Καλώδια ηχείων και banana plugs

Paradice

Established Member
20 May 2022
111
Οσο περιμένω να έρθουν ο ενισχυτής και τα ηχεία που έχω παραγγείλει κοιτάω και για καλώδια... τα ηχεία μου είναι 4Ω οπότε από ότι κατάλαβα ψάχνω για 2.5mm (αν και δεν παίζει τόσο ρόλο για μικρές αποστάσεις). Υπάρχει κάποιο καλώδιο value for money? Τι πρέπει να αποφύγω? Από ότι κατάλαβα απλά να είναι χαλκός ψάχνουμε και όχι CCA ? Μέχρι εκεί έχει φτάσει το ψάξιμο που έριξα οπότε οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη. Τα banana plugs είναι καλή λύση ή υπάρχει καλύτερη? Και εκεί αν υπάρχει κάποια πρόταση γιατί δεν έχω ιδέα είναι το πρώτο μου ηχοσύστημα. Ευχαριστώ

Μπανάνες γιατί; Θα βάζεις και θα βγάζεις καλώδια και θέλεις να το κάνεις γρήγορα; Εάν όχι, δεν χρειάζονται.

Καλύτερα τα λεφτά για τις μπανάνες να πάνε σε ένα καλύτερο καλώδιο. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για διπλά ζευγάρια σε ενισχυτή και ηχεία x 6, καθώς πωλούνται σε ζεύγη (άρα στο κεντρικό ένα ζευγάρι στον ενισχυτή και το ηχείο, θα περισσέψει). Σίγουρα όχι πάνω από δυομισάρι στη διάμετρο το καλώδιο. Δεν παίρνουν μεγαλύτερο οι τυπικοί ενισχυτές AV.

Τα μέτρα υπολόγισε, καλύτερα να περισσέψει παρά να λείψει.

Μπανάνες γιατί; Θα βάζεις και θα βγάζεις καλώδια και θέλεις να το κάνεις γρήγορα; Εάν όχι, δεν χρειάζονται.

Δεν νομίζω να τα βγάλω πολλές φορές. Τότε πως το τερματίζουμε? Με κάτι άλλο η απευθείας το καλώδιο? Απλά είναι χάος η αγορά με τα καλώδια, βλέπω πολλοί έχουν πάρει φτηνά καλώδια με 50 ευρώ τα 100 μέτρα και είναι ευχαριστημένοι, από την άλλη βλέπω και τα OFC καλώδια που πάνε αρκετά πιο πάνω (140 τα 100 μέτρα). Δεν νομίζω να χρειαστώ τόσα μέτρα εννοείται απλά τα κοιτάζω.

Γυμνό καλώδιο στην άκρη, το συστρέφεις, το βάζεις στις μπόρνες ενισχυτή και ηχείου και σφίγγεις τις μπόρνες.

• Like
Reactions: Paradice
Γυμνό καλώδιο στην άκρη, το συστρέφεις, το βάζεις στις μπόρνες ενισχυτή και ηχείου και σφίγγεις τις μπόρνες.
και μετά αρχίζει η οξείδωση, τα strands έχουν "μνήμη" και όχι ελαστικότητα και η μπόρνα θα χαλαρώσει, κάποιο λεπτό νήμα από το καλώδιο μπορεί να του ξεφύγει και να ακουμπήσει στην δίπλα μπόρνα και άλλα τέτοια "χαρωπά".....

ρε συ Λεωνίδα.... μέχρι πρότινος δεν ήσουν υπέρ της μπανάνας και συμφωνούσα μαζί σου;;;
τι έγινε και άλλαξες γνώμη;;;

@Paradice ..
εσύ δεν είσαι που αγόρασες av Denon από Γερμανία με κάτι αναίσθητα χαμηλής εμπέδησης ηχεία Tuefel ;;;

βάλε λοιπόν στα μπροστινά καλώδιο 4μμ για να ζορίσεις λιγότερο τον av σου και βάλε μπανάνες καλής ποιότητας σε όλους τους αγωγούς.

