Kαλωδια ... ρευματος

thanasis k.

AVClub Addicted Member
19 December 2007
1,300
ΠΑΤΡΑ
Θα ηθελα να ενημερωσω τον φιλο που πουλαει καποια καλωδια ρευματος, που δημιουργηθηκε και θεμα με την επικεφαλιδα της αγγελιας του και μαλιστα επιμενει με το παρακατω κειμενο οτι μαλλον οι χαρακτηρισμοι τον αφορουν απολυτα, οπως θα διαβασει παρακατω στο κειμενο απο αγγλοφωνο φορουμ. Γραφει λοιπον

Απλά για να διορθωσω ίσως παρεξηγήσεις
Το Post στάλθηκε με μία δόση humor άσχετα άν έγινε αντιληπτό.
Το φιλική τιμή ισχύει...
άσχετα αν γίνεται πιστευτό απο όλους εσάς ή όχι
γιατί ούτε αντιπρόσωπος της εταιρείας είμαι, ούτε έχω κανένα κατάστημα με hi-fi προϊόντα.
Τώρα το γιά όσους ξέρουν και αυτό ισχύει και δεν το θεωρώ αγένεια στο forum
γιατί τα καλώδια παίζουν -δυστυχώς γιά όλους μας - και αυτά ρόλο στο ηχητικό αποτέλεσμα και μάλιστα τα καλά καλώδια πολύ περισσότερο.

Κάτι που είναι παραξηγημένο όταν με καλώδια των 300 ευτώ έχουμε οι περισσότεροι την εντύπωση ότι ακούμε hi-and
και αυτό το λέω γιατί εγώ ήμουνα απο τους πρώτους που δεν πίστευα ότι τα καλώδια μπορούν να δώσουν διαφορές σημαντικές στον ήχο.

Aς διαβασει λοιπον και αυτο

My cat tore up my Virtual Dynamics Power 3

Cables, Power, Tweaks, Speakers, Accessories (DBT-Free Forum)

My cat decided that the techflex covering of my free Power 3 would make a nice scratching post, so I decided to remove all the techflex and just leave the bare tubing below.

Well I removed the techflex and was a bit disappointed at the build quality, so I Googled a few things.

I found out it's made from :

1. 1 Schurter 10 amp IEC - $5
2. 1 Hubbell 15a 3 prong plug - $5
3. 6 feet of Black, Green and White 14g THHN 600v Building Wire - ~$0.30 /foot = $1.80
4. 6 feet of clear braided garden hose - ~$0.50/foot = $3
5. ~1 pound of ferrous metal powder - can't find a price, I'm sure it's dirt cheap
6. a stick of hot glue - the Hubbell connector had a hole drilled in it and was filled with hot glue, the female end was just glued to the hose.
7. Approx. 6 inches of electrical tape
8. Large size heatshrink
9. Techflex

(These are first hit prices from my Google results. I'm sure if you had a business license and bought in bulk, these prices would swandive)

I paid Acoustic Chef $20 for shipping on my 'free' Power 3. I now feel like I paid for VD to build me a power 3.Thanks Acoustic Chef, at least I received an education on marketing for the $20.

I have more confidence in the power cord that came with my pc over this thing, heaven forbid it had a split in the pvc covering of one of the wires, I'm sure an electrical arc through that metal powder would be harmless...

Edit: Sorry for the poor lighting in these pics, I've never claimed photography as a hobby:

First here's my cat Virgil getting ready to pounce on something (sorry, found this on my girlfriends camera) :

http://www.head-fi.org/forums/f21/my-cat-tore-up-my-virtual-dynamics-power-3-a-293165/

Τελος ας σημειωθει ότι το κειμενο αυτό το ανακαλυψα αφου διαβασα σχετικο αρθρο συντονιστη του AV SITE

Στο παραπανω σαιτ υπαρχουν και πολλες φωτογραφιες.
Τελικα η γι αυτο το λογο πουλαει τα καλωδια η πρεπει να αμαθεωρησει τις αποψεις του περι γνωσεων και εξυπναδας.

Το συγκεκριμένο καλώδιο είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει ποτέ.
Δεν έχει κάτσει τίποτα καλύτερο στο σύστημα μου.
Και κάνει και 150 ευρώ. Δεν ζητάει 2000 χιλιάδες.
Φίλε Thanasi εάν βρεις πουθενά, τσίπμα το και θα με θυμηθείς.
Κορυφαίο μέσα στην απλοτητά του.

