Καλώδιο ρεύματος σε ηλεκτροστατικα ηχεία

cr.rath

New member
16 November 2010
31
Νικαια
Καλημέρα ήθελα να ρωτήσω αν στα ηλεκτροστατικα ηχεία[martin logan] εχει σημασία το καλοδιο ρευματος ?
και τι διάφορες μπορεί να εχει με ενα ακρυβο τροφοδοτικο ! Αν μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του!

Re: Καλοδιο ρευματος σε ηλεκτροστατικα ηχεία

Εαν είναι ενεργά παίζει ρόλο, διαφορετικά όχι.

Καλημέρα ήθελα να ρωτήσω αν στα ηλεκτροστατικα ηχεία[martin logan] εχει σημασία το καλοδιο ρευματος ?
και τι διάφορες μπορεί να εχει με ενα ακρυβο τροφοδοτικο ! Αν μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του!

Εαν είναι ενεργά παίζει ρόλο, διαφορετικά όχι.

Ενεργά ειναι . Είμαι σε θέση να δώσω κάποια λεφτά αλλά όχι πολλα !! Στο eBay πουλάνε κάτι φις αλουμινίου
http://www.ebay.com/itm/Aluminum-me...=US_Audio_Cables_Adapters&hash=item4abac0f82c

Βασικά πρώτη φορά ασχολούμαι και κατεληξα να τα φτιάξω μόνος μου ! Εσείς τι λέτε ;

Οι αλλαγές είναι άλλες φορές ακουστές και άλλες όχι. Είναι τόσο θέμα συστήματος/συνόλου, όσο και θέμα αυτιού. Εσύ τι θέλεις να πετύχεις με αυτή την αλλαγή?
Έχεις κάποιο πρόβλημα και θεωρείς ότι θα σου το λύσει το ασήμι στο φίς?
Δυστυχώς συχνά μας πιάνει καταναλωτική μανία με όλα αυτά τα όμορφα μπιχλιμπιδάκια και προσπαθούμε να την δικαιολογήσουμε... Αν το κάνεις γι αυτό, τουλάχιστον κάν το συνειδητά και ετοιμάσου για το ενδεχόμενο ότι δεν θα ακούσεις διαφορά ή τουλάχιστον όχι αρκετή για να δικαιολογεί τα 50 ευρώ για ένα φίς...
Αν σχεδιάζεις άλλες μεγαλύτερες αλλαγές μελλοντικά, πχ πηγές κλπ, τότε θα σού λεγα κράτα τα λεφτά να κάνεις εκείνες πρώτα.

Το φίς από μόνο του μάλλον δεν θα κάνει τίποτα. Αν όμως το συνδιάσεις με ένα καλό καλώδιο πολύ πιθανόν κάτι να αλλάξει. Σίγουρα θα είναι καλύτερα από το απλό μαύρο καλώδιο.

Ενεργά ειναι . Είμαι σε θέση να δώσω κάποια λεφτά αλλά όχι πολλα !! Στο eBay πουλάνε κάτι φις αλουμινίου
http://www.ebay.com/itm/Aluminum-me...=US_Audio_Cables_Adapters&hash=item4abac0f82c

Βασικά πρώτη φορά ασχολούμαι και κατεληξα να τα φτιάξω μόνος μου ! Εσείς τι λέτε ;

Καλύτερα να αποφύγεις τα σούκο με αλουμινένιες επαφές...Προτίμησε χαλκό και φυσικά
ένα καλό καλώδιο που μπορείς να βρεις με το μέτρο...

Οι επαφές του υποτίθεται είναι layers ασήμι/χαλκός/νίκελ χωρίς να λέει με ποιά σειρά. Το σώμα του είναι αλουμινένιο

Καλύτερα να αποφύγεις τα σούκο με αλουμινένιες επαφές...Προτίμησε χαλκό και φυσικά

Το λές λόγο καλύτερου αγωγού ή το αλουμίνιο δημιουργεί κάποιο άλλο πρόβλημα ?

Οκ! Σευχαριστω για την συμβουλή ..δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα !!

Οκ! Σευχαριστω για την συμβουλή ..δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα !!

Διάβασε πιο καλά την περιγραφή του φίς. Δεν έχει αλουμίνιο στις επαφές. Μόνο στο κέλυφος

Καλησπέρα ! Ενοης σουκο επαφεσ με σκέτο χαλκο ; Η κ με επιχρυσο ;

Από προσωπική μου πείρα και με τα καλώδια που δοκίμασα κάνει διαφορα και αξιζει. Αντιπροσωπεύω τα ηλεκτροστατικά της Soundlab και σε όλα τα μοντέλα που δοκίμασα άξιζε τον κόπο. Μάλιστα υπήρχαν διαφορές και μεταξύ διαφόρων μοντέλων μιας εταιρείας καλωδίων ρεύματος. Το πιο απίστευτο ήταν όταν τα δοκίμασα στο Symphonic Line το πικάπ μου. Φυσικά όλα τα καλώδια δεν βελτιώνουν, πολλά είναι αυτά που χαλάν τον ήχο. Μην έχεις πάντα δεδομένη την βελτίωση. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Καλοδιο ρευματος σε ηλεκτροστατικα ηχεία

Εγκρίνω και επαυξάνω κάπταιν Κώστα