Καλωδιοφασαρία...

13 March 2007
688
Βόλος
-bye- σε όλους!
Έχω κάποιες απορίες για την καλωδίοση τώρα που θα "ανακαινήσω" λιγάκι τον χώρο... Δεν ήθελα να "κλέψω" αλλο θέμα για να ρωτήσω οπότε τελικά έκανα δικό μου τόπικ. Επίσης δε μπορώ να πώ οτι βρήκα ακριβώς τις απαντήσεις που ήθελα στο φόρουμ οποτε here i am.

Έχουμε και λέμε:

Καλό είναι να αποφεύγουμε τις μεγάλες διαφορές στα μεγέθη καλωδίων έτσι; Ειδικά αριστερό-δεξι...

Το πρόβλημα μου είναι οτι λόγο χώρου το καλώδιο πρεπει να πάει περιμετρικα...και τα καλώδια βγαίνουν σε μεγέθη... 2,5μ και 17μ ... τι προτείνετε;

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εαν υπάρχουν καλώδια με μικρό πάχος και εαν θα υπάρξει διαφορά εαν τα χρησιμοποιήσω... οκ τα ηχεία μου είναι Low budget (Roister ht4000) ... και τώρα εχω κάτι ημι-διαφανή του 1ευρω/μέτρο .. ιδέα δεν έχω ποιάς εταιρίας.

Προσπάθησε να αποφύγεις τόσο μεγάλες αποστάσεις και τόσο μεγάλες διαφορές απ το ένα κανάλι στο άλλο. Θα σου πρότεινα κανάλι στο πάτωμα ή στην οροφή.
Από καλώδιο. το oelbach το μαύρο, είναι πολύ καλό και φτηνό.

Χμμ, απο οροφή θα βγεί μάλλον γύρω στα 12-14μ το δεξί.
Δεν είναι ασχημη ιδέα :P

Οι αποστάσεις που πέρνει ο ενισχυτής έχουν να κάνουν με την καθυστέρηση;
Έχω τον 817 της pioneer, και έχει και MCACC (νομίζω έτσι λέγεται)

Last edited:
εγω εχω ''τρεξει'' τα καλωδια των πισω ηχειων,μεσα απο το γυψινο διακοσμητικο του ταβανιου και τα κολλησα με θερμη συλικονη,απλα εχουν εξαφανιστει!

Για τα μπροστινα να κοιταξεις καποιο καλουτσικο καλωδιο ικανης διατομης και οχι και πολυ μεγαλες διαδρομες, οσο για τα πισω οτι και να τους βαλεις μια χαρα θα εισαι (χωρις πολλες απαιτησεις βεβαια)...Α και για τα μπροστινα παντα ισα μηκη.