Αυτο σημαινει οτι πηγη, προενισχυτης, ενισχυτες = 4-5 καλωδια ρευματος Χ 150 ευρω πλησιαζουμε το χιλιαρικο. Η μηπως δεν απαραιτητο για ολες τις συσκευες τετοιας ποιοτητας καλωδιο ρευματος. Εαν το καλωδιο ειναι απλως θωρακισμενο μηπως ειναι αρκετο για να κανει αξιοπρεπως την δουλεια του?

Ναι σωστά ,εγώ έχω τρία.
Και ένα που χάλασε ο Πύργας για να πάρουμε τους αγωγούς και να τους βάλουμε στο BS.
Τρελλή η διαφορά.

Η υποκειμενική μου άποψη είναι πως όχι μόνο για τα λεφτά του, το καλώδιο δεν ''ακουμπιέται''.
Τα ακριβότερα της εταιρίας ,σε μένα δεν...

και επειδή το thread το φίλου απο την Πάτρα αφορά εμένα .....
και το βρήκα τυχαία..Θέλω να διευκρινήσω οτι...

το γιά όσους ξέρουν αφορά όσους έχουν ακούσει την σειρά master...

Το αν το καλώδιο που αναφέρει ο φίλος είναι φθηνό σαν κατασκευή ή όχι δεν με ενδιαφέρει.....ας φτιάξει και μόνος του...

αλήθεια ξέρει κανένα καλώδιο που να είναι πραγματικά ακριβό σαν παραγωγή????

Επειδή το δικό μου thread αφορά το master power cable και όχι το φθηνότερο το power

απλά άν πιστεύει οτι με 500 ευρώ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ
έχει να προτείνει κάτι άλλο...
ακούω...

Re: Απάντηση: Kαλωδια ... ρευματος

Στο παραπανω σαιτ υπαρχουν και πολλες φωτογραφιες.
Τελικα η γι αυτο το λογο πουλαει τα καλωδια η πρεπει να αμαθεωρησει τις αποψεις του περι γνωσεων και εξυπναδας.

η γνώση είναι σχετική....ή εξυπνάδα???? και αυτή σχετική θα έλεγα.....

τη πονηριά τη δικιά σου με το άλλα να λές στο ένα thread και άλλα στο άλλο πως το εξηγείς????
αλήθεια έχεις γνώμη???έχεις ακόυσει τα καλώδια???
Περιμένω απο εσένα προσωπικάένα καλύτερο καλώδια που μπορώ να αγοράσω στα 500 ευρώ...
απο τα MASTER....

και κάτι άλλο ....
όταν έχεις το θάρος ή θράσος να έχεις γνώμη...

αναφέρεσαι με το όνομα αυτού που ασχολείσαι..
μιάς και αυτός δεν έχει πρόβλημα σε αυτό...

ενημερώνεις τον ενδιαφερόμενο....

δεν λές διαφορετικά πράγματα στην κάθε κατηγορία..

Φιλικά
Σαϊτης Σταύρος

και τελικά

Σας παρακαλώ πολύ, μην καταφεύγετε σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Συζητείστε ήρεμα και πολιτισμένα, με επιχειρήματα.
Όσους είναι να τους πείσετε, θα τους πείσετε. Οι υπόλοιποι, δεν πρόκειται να ακολουθήσουν.

Αυτό ισχύει για όλους, φυσικά.

Φιλε Σταυρο αυτο το θρεντ γραφτηκε την περιοδο που η αγγελια ειχε αλλο τιτλο και πριν δοθουν οι αλλαγες γνωμων στην αγγελια.
Δεχομαι τους χαρακτηρισμους σου γιατι μαλλον εγω πρωτος τους προκαλεσα.
Και επαναλαμβανω οτι ασχετα απο το οτι προσωπικα δεν πιστευω σε καλωδια ρευματος, η τιμη της αγγελιας ειναι πραγματικα ευκαιρια για οποιον ζηταει κατι τετοιο.

Φιλικα Θανασης Κοντος.

Φιλε Σταυρο αυτο το θρεντ γραφτηκε την περιοδο που η αγγελια ειχε αλλο τιτλο και πριν δοθουν οι αλλαγες γνωμων στην αγγελια.
Δεχομαι τους χαρακτηρισμους σου γιατι μαλλον εγω πρωτος τους προκαλεσα.
Και επαναλαμβανω οτι ασχετα απο το οτι προσωπικα δεν πιστευω σε καλωδια ρευματος, η τιμη της αγγελιας ειναι πραγματικα ευκαιρια για οποιον ζηταει κατι τετοιο.

