Καλώδιο svideo και ανταπτοράκι σε scart

axrst

Senior Member
18 November 2007
303
Γειά σας.

Θέλω να μεταφέρω αναλογική εικόνα από έναν dreambox 7000 στον panasonic AX200E. Μου έστειλε ένας φίλος καλώδιο καλής ποιότητας 10μ, svideo, αλλά δυστυχώς, ο dreambox δεν έχει τέτοιο. Έχει μόνο scart.

Βρήκα πρόχειρα από ένα κοντινό μαγαζί, ένα ανταπτοράκι scart που πέρνει svideo και το έβαλα αλλά δυστυχώς πάλι, έβλεπα ασπρόμαυρη εικόνα ότι ρυθμίσεις και να έκανα στην πηγή ή στον προβολέα. Ενώ η ίδια πηγή από scart σε video (rca κίτρινο) δίνει σωστή εκόνα.

Η ερώτησή μου είναι: Λέτε το ανταπτοράκι να είναι της πλάκας και προβληματικό ή δεν πρόκειται να πάρω έγχρωμη εικόνα μ' αυτόν τον τρόπο έτσι κι αλλιώς; Γνωρίζετε κάποια δοκιμασμένη λύση; (πχ από που μπορώ να πάρω ένα σωστό αντάπτορα; )

Ευχαριστώ.
close.png
favicon.ico
copy.png
say.png

Φοβάμαι ότι τα 10 μέτρα καλώδιο σου κάνουν τη ζημιά. Εμένα με ένα 6μετρο svideo (όχι βεβαια ιδιαίτερης ποιότητας) και η εικόνα που έπαιρνα ήταν οριακή...

Δεν φταίει η απόσταση. Με ένα μέτριο καλώδιο SVIDEO μπορεί να παρθεί μια χαρά εικόνα ακόμα και στα 10μ+.

Αυτό που φταίει είναι είτε το ανταπτοράκι, είτε η έξοδος του dreambox, είτε ο συνδυασμός τους.

Μου έχει τύχει το ίδιο ανταπτοράκι να δουλεύει κανονικά σε μια συσκευή, και να βγάζει ασπρόμαυρη εικόνα σε άλλη. Μάλλον έχει να κάνει με το εσωτερικό wiring της συσκευής.

Δεν φταίει η απόσταση. Με ένα μέτριο καλώδιο SVIDEO μπορεί να παρθεί μια χαρά εικόνα ακόμα και στα 10μ+.

Αυτό που φταίει είναι είτε το ανταπτοράκι, είτε η έξοδος του dreambox, είτε ο συνδυασμός τους.

Μου έχει τύχει το ίδιο ανταπτοράκι να δουλεύει κανονικά σε μια συσκευή, και να βγάζει ασπρόμαυρη εικόνα σε άλλη. Μάλλον έχει να κάνει με το εσωτερικό wiring της συσκευής.

Και όχι μόνο.

Θα πρέπει να τσεκάρει και τις επιλογές που έχει η έξοδος scart.

Σε όσες κάρτες tv δοκίμασα να γράψω απο svideo πήρα ασπρόμαυρη εικόνα οτι καλώδιο και να δοκίμασα.
Τελικά τα παράτησα.
Ποτέ δεν έβγαλα άκρη.
Νομίζω οτι το svideo μεταφέρει χωριστά πληροφορία χρώματος και φωτεινότητας.
Μάλλον με τα πρωτόκολλα τα έχουνε κάνει κ@λος.