στα 4μμ υπάρχουν πολλά καλά καλώδια από διάφορες εταιρίες..

ένα παράδειγμα είναι αυτό:

άλλο ένα παράδειγμα, το supra :

τα έχω δοκιμάσει και τα 2 με μπανάνες deltron που είναι ο καλύτερος τύπος μπανάνας και σε πολύ καλή τιμή!

στην ίδια κατηγορία και αυτό της εταιρίας που πρότεινε ο Λεωνίδας :

το λίνκ εντελώς τυχαίο, το βρίσκεις σε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα..

φυσικά υπάρχουν και άλλα το ίδιο καλά με τα παραδείγματα...

Ανάποδα βρε Βλαδίμηρε. Mεγαλύτερη διατομή μικρότερη αντίσταση. Εμείς το αντίθετο θέλουμε εδώ. Μην αρχίσει ο Denon να κάνει τραμπολίνο... :ROFLMAO:

4mm γυμνό καλώδιο δεν χωράει στις μπόρνες του Denon.

Πρότεινα τα λεφτά που θα κάνουν οι μπανάνες να πάνε σε καλύτερο καλώδιο. Αν θέλει μπανάνες, ας πάρει, εγώ δεν θα έβαζα σε τέτοια χρήση.

Επίσης μην ξεχνάμε για πόσα ηχεία μιλάμε και πόσο θα απέχουν κάποια από αυτά από τον ενισχυτή. Τα surround ας πούμε. Δεν θα θέλει από 10-12 μέτρα τουλάχιστον. Μάνι-μάνι φτάσαμε στα 25 μέτρα. Και τα άλλα 5 μέτρα για την εμπρός τριάδα. Αν περισσέψει και λίγο δεν πειράζει. Nα μη λείψει είναι το θέμα και φτού κι απ' την αρχή μετά.

Ανάποδα βρε Βλαδίμηρε. Mεγαλύτερη διατομή μικρότερη αντίσταση. Εμείς το αντίθετο θέλουμε εδώ. Μην αρχίσει ο Denon να κάνει τραμπολίνο... :ROFLMAO:
Ααα..κατάλαβα..
θέλεις αντίσταση στα τελικά στάδια του av για να μην "ξελιγωθεί" το τροφοδοτικό και μείνει από ρεύμα...
οκ, έχει λογική.
4mm γυμνό καλώδιο δεν χωράει στις μπόρνες του Denon.
όχι φυσικά..
Πρότεινα τα λεφτά που θα κάνουν οι μπανάνες να πάνε σε καλύτερο καλώδιο. Αν θέλει μπανάνες, ας πάρει, εγώ δεν θα έβαζα σε τέτοια χρήση.
με καλές μπανάνες θα έχει το κεφάλι του ήσυχο..
και αφού θα πάρει 2,5μμ καλώδια που είναι φτηνότερα από τα 4μμ , ας πάρει και μπανάνες
Επίσης μην ξεχνάμε για πόσα ηχεία μιλάμε και πόσο θα απέχουν κάποια από αυτά από τον ενισχυτή. Τα surround ας πούμε. Δεν θα θέλει από 10-12 μέτρα τουλάχιστον. Μάνι-μάνι φτάσαμε στα 25 μέτρα. Και τα άλλα 5 μέτρα για την εμπρός τριάδα. Αν περισσέψει και λίγο δεν πειράζει. Nα μη λείψει είναι το θέμα και φτού κι απ' την αρχή μετά.
σίγουρα καλύτερα να περισσέψει καλώδιο παρά να μην φτάνει...

Νομίζω είμαι κομπλέ με αυτά που προτείνατε απλά είχα χαθεί με τις άπειρες μάρκες και το αν χρειάζεται το OFC. Τώρα τα ξεκαθάρισα και είμαστε έτοιμοι ! ;)

• Like
Reactions: Panoramix