καλωδιο HDMI....

rap-attack

New member
12 February 2011
68
θελω να παρω ενα καλωδιο HDMI για να συνδεσω την τηλεοραση μου με τον υπολογιστη μου για να βλεπω BLU-RAY ταινιες.....ποιο μου προτείνεται?????

μάλλον πρέπει να ορίσεις ένα εύρος τιμών :)
Πάντως είχα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη με το κινεζάκι απ το πλαίσιο!
Δεν έχω τρόπο να κάνω μετρήσεις αλλά έχω την εντύπωση ότι παίζει πολύ καλύτερα από ένα Belkin Pure AV των 70€*
http://www.plaisio.gr/Peripherals/C...-Cables/Turbo-X-Cable-HDMI-14-18M-HC28AWG.htm

*(Επειδή μου έκανε εντύπωση το έβαλα σε κάθε συσκευή που έχω με HDMI και είχα καλύτερο αποτέλεσμα)

Υ.Γ. είναι πλακέ και μοιάζει αθωράκιστο ….

Πηγαινε στο κοντινοτερο καταστημα και παρε το φθηνοτερο που θα βρεις.

Ψηφιακη μεταδοση δεδομενων ειναι δεν παιζει κανενα ρολο το καλωδιο στο μηκος αυτο.

Πηγαινε στο κοντινοτερο καταστημα και παρε το φθηνοτερο που θα βρεις.

Ψηφιακη μεταδοση δεδομενων ειναι δεν παιζει κανενα ρολο το καλωδιο στο μηκος αυτο.

Off topic
Από ποιό μήκος και πάνω παίζει ρόλο;

μάλλον πρέπει να ορίσεις ένα εύρος τιμών :)
Πάντως είχα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη με το κινεζάκι απ το πλαίσιο!
Δεν έχω τρόπο να κάνω μετρήσεις αλλά έχω την εντύπωση ότι παίζει πολύ καλύτερα από ένα Belkin Pure AV των 70 *
http://www.plaisio.gr/Peripherals/C...-Cables/Turbo-X-Cable-HDMI-14-18M-HC28AWG.htm

*(Επειδή μου έκανε εντύπωση το έβαλα σε κάθε συσκευή που έχω με HDMI και είχα καλύτερο αποτέλεσμα)

Υ.Γ. είναι πλακέ και μοιάζει αθωράκιστο ….

δηλαδη με μονο 15ευρω ελυσα το προβλημα μου?

δηλαδη με μονο 15ευρω ελυσα το προβλημα μου?
Τι να πω … περίμενε μήπως βρεθεί και άλλος με το συγκεκριμένο καλώδιο να πάρεις και άλλη γνώμη.
Πάντως αυτή τη στιγμή το επιβεβαιώνω και με ενα γαϊδουρινό BD ISO από notebook. Εχω μηδαμινά artifactς, πολύ λιγότερα απ τα άλλα 2 HDMI που έχω

Τι να πω … περίμενε μήπως βρεθεί και άλλος με το συγκεκριμένο καλώδιο να πάρεις και άλλη γνώμη.
Πάντως αυτή τη στιγμή το επιβεβαιώνω και με ενα γαϊδουρινό BD ISO από notebook. Εχω μηδαμινά artifactς, πολύ λιγότερα απ τα άλλα 2 HDMI που έχω

Τί είδους artifacts;

τι ειναι αυτο?????

Άντε να δω πως θα το περιγράψω: Σε γρήγορες σκηνές με έντονο contrast δεν είναι το ίδιο ομαλό το fade μεταξύ σκοτεινών και φωτεινών αντικειμένων.
στο "the legend of the guardians" εχει αρκετες τέτοιες σκηνές

τι ειναι αυτο?????

μπορείς να παιζεις κατ' ευθείαν μια εικόνα "image" ενός BD. Στην ουσία παίζεις τον δίσκο μονο που δεν ειναι σε φυσική μορφή αλλα ένα αρχείο στο pc σου ή στον media player

μπορείς να παιζεις κατ' ευθείαν μια εικόνα "image" ενός BD. Στην ουσία παίζεις τον δίσκο μονο που δεν ειναι σε φυσική μορφή αλλα ένα αρχείο στο pc σου ή στον media player
με το DΑΕΜΟΝ TOOLS γινεται αυτο?

Άντε να δω πως θα το περιγράψω: Σε γρήγορες σκηνές με έντονο contrast δεν είναι το ίδιο ομαλό το fade μεταξύ σκοτεινών και φωτεινών αντικειμένων.
στο "the legend of the guardians" εχει αρκετες τέτοιες σκηνές

Δεν μπορεί να προκληθεί τέτοιο πράγμα κατά μεταφορά του ίδιου σήματος από διαφορετικά καλώδια HDMI...

Έλεγξε τις ρυθμίσεις του setup σου, μήπως αλλάζει κάτι από εκεί...

Στα 10 μετρα πχ. υπαρχουν πολλα καλωδια που δεν "κλειδωνουν" το σημα. Εκει παιζει ρολο η καλυτερη ποιοτητα.

Και κάτι τελευταίο.
Σε καλώδιο όχι πολύ ακριβό 15 μέτρων,αν δεν κλειδώνει σωστό σήμα υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις;

Ευχαριστώ και συγνώμη για το 2ο και τελευταίο off topic.