Καλώδιο γείωσης μίκτη και PC

Sapporo

Established Member
23 June 2006
115
3 γρήγορες ερωτήσεις

1). Για τη σύνδεση πικαπ-μίκτη είναι απαραίτητο να συνδέσω και καλώδιο γείωσης;

2). Να επιλέξω RCA καλώδιο που έχει και καλώδιο γείωσης μαζί ή να πάω σε ξεχωριστό καλώδιο RCA και ξεχωριστό καλώδιο γείωσης;

3). Πως συνδέω Η/Υ με μίκτη (On board κάρτα ήχου); Απλά ψάχνω για καλώδιο mini jack σε RCA?

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση εκείνη τη μέρα. Δυστυχώς έχω ακόμα πρόβλημα στο να ακούσω σωστά ήχο από το πικαπ.

Κατ' αρχήν δε μπόρεσα να βρω πουθενά καλώδιο γείωσης ( πόσο μάλλον rca με καλωδιο γείωσης μαζί...). Εψαξα στα καταστήματα τύπου πλαίσιο, Νάκκα, μέχρι και σε μαγαζί με ηλεκτρικά πήγα και τίποτα. Σύνδεσα ένα καλώδιο ηχείου ( το γνωστό κοκκινόμαυρο) απογυμνώνοντας τις άκρες να μέινει ο χαλκός μόνο αλλά τίποτα. Εξακολουθώ να έχω ένα βουητό θόρυβου με το που ανοίγω το volume στο κανάλι του μίκτη που έχω συνδεδεμένο το πικαπ.

Κάτι κάνω λάθος. Επίσης μια απορία. Δεν πρέπει από το μίκτη κάποιο καλώδιο να πηγαίνει στη "γη" ;
Εννοώ οκ, συνδέουμε πικαπ με μίκτη με καλώδιο γείωσης.Για να επιτευχθεί όμως γείωση δεν πρέπει ο μίκτης να "επικοινωνεί" με καπου από όπου θα φεύγει ο θόρυβος;

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.