Καλώδιο Oehlbach HDMI 5m mήπως να το πάω πίσω?

Jargon

AVClub Enthusiast
10 February 2008
867
ΑΘΗΝΑ
Έχω αγοράσει 2 5μετρα καλώδια Oehlbach Real Matrix http://www.tsnversand.de/zubehoer-c...i/oehlbach-hdmi-hdmi-kabel-real-matrix-2.html

από το Media Markt (δεν είχε διαφορά τιμής με τα μεταφορικά τρίχες) και το θέμα είναι αν αξίζαν τον κόπο. Αφού τα αγόρασα διάβασα διάφορα reviews και τεστ και συνειδητοποιώ ότι μάλλον έκανα πατάτα (σαν πρωτάρης) γιατί φαίνεται ότι δεν δίνουν κάποια καλύτερη ποιότητα.

Με το ένα έχω συνδέση έναν Onkyo 905 σε μια 52" Samsung Full HD και παίζω κατα 99% 1080p υλικό. Με το άλλο έχω συνδέσει ένα HTPC με την τηλεόραση χρησιμοποιόντας έναν DVI-HDMI adaptor της ίδιας εταιρείας.

Η εικόνα μου είναι άψογη αλλά σκεφτόμουν μήπως πέταξα τα λεφτά μου (300 Ευρώ) και πρέπει να τα πάω πίσω και να πάρω Clicktronic από το Plaisio? (Μπορώ ακόμα)

Για πείτε μου τι γνώμη σας όσο ακόμα προλαβαίνω.

Μην το σκεφτεσαι... κανε την αλλαγη... ειδικα στα 5 μετρα και των 10 ευρω καλωδιο να βαλεις την ιδια εικονα θα παρεις...

μονο μην ξαναμπεις στην διαδικασια να ξαναδεις καλωδια
γιατι αν κατα τυχη εσυ δεις διαφορες
τα πεταμενα λεφτα θα ειναι επι 2
μιας και θα ξαναπας για αυτο που εσυ ειδες καλυτερο
οποτε ψωνισε, φορα και τις παροπιδες. Και μεινε εκει που εισαι που λεει και ο κυρ λευτερης
αλλιως μπορει να μπλεξεις

Απάντηση: Re: Καλώδιο Oehlbach HDMI 5m mήπως να το πάω πίσω?

Συμφωνώ. Εντελώς πεταμένα λεφτά.
Δημητρη κ γω πειστηκα απο το συγκριτικο που κανατε σε συναρτηση με τις λιγες γνωσεις που εχω , μαλιστα σας τιμα κ μας τιμα ως κλαμπ,που ενω υπηρχε διαφημιστικη
χορηγια απο συγκεκριμενο μαγαζι για ακριβα καλωδια hdmi,εισασταν οπως παντα αμεροληπτοι,η μονη μου απορια ειναι οτι ξερουμε οτι τα νεα φορματ ηχου βγαινουν αν δεν κανω λαθος μονο απο την hdmi 1.3,ενα οποιοδηποτε καλωδιο hdmi θα δωσει τα νεα φορματ?κ εν τελει υπαρχουν καλωδια hdmi 1.3? η ειναι αλλο ενα τρυκ των εταιριων(γιατι δεν θυμαμαι να γραφανε παλιοτερα στα καλωδια 1.1 πχ)κ μονο οι εξοδοι hdmi εξελισσονται απο 1.0 σε 1.1 κοκ

Προχτές αγόρα ένα καλώδιο HDMI 10m μάρκα Xtreme ( μ' έκαψες πού λέμε ) στά 29 ευρώ και παίζει άψογα σ' έναν Epson TW2000. Σε λίγες μέρες θα έχω ένα Supra και ένα που φέρνει ο NAKAS για δοκιμή άν και δεν πιστεύω να δώ διαφορά.

Με τα ίδια σχεδόν λεφτά ( 29 ευρώ ) αγόρασα ένα του ενός μέτρου ( 1m ) λόγω του ότι είταν το μόνο διαθέσιμο την συγκεκριμένη στιγμή. Μάλλον πέταξα τα χρήματα μου άσκοπα άσε που είναι πολύ "δύσκαμπτο".

Σήμερα πήρα άλλα 3 Xtreme του 1.5m και 2 Equip των 2m για χρήση σε Matrix Switcher, σε 1-2 μέρες θα ξέρω αν δουλεύουν σωστά. Τα Xtreme επειδή τα αγοράσα απο κατάστημα λιανικής τα πλήρωσα 12 ευρώ το ένα, τα Equip λόγω χονδρικής 6.5 ευρώ το ένα. ( Equip έχω ήδει 2 & 3m και κάνουν μιά χαρά την δουλειά τους ).

