καλώδια και ανακαίνιση

agrino

Senior Member
13 November 2008
454
Καλησπέρα! Θέλω ξανά τη βοήθεια σας καθώς επιτελους μετά από πολύ καιρό το σπίτι μου έχει μπιε στην τελική ευθεία. Εφθασε η ώρα του ηλεκτρολόγου και του γυψαδόρου και θέλω να φτιάξω πλέον το home cinema που ονειρεύομαι. Θέλω τη βοήθεα σας ως προς τις αναμονές και τα καλώδια που πρεπει να επιλέξω για να υποδεχετεί τα ηχεία.

Σε ένα χώρο 5 χ4 θα βάλω μια 46αρα τηλεόραση και θέλω να με βοηθησετε στο τι πρεπει να ζητήσω απο τον ηλεκτρολόγο:
1)Τι καλώδιο να χρησιμοποιήσω για που θα περάσει από την φυψοσανίδα για να πάει στα πίσω ηχεία και στα μπροστινά? (Πάχος, μάρκα)
2)Σε τι ύψος να φροντίσω να ανοιχτούν οι αναμονές για τα μπροστά και τα πίσω ηχεία?
3)Το sub να είναι και αυτό στον τοίχο?
4)Τα μπροστινά να είναι σε βάσεις ή κρεμασμένα στον τοίχο? Τα πίσω θα τα κρεμάσω και σκέφτομαι για δίπολα
5) Χρειάζεται να προσέξω κάτι άλλο ιδιαίτερα (π.χ. στις συνδέσεις ή στις αναμονές) για να μην τρέχω μετά?

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Καλησπέρα! Θέλω ξανά τη βοήθεια σας καθώς επιτελους μετά από πολύ καιρό το σπίτι μου έχει μπιε στην τελική ευθεία. Εφθασε η ώρα του ηλεκτρολόγου και του γυψαδόρου και θέλω να φτιάξω πλέον το home cinema που ονειρεύομαι :SFGSFGSF::SFGSFGSF:. Θέλω τη βοήθεα σας ως προς τις αναμονές και τα καλώδια που πρεπει να επιλέξω για να υποδεχετεί τα ηχεία.

Σε ένα χώρο 5 χ4 θα βάλω μια 46αρα τηλεόραση και θέλω να με βοηθησετε στο τι πρεπει να ζητήσω απο τον ηλεκτρολόγο:
1)Τι καλώδιο να χρησιμοποιήσω για που θα περάσει από την φυψοσανίδα για να πάει στα πίσω ηχεία και στα μπροστινά? (Πάχος, μάρκα)

Ειδικα για τα πισω που θες πολλα μετρα θα παρεις απλα καλωδια (εγω για παραδειγμα εχω ultralink με 1,5 το μετρο). Για τα μπροστινα μπορεις να χρησιμοποιησεις το ιδιο και ισως λιγο καλυτερο.

2)Σε τι ύψος να φροντίσω να ανοιχτούν οι αναμονές για τα μπροστά και τα πίσω ηχεία?

Αν τα ηχεια θα ειναι δαπεδου (ή μικρα σε βαση) θα κανεις τις αναμονες χαμηλα διαφορετικα αν τα κρεμασεις θα κανεις τις αναμονες ψηλα στο σημειο περιπου που θα τα κρεμασεις.

3)Το sub να είναι και αυτό στον τοίχο?

Το σαμπ συνηθως το βαζεις κοντα στα μπροστινα ηχεια. Αυτο ισως να ειναι καλο να μεινει ελευθερο γιατι ισως να χρειαστει να κανεις δοκιμες.

4)Τα μπροστινά να είναι σε βάσεις ή κρεμασμένα στον τοίχο? Τα πίσω θα τα κρεμάσω και σκέφτομαι για δίπολα

Τα μπροστινα συνηθως πανε σε βασεις για να ειναι στο υψος του αυτιου.
Για τα πισω δεν εχεις τετοιο θεμα. Μπορεις να τα βαλεις και ψηλα.

5) Χρειάζεται να προσέξω κάτι άλλο ιδιαίτερα (π.χ. στις συνδέσεις ή στις αναμονές) για να μην τρέχω μετά?

Ναι. Αν σκαψεις τοιχους για να καλεις τα καλωδια φροντισε να τα βαλεις σε καποιο καναλι για να μην καταστραφουν. Ιδανικο θα ηταν να τα βαλεις σε καποια σωληνα μεσα ετσι ωστε αν χρειαστει να ειναι ευκολη η αλλαγη τους. Αν βαλεις αναμονες με πριζες (καποιες ειδικες για καλωδια ηχειων) δεν εχεις θεμα. Αν ομως οχι φροντισε να αφησεις μερικα μετρα καλωδιο ελευθερο για τα ηχεια για να μην σου βγουν κοντα.
Αν εχεις σκοπο καποια στιγμη να βαλεις προβολεα περασε και κανενα hdmi για να μην εχεις θεμα μετα.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Αυτα μου ερχονται προχειρα στο μυαλο. Αν θες αλλες πληροφοριες ξερεις που θα μας βρεις :ernaehrung004: