Καλώδιο USB για φθηνό DAC;

Phatt

Established Member
10 March 2011
250
Σερρες
Χαιρετω την ομοιγυρη. Εχω στον νου μου να ψωνισω ενα ντακακι το οποιο συνδεεται σε υπολογιστη μεσω USB. Εχω λοιπον καποιες αποριες αναφορικα με το καλωδιο που θα χρησιμοποιηθει.
Κατ'αρχας, εχει σημασια το τι καλωδιο θα ειναι; η μπορουμε να βαλουμε και την τελευταια κινεζια των 0.99 σεντ χωρις προβλημα; Εαν εστω χρειαζεται καλωδιο καποιων χαρακτηριστικων, συνεχιζω τις αποριες. Πρεπει να εχει φερριτη; Εαν ναι, πρεπει να ειναι στην ακρη εξοδου των δεδομενων; η και στις δυο ακρες;
Πρεπει να εχει μπλενταζ; Εαν ναι, στα εσωτερικα καλωδια τροφοδοσιας, στα καλωδια δεδομενων, η γενικα στο συνολο των καλωδιων; Τα εσωτερικα καλωδια, πρεπει να ειναι υλικου καποιων συγκεκριμενων χαρακτηριστικων η δεν παιζει ρολο; Επισης, υπαρχει λογος οι επαφες να εχουν καποια επικαλυψη(χρυσο-πλατινα); Τελος, ενδεικνυται τι καλωδιο να ειναι καποιου συγκεκριμενου μηκους;
Τα γραφω αυτα επειδη δεν καταφερα να βρω καποιο σημειο που να αναφερεται στα καλωδια USB και μου γεννηθηκαν οι αποριες... Τελικα, εχετε καποιες προτασεις να κανετε αναφορικα με USB καλωδια στο ευρος των 10-15e max; Ευχαριστω πολυ.

Re: Καλωδιο USB για DAC

αναφέρεις προς επιλογή ντακακι οπότε κάτι μέχρι 300 ευρω? σε αυτήν την περίπτωση μην ασχοληθείς με τίποτε άλλο από τα καλώδια usb των 2-3 ευρω

Και το συζητάς;
Εντάξει, ένας φερρίτης δε βλάπτει. Και να φροντίσεις το καλώδιο να έχει καλή εφαρμογή. Τίποτ' άλλο.

Βέβαια, αν είσαι πολύ, μα πάρα πολύ απαιτητικός...

Υπάρχει κι' αυτό!

AAQUSBDIA075M.jpg

:laugh: -bye-

Το μηκος παιζει κανεναν ρολο; Προφανως δεν εννοω να βαλω καμια 15ρια μετρα, αλλα θελω να πω, εχει καμια σημασια εαν θα ειναι μισο μετρο, η τρια;

Ωραια, εαν δεν εχει να προσθεσει καποιος κυριος κατι αλλο, νομιζω οτι το θεμα εκλεισε πανηγυρικα.
Επισης, η μια ακρη θα ειναι κολλημενη, οποτε γλιτωνουμε και μια επαφη...

Usb κολλημένο;;;
Τότε τι ρωτάς για καλώδιο;
Με ότι έρθει κολλημένο αυτό είναι...
Κατάλαβα λάθος;

Το μηκος παιζει κανεναν ρολο; Προφανως δεν εννοω να βαλω καμια 15ρια μετρα, αλλα θελω να πω, εχει καμια σημασια εαν θα ειναι μισο μετρο, η τρια;
Οι προδιαγραφές της USB είναι μέχρι 4,5 μέτρα. Όχι παραπάνω. Αν δεν το ξεπερνάς, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Οι προδιαγραφές της USB είναι μέχρι 4,5 μέτρα. Όχι παραπάνω. Αν δεν το ξεπερνάς, δεν υπάρχει πρόβλημα.

ενίσταμαι σεβάσμιε συντονιστά!
Ναι ναι ναι, επιστημονική εκτίμηση δε μπορώ να δώσω αλλά έχοντας ακούσει μακριά, κοντά κ.α. καλώδια έχω σχηματίσει την αίσθηση πως όσο το μήκος μεγαλώνει αρχίζει και μπαίνει όλο και περισσότερος κόκος και χάνονται δυναμικά. Δεν ξέρω αν ωφείλεται σε παρεμβολές στο χώρο, ανεμογκάστρι ή αν πρέπει κάτι να κάνω με τον εθισμό μου στο χώρο του φανταστικού γιατί έχει αρχίσει και έχει σοβαρές παρενέργειες... :ridinghorse:

Απάντηση: Re: Καλώδιο USB για φθηνό DAC;

Μέχρι το σημείο που δεν θα κάνει διακοπές ο ήχος δεν έχεις πρόβλημα,σε γενικές γραμμές μέχρι τα 4,5 μέτρα είσαι εντάξει.

ενίσταμαι σεβάσμιε συντονιστά!
Ναι ναι ναι, επιστημονική εκτίμηση δε μπορώ να δώσω αλλά έχοντας ακούσει μακριά, κοντά κ.α. καλώδια έχω σχηματίσει την αίσθηση πως όσο το μήκος μεγαλώνει αρχίζει και μπαίνει όλο και περισσότερος κόκος και χάνονται δυναμικά. Δεν ξέρω αν ωφείλεται σε παρεμβολές στο χώρο, ανεμογκάστρι ή αν πρέπει κάτι να κάνω με τον εθισμό μου στο χώρο του φανταστικού γιατί έχει αρχίσει και έχει σοβαρές παρενέργειες... :ridinghorse:
Έχεις πάθει βαρειά χαϊεντίτιδα. :nurse:
Πάρε το χαπάκι από την κουρτίνα του post #5.:Banane0:

Last edited:
Για ποιό λόγο; Τι ακριβώς θες να κάνεις;
To DAC ειναι φορητο, σαν σπιρτοκουτο και ερχεται με pigtail USB. Θα μπει ξεχωριστη τροφοδοσια, κουτι, και μεγαλυτερο καλωδιο.

Last edited: