώδιο ηχείων χύμα, νομίζω για τα μέτρα σου θες τουλάχιστον 2χ4 mm . Αν τώρα στα ηχεία το καλώδιο βγαίνει απο μέσα εγώ θα τα άνοιγα (αν γίνεται φυσικά) και θα κόλλαγα το καλώδιο που προανάφερα . Επειδή θες και πολλά μέτρα μην μπλέξεις με ακριβά καλώδια. Αν όμως δεν μπορείς να βάλεις χέρι στα καλωδία απο την πλευρά των ηχείων (που είναι και το πιθανότερο) τότε θα πρέπει να κάνεις μια απλή επέκταση με καλώδιο ηχείων με κόλληση ή και απλή κλέμμα αν δεν είσαι ιδιαίτερα ψείρας . Απο την στιγμή που ένα μέρος του καλώδιου θα μείνει δεν νομίζω να έχει νόημα να πας σε μεγαλύτερη διατομή. Προσοχή τέλος στην πολικότητα

Bάλε ένα πιο χοντρό καλώδιο, φτηνό βέβαια. Στις άκρες μπορείς να το σκληρύνεις με καλάι ή αν πάρεις τόσο χοντρό που δεν χωράει στα κλιπς, υπάρχουν στο e-bay μπανάνες 2 mm

Καλώδιο διατομής 2.5mm2 είναι υπεραρκετό

Επίσης εάν έχεις τίποτα ηχεία βάσης παλιά, βάλτα πάνω front r - l και θα ακούσεις διαφορά στη μουσική. Παλιά είχα βάλει επάνω κάποια sony 4-ωμα και τα πήγαινε μια χαρά