Φιλικα Θανασης Κοντος.

Σου ζητώ συγνώμην.. δεν ήθελα να σε πικράνω αλλά άν το έβλεπες και εσύ τυχαία όπως εγώ κάπως έτσι θα αντιδρούσες.
Το θέμα μεταξύ μας λύθηκε.
Πάνω απο όλα να είμαστε φίλοι και να υπάρχει καλή διάθεση..

Aς διαβασει λοιπον και αυτο

My cat tore up my Virtual Dynamics Power 3

Cables, Power, Tweaks, Speakers, Accessories (DBT-Free Forum)

My cat decided that the techflex covering of my free Power 3 would make a nice scratching post, so I decided to remove all the techflex and just leave the bare tubing below.

Well I removed the techflex and was a bit disappointed at the build quality, so I Googled a few things.

I found out it's made from :

1. 1 Schurter 10 amp IEC - $5
2. 1 Hubbell 15a 3 prong plug - $5
3. 6 feet of Black, Green and White 14g THHN 600v Building Wire - ~$0.30 /foot = $1.80
4. 6 feet of clear braided garden hose - ~$0.50/foot = $3
5. ~1 pound of ferrous metal powder - can't find a price, I'm sure it's dirt cheap
6. a stick of hot glue - the Hubbell connector had a hole drilled in it and was filled with hot glue, the female end was just glued to the hose.
7. Approx. 6 inches of electrical tape
8. Large size heatshrink
9. Techflex

(These are first hit prices from my Google results. I'm sure if you had a business license and bought in bulk, these prices would swandive)

I paid Acoustic Chef $20 for shipping on my 'free' Power 3. I now feel like I paid for VD to build me a power 3.Thanks Acoustic Chef, at least I received an education on marketing for the $20.

I have more confidence in the power cord that came with my pc over this thing, heaven forbid it had a split in the pvc covering of one of the wires, I'm sure an electrical arc through that metal powder would be harmless...

Edit: Sorry for the poor lighting in these pics, I've never claimed photography as a hobby:

First here's my cat Virgil getting ready to pounce on something (sorry, found this on my girlfriends camera) :

http://www.head-fi.org/forums/f21/my-cat-tore-up-my-virtual-dynamics-power-3-a-293165/

Τελος ας σημειωθει ότι το κειμενο αυτό το ανακαλυψα αφου διαβασα σχετικο αρθρο συντονιστη του AV SITE

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη, που «χώνω» τη μύτη μου σε αυτό το θέμα, αλλά παρακολουθώντας τα διάφορα φόρουμ εξωτερικού, σκέφτομαι ότι μπορεί να υπάρχει ΚΑΙ δόλος στο γραπτό.

Εξηγώ το γιατί:

Η virtualπριν μερικά χρόνια ξεκίνησε, άγνωστη, με κάποιους dealer & distributorsνα προωθεί τα καλώδιά της.

Στην πορεία, και αφού οι μεταπωλητές της την έκαναν «γνωστή», αποφάσισε να κάνει πωλήσεις μέσω του siteτης με μεγάλες εκπτώσεις, εκπτώσεις που ούτε οι μεταπωλητές της στην Αμερική δεν είχαν δει!

Αυτό, σε πολλούς δεν άρεσε, δεν άρεσε καθόλου!

Αυτό με κάνει να σκεφτώ ότι ΙΣΩΣ κάποιοι αποφάσισαν να αντιδράσουν με αυτό τον τρόπο, με μία άμεση και έμμεση δυσφήμιση για το κόστος του προϊόντος και τη τελική τιμή στον καταναλωτή.

Δυστυχώς υπάρχει πολύ «βρωμιά» σε αυτό το χώρο και μάλλον οφείλεται στην πληθώρα προτάσεων και στη μικρή ζήτηση γι αυτά…

Προσοχή! Δε γράφω ότι αυτό συμβαίνει, γράφω ότι ΜΠΟΡΕΙ να συμβαίνει ΚΑΙ αυτό.

παιδια το καλωδιο αυτο στα χρηματα αυτα απλα δεν νομιζω οτι εχει καποιον αντιπαλο.Ειχα κ εγω 2-3 στο συστημα μου ανα διαστηματα κ τωρα χρησιμοποιω Master κ Revelation.Αλλα μην κοροιδευομαστε,το καλωδιο ειναι παρα πολυ τιμιο.