Καλωδιο ethernet

tileorasakias

New member
27 August 2011
66
Mykonos
Καλησπερα,

Θα βαλω δορυφορικη και μιλαγα με τον μαστορα που θα μου τι βαλει πως μπορω να δωσω σημα και σε μια αλλη τηλεοραση που βρισκεται στον 4ο οροφο (εγω ειμαι στον 2ο) και μου ειπε οτι θα χρειαστει και αυτη η τηλεοραση ενα αποκωδικοποιητη και μετα απο το μοντεμ μου (μεσω ιντερνετ θα βλεπω δορυφορικη στην τηλεοραση) ενα καλωδιο ethernet να φυγει και να παει στην αλλη τηλεοραση/αποκωδικοποιητη που βρισκεται στον 4ο.

Καταρχην δεν εχω ιδεα ουτε απο αυτα...ηθελα να ρωτησω αν επιρεαζετε το σημα απο το μακρος αφου το καλωδιο θα ειναι πανω απο 30 μετρα? αν χρειαζεται καποιο ειδικο καλωδιο ethernet γιατι θα περασει και απο εξωτερικο χωρο συνεπως εκτεθιμενο σε βροχες κλπ.

Και γενικα πρεπει κατι να προσεξω? κατι διαβαζω για καλωδια cat5, 6 τι ειναι αυτα? δεν ξερω αν ειμαι κατανοητος γιατι δυστυχως δεν γνωριζω οτι μου ειπε ο μαστορας.

ευχαριστω!

Last edited:
δε ξέρω τι σου είπε ο μάστορας αλλά για καλώδιο δικτύου το πιο απλό είναι το UTP, αφού θα περάσεις από εξωτερικό χώρο πάρε καλύτερα FTP ή STP και εννοείται μέσα σε ένα χοντρό σπιράλ αδιαβροχοποιημένο από εσένα στις άκρεα για να μη μπαίνουν βροχές και θα είσαι ΟΚ πιστεύω. cat5 και cat6 δε ξέρω αν έχει νόημα να το ψάξεις τόσο πολύ, εξαρτάται από τις ανάγκες, εγώ περνάω cat5 UTP 20μέτρα εξωτερικά και είμαι ΟΚ. Για 30 βάλε καλύτερα θωρακισμένο γιατί μπορέι να έχεις παρεμβολές από κάπου.

Καλησπερα,

Θα βαλω δορυφορικη και μου ειπε οτι θα χρειαστει η δευτερη τηλεοραση ενα αποκωδικοποιητη και μετα απο το μοντεμ μου (μεσω ιντερνετ θα βλεπω δορυφορικη στην τηλεοραση) ενα καλωδιο ethernet να φυγει και να παει στην αλλη τηλεοραση/αποκωδικοποιητη

Δηλαδη συγνωμη μπορει να μας εξηγησει καποιος που να γνωριζει και μας τους ασχετους πως επιτυγχάνεται αυτο;

Και Cat5 να βάλεις δεν θα έχει πρόβλημα. Τα UTP καλώδια μέχρι 100m έχουν ελάχιστες απώλειες. Απλά είναι συνετό, να αποφύγεις να υπάρχουν παράλληλα στο καλώδιό σου, άλλα καλώδια ρεύματος.

Καλησπερα,

να δωσω σημα και σε μια αλλη τηλεοραση. και μου ειπε οτι θα χρειαστει και αυτη η τηλεοραση ενα αποκωδικοποιητη και μετα απο το μοντεμ μου (μεσω ιντερνετ θα βλεπω δορυφορικη στην τηλεοραση) ενα καλωδιο ethernet να φυγει και να παει στην αλλη τηλεοραση/αποκωδικοποιητη που βρισκεται 4ο.

Γίνεται αυτό ; Μπορεί παρακαλώ πολύ να μας απαντήση κάποιος που το έχει κάνει και δουλέυει ;