ΚΑΛΩΔΙΟ HDMI 1 ΣΕ 2

notist

Senior Member
12 August 2009
593
Καλημέρα παιδιά.Πριν λίγο είδα στο saturn του Γέρακα ένα καλώδιο,αντάπτορα να το πω,μάρκας HAMA που είναι αρσενικό HDMI από την μία πλευρά,και 2 θηλυκές από την άλλη πλευρά.Σκέτο καλώδιο χωρίς μετασχηματιστή,και επειδή μου κάνει κοίταξα την τιμή του αν ήταν να το αγόραζα,αλλά μόλις την είδα,νόμιζα ότι είμαι στο φαρμακείο του Μπακάκου...Πήγα στο site της hama.co.uk και δεν το βρίσκω.Γνωρίζει κανείς κάτι?το έχετε δει εσείς?

τα εχω ψαξει λιγο αυτα τα καλωδια....και το συμπερασμα που εβγαλα, και απο μαρτυριες χρηστων στο εξωτερικο αλλα και απο μερικες πιο λεπτομερεις περιγραφες καποιοων εταιρειων (σε σχεση με αλλες) ειναι οτι μπορεις με αυτο το καλωδιο να δωσεις σημα σε 2 διαφορετικες οθονες, αλλα οχι ταυτοχρονα. Δηλαδη οταν λειτουργουν και οι 2 οθονες ταυτοχρονα, το bandwidth Πεφτει στο μισο για καθε εξοδο του καλωδιου (φυσιολογικο κιολας αφου οπως ειπες δεν εχει και κανενα κυκλωμα ενισχυσης, ουτε χρειαζεται ρευμα) και η ποιοτητα πεφτει πολυ (καμια φορα δε δειχνει και τιποτα) και στις 2 συσκευες.
Οταν εχεις μονο τη μια συσκευη ανοικτη μια χαρα...
Επισης προσοχη ηθελε οτι προειδοπειουσαν πως δε μπορεις να το χρησιμοποιησεις για να συνδεσεις 2 συσκευες σε 1 οθονη, παρα μονο το αντιστροφο (αν και σε αυτο διατηρω τις επιφυλαξεις μου, αν το λειτουργησεις σωστα και δεν κανεις ποτε το λαθος να αναψεις και τις 2 συσκευες αναπαραγωγης ταυτοχρονα).

Τελικα, η ουσια ειναι οτι δεν κανει σαν splitter που οι πιο πολλοι το θελουν και νομιζουν οτι βρηκαν την ευκαιρια....αλλα μαλλον ειναι μια χαρα αν θες να δουλευεις 1 οθονη καθε στιγμη (πχ εναν προβολεα και μια TV που ποτε δε θα ηθελες να τα εχεις ακοικτα ταυτοχρονα) και δε θες να ξεκουμπωνεις καλωδια καθε φορα που αλλαζεις...

Σε τιμες επρεπε να παιζει γυρω στα 10-15 ευρω.....απο απορια ποσο το ειχε το ΜΜ?

Για κανονικο splitter θες κατι σαν και αυτο....
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...tches/HDMI-Splitter-1-2-1-3V-SX-HDMI-SP08.htm

Σε ευχαριστώ Blinky για την άμεση απάντηση.Πράγματι για αυτό το σκοπό το θέλω που είπες.Splitter έχω,το είχα αγοράσει από το e-shop,απλά σκέφτηκα,ένας μετασχηματιστής λιγότερος στα τόσα πολύμπριζα.Πόσοοοοο είπες ότι έπρεπε να κάνει?10-15 ευρώ?χαχαχα.Καλά το είπα λοιπόν φαρμακείο..Για να σου φύγει η απορία,έκανε 69,90 μόνον-bye-