Πηγές Pionner DV-600, MVix 780, Panasonic DMR-EH68.
Monitor Panasonic PZ-70, Epson TW2000
Receiver Denon 3808

Με κανένα συνδιασμό δεν είχα πρόβλημα μέχρι τώρα.

Re: Απάντηση: Re: Καλώδιο Oehlbach HDMI 5m mήπως να το πάω πίσω?

Δημητρη κ γω πειστηκα απο το συγκριτικο που κανατε σε συναρτηση με τις λιγες γνωσεις που εχω , μαλιστα σας τιμα κ μας τιμα ως κλαμπ,που ενω υπηρχε διαφημιστικη
χορηγια απο συγκεκριμενο μαγαζι για ακριβα καλωδια hdmi,εισασταν οπως παντα αμεροληπτοι,η μονη μου απορια ειναι οτι ξερουμε οτι τα νεα φορματ ηχου βγαινουν αν δεν κανω λαθος μονο απο την hdmi 1.3,ενα οποιοδηποτε καλωδιο hdmi θα δωσει τα νεα φορματ?κ εν τελει υπαρχουν καλωδια hdmi 1.3? η ειναι αλλο ενα τρυκ των εταιριων(γιατι δεν θυμαμαι να γραφανε παλιοτερα στα καλωδια 1.1 πχ)κ μονο οι εξοδοι hdmi εξελισσονται απο 1.0 σε 1.1 κοκ

Η πιστοποίηση HDMI 1.3 είναι απλά ένα σετ από προδιαγραφές, κυρίως εξασθένησης σήματος σε ορισμένες συχνότητες.

Το ότι ένα καλώδιο HDMI δεν γράφει πάνω του ότι είναι 1.3 compliant δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν επαρκεί για μετάδοση σήματος 1.3, ειδικά τα σημερινά σήματα 1.3 τα οποία δεν απαιτούν πολύ περισσότερο bandwidth από το 1.1/1.2. Μάλιστα υπάρχουν δυο κατηγορίες 1.3, η πρώτη από τις οποίες έχει ουσιαστικά υποδεέστερες προδιαγραφές από το 1.2 (μικρότερο bandwidth). Οπότε, αν το καλώδιο δεν αναφέρει ρητά ότι είναι HDMI 1.3 Category 2 compliant, μπορεί ουσιαστικά να είναι κατώτερο και από ένα 1.2 compliant.

Ειδικά για τα θέματα ήχου, το μέγιστο bitrate έχει παραμείνει ακριβώς το ίδιο από την έκδοση 1.0, δηλαδή 36,86Mbit/sec. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ρε που να...Ω!!! Μολις έκαν σύγκριση του Oehlbach με ένα 5μετρο καλώδιο από καλάθι κόστους 10 ευρώ και δυστυχώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΩ καμία διαφορά.

Τι να πω η στραβός είμαι (και η γυνάικα μου και ο αδερφός μου που έτυχε και ήταν εδώ) η μας δουλεύουνε χοντρά. Γι εμένα διαφορά δεν υπάρχει. Τέλος.

οποτε πλεον δεν νοιαζεσαι
μονο μην δεις διαφορες στο μελλον
τοτε δεν θα εισαι στραβος ή θα εισαι ?

βαλτός είσαι??? Τι εννοείς στο μέλλον? Οτι θα χαλάσει? Ε θα χαλάσει φαίνεται η κατασκευή αλλά είναι τσάμπα.

Το ένα από τα δύο δεν μπορώ να το επιστρέψω μιας και η γυναίκα μου πέταξε τη συσκευασία (το είχα πάρει πρώτο) οπότε το καλώδιο AV-TV παραμένει Oehlbach και θα του δώσω να καταλάβει άντε μην το βγάλω και στο μπαλκόνι τόσο που κάνει. Το άλλο όμως πάει πίσω όχι μόνο γιατί δεν βλέπω διαφορά αλλά επειδή δεν πρόκειται να το χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου για τη σύνδεση PC -TV στο μέλλον παρα μόνο για λίγες λειτουργίες μιας και θα συνδεθεί το PC σε projector με άλλο καλώδιο 15-20 μέτρα. (Εκεί να δω).

Οπότε αν είναι να τα σκάσω σε καλώδιο καλύτερα να τα σκάσω για το μεγάλο που ίσως έχει και κάποιο νόημα στα 20 μέτρα.

