Καλώδιο μεταφορας εικονας.

lvgos

New member
6 December 2012
3
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Ο ηλεκτρολογος εχει περασει καλωδιο κεραιας για τοποθετηση τηλεορασης σε τοιχο.
Εγώ θα ήθελα να στειλω εικονα av απο απο νοβα ή conex.
Το καλωδιο κεραιας, μπορει να χρησιμοποιηθει για να μεταφερω εικονα ?
Αν οχι, θα πρεπει να βαλω rf modulator ή να αλλαξω καλωδιο.

Δε χρειαζομαι HDMI, διότι στην tv θα στειλω μονο εικονα, ενω ο ήχος θα παει πανω στο μίκτη.
Η μεταφορα av σηματος μου κανει, αλλα δεν ξερω αν το καλωδιο κεραιας μπορει να μεταφερει εικονα, ή χρειαζεται συγκεκριμενος τύπος καλωδίου.

Μάλλον εγώ δεν κατάλαβα σωστά. Θέλεις από το κουτί της Nova να στείλεις εικόνα και ήχο σε ενισχυτή AV και από εκεί μόνο εικόνα στην TV. Σωστά ?

''απλο'' Composite πρεπει να εννοει ο φιλος.

75 Ω νομίζω ειναι και τα 2....δεν ξερω αν τα λεω σωστα...

Οι καλωδιώσεις που γίνονται για λήψη σήματος τηλεόρασης από κεντρική κεραία σε σπίτια ή πολυκατοικίες έχουν συγκεκριμένη τοπολογία. Εχουν π.χ. ενισχυτές σήματος, διακλαδώσεις, τερματικές αντιστάσεις σε κάποιες πρίζες... Επομένως εκτός εάν είσαι πολύ ειδικός δεν θα πρέπει να τα πειράζεις γιατί υπάρχει κίνδυνος (σε ακραίο παράδειγμα και όχι καλή τοπολογία) να σταματήσει να έχει σήμα τηλεόρασης όλη η πολυκατοικία.
Εάν μιλάς για καλώδιο δορυφορικού σήματος από το πιάτο έως τον αποκωδικοποιητή πάλι δεν μπορείς να το περάσεις από την κεντρική καλωδίωση. Χρειάζεσαι νέο.
Εάν μιλάς για καλώδιο σήματος από τον αποκωδικοποιητή Nova στη τηλεόρασή σου (ή στον AV ενισχυτή) τότε θα πρέπει κατά τη γνώμη μου και εφόσον θέλεις μια αξιοπρεπή εικόνα να περάσεις το καλύτερης τεχνολογίας καλώδιο που σου επιτρέπει ο αποκωδικοποιητής σου (HDMI, Component Video ή στη χειρότερη περίπτωση SVideo) Πιστεύω ότι το HDMI είναι μονόδρομος αφού είτε άμεσα είτε στο εγγύς μέλλον θα θέλεις High Definition εικόνα. Τρόποι για να περάσεις HD σήμα την σήμερον εποχή υπάρχουν πολλοί και με HDMI καλώδιο αλλά και με μετατροπή σε Ethernet σήμα, αλλά και με απλή μετατροπή καλωδίωσης σε CAT5 ή Component, ή ως τελευταία λύση και ασύρματα.

Βαγγέλης Σκανδάλης