Καλώδια ηχείων μέσα από γυψοσανίδα

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Θα ήθελα τα φώτα σας...
Να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είμαι και πολύ DIY τύπος οπότε αν έχετε οδηγίες / συμβουλές δώστε τις σα να απευθύνστε σε χαζό...
Θέλω να βάλω δύο InCeilling ηχεία σε ψευδοροφή. Η οροφή είναι τελειωμένη και έχει και σποτάκια πάνω της. Μπορώ να ανεβάσω τα καλώδια μέχρι την οροφή σε ένα σημείο το οποίο απέχει 4-5 μέτρα από το σημείο όπου θα μπουν τα ηχεία.
Η ερώτηση είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να περάσω τα καλώδια μέσα από την ψευδοροφή μέχρι τα σημεία όπου θα μπουν τα ηχεία χωρίς να κάνω ζημιά και χωρίς να χρειαστώ μερεμέτια στη γυψοσανίδα μετά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Σύρμα 5 μέτρων από το σημείο που θα μπουν τα καλώδια με δεμένο το καλώδιο στη μία άκρη και ψαρεύεις την τρύπα του ηχείου... τραβάς από την άλλη άκρη και τέλος...

Δυσκολος ο τροπος του Zeb, θα σου σπασουν τα νευρα.

Ποια ειναι η προσβαση στην ψευδοροφη?
(υπαρχει πορτακι?)

Δυστυχώς δεν υπάρχει πορτάκι. Σε μια γωνία μπορώ να κάνω μια μικρή τρύπα και από εκεί να ρίξω μέσα τα καλώδια.
Πορτάκια θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι δύο τρύπες που θα γίνουν για τα ηχεία οροφής...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει και άλλη λύση από αυτή που προτείνει ο Zeb. Κάνοντας την λιγότερη δυνατή ζημιά εννοείται.

Προσεχε λιγο με το ρευμα ομως αφου τα σποτακια ειναι ηδη ενσωματωμενα. Εννοειται με κλειστο το γενικο ρευματος οταν το επιχειρησεις. Το μονο δυσκολο θα ειναι να καταφερεις να βγαλεις τον "οδηγο" απο την τρυπα που θα ανοιξεις στα σημεια που θελεις να τοποθετησεις τα ηχεια σου.

Το λοιπον,

1. Θα χρειαστεις ενα "πασετο" (ξερεις, αυτο το κλασσικο διμετρο που διπλωνει)
2. Θα του ανοιξεις μια τρυπα στην μια του ακρη, και θα δεσεις τα καλωδια (ενα - ενα, εννοειται)
(αν δεν θες να το τρυπησεις, τα δενεις με ταινια (οχι μικρου μηκους, μονωτικη)
-bye-

3. Θα βγαλεις μερικα σποτακια (κατα την διαδρομη - τρυπα ηχειου με την μικρη τρυπα που ανεφερες) για να βλεπεις που παει το πασετο, αλλα και επειδη το πασετο ειναι 2 μετρο και δεν φτανει με μιας και για τα 5 μετρα.

Ακριβως αυτο ειχα κανει και εγω με επιτυχια σε αποσταση 4 περιπου μετρα.

Αν δεν εγινα καταννοητος, ρωτας για διευκρινισεις.