Και μιας και σε πέτυχα argi - τι γνώμη έχεις για τα KEF R207/1 μιας και τα βρήκα σε καλή τιμή σφραγισμένα κουτί (κάτω από 10.000) και λέω να τα πάρω. Και όχι δεν θα πάρω καλώδια για αυτά με 10 ευρώ.

...θα συνδεθεί το PC σε projector με άλλο καλώδιο 15-20 μέτρα...

Στα τοσα μετρα να εχει οπωσδηποτε φεριτη το καλωδιο και να ειναι διαμετρου 1εκ και πανω... ειτε ακριβο ειτε φθηνο... (εχω ενα απο ebay των 35ευρω στα 15μετρα και ειναι μια χαρα 2μιση χρονια τωρα...)

έχουμε καιρό για αυτό μιας και ο προτζεκτορας αργεί ακόμα. Φερίτη έχει και το Clicktronic που έχει το Πλαισιο.

βαλτος δε ειμαι
ουτε βάλτος
απλα ισως αν κανεις καμμια δοκιμη στο μελλον σε κανει να πεις ρε μπας και ?
και ξαναμπεις σε εξοδα
τα κεφακια τα συμπαθω ιδιαιτερα αλλα παιζουν ρολο τα υπολοιπα μηχανακια

Τελικα την εκανες εσυ την δοκιμη μηπως και γλυτωσεις κανα φραγκο για το μελλον?

αμα μου πανε καλα
παω για την ερχομενη δευτερα.
Εγω για να γλυτωσω λεφτα δεν γινεται
η οπως ελεγε και ο κυρ λευτερης
κατσε εκει που εισαι.
ή
τζογαρεις και πονταρεις.
Τοτε παντα χανεις κατι,
κατι κερδιζεις ομως.
Και μονο η εμπειρια μου φτανει
Ετσι και αλλιως οσο ψαχνομαι θα χανω
οποτε ο βρεμενος τη βροχη δεν φοβαται.

Οκ, απλα με τοσα φραγκα που εχεις χωσει για καλωδια, ισως ειναι καλυτερα στο μελλον να τα "σπρωχνεις" για καλυτερα μηχανακια εικονας (λεω εγω-οχι ο κυρ. Λευτερης)
Φιλικα παντα & χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης...

εννοηται φιλικα
δεν εχω γινει ακομα κυρ λευτερης = 150 χιλιαρικα μεχρι το 04 .
Μετα εμεινε εκει που ειναι.
Εδω και καιρο ψαχνω τροπο να παρω νεο προβολακι
αλλα 113 ιντσες και 4,4 μετρα δεν γινεται.
Να αλλαξω πανι θα ειναι η 4ρτη φορα
και να γυρισω πισω στις σκαρτες 100 ινσες δεν λεει
αλλα μολις κατεβω στο υπογειο θα παιξω την μπαλα της ζωης μου

Το ένα πήγε πίσω το άλλο εδώ το έχω αφού να είναι καλά που πέταξαν τη συσκευασία. Γκρρρρρρρρρρ!

Θα το ξεσκίσω το ακριβό - δίπλα από βιομηχανικό ρεύμα θα το βάλω να δω τι στο καλό κάνει. Ελπίζω ο λόγος ύπαρξεις του να μην είναι αυτός που σκέφτομαι!! Όχι όσο το έχω....

Απάντηση: Re: Καλώδιο Oehlbach HDMI 5m mήπως να το πάω πίσω?

Το ένα πήγε πίσω το άλλο εδώ το έχω αφού να είναι καλά που πέταξαν τη συσκευασία. Γκρρρρρρρρρρ!

Θα το ξεσκίσω το ακριβό - δίπλα από βιομηχανικό ρεύμα θα το βάλω να δω τι στο καλό κάνει. Ελπίζω ο λόγος ύπαρξεις του να μην είναι αυτός που σκέφτομαι!! Όχι όσο το έχω....

Εχε υποψην οτι τα Oehlbach ειναι αρκετα ευαισθητα καλωδια οποτε καλο ειναι να μην τα πολυ-ζοριζεις...

Καλά δεν το εννοούσα αλλά είναι πολύ δυνατό εμφανισιακά και έχει και δίχτυ. Τελος πάντων απλά είναι ζωντανη απόδειξη και θα ρωτήσω και κόσμο αν βλέπει διαφορές όταν θα έρχεται.

Το πραγματικό τεστ θα γίνει όμως όταν ολοκληρώσω τον προτζέκτορα με τη μεγάλη οθόνη..στις 52" δεν βλέπω τίποτα ίσως στις 130" αλλάζει έστω κάτι μικρό...