Καλωδίωση μεταξύ Denon 2809, Maratz 5001 και PS3

tarantino

New member
2 January 2009
4
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και μή.

Πρίν λίγες μέρες αγόρασα τα εξής:

AV Amplifier: Denon 2809
CD Player: Marantz 5001
BlueRay Player: Playstation 3
Ηχεία: Μπροστά Monitor Audio RS8 (2 x 5μ)
Πίσω: Monitor Audio RS1 (2 x 5μ)
Κεντρικό: Monitor Audio RS LCR (1 x 4μ)

Επίσης είμαι κάτοχος TV: Philips 32PFL9603D

Το μείζον θέμα που προκύπτει αυτή τη στιγμή είναι αυτό της καλωδίωσης μεταξύ των συσκευών.
Παρακαλώ βοηθήστε με σχετικά με τί καλωδίωση μπορώ να ακολουθήσω (και άν είναι θεμιτό ίσως θα μπορούσαν κάποιοι να αναφερθούν σε συγκεκριμένες μάρκες....).

Θα μπορούσαν οι εμπειρότεροι να θέσουν το "ταβάνι" των χρημάτων που θα έπρεπε να δαπανήσω π.χ για 1 - 1.5μ ομοαξονικό (και ποιό)?
Αντίστοιχα, για 1 - 1.5μ οπτική ίνα?

Με ενδιαφέρει πολύ να έχω όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ακρόασης χωρίς όμως να δώσω και μια περιουσία για καλώδια.

Αυτά και συγνώμη άν κούρασα...!:a0210:

Καλή σου μέρα και καλώς ήρθες στο avclub!

Συνήθως, η φιλοσοφία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να συνδέεις τα πάντα πάνω στον ενισχυτή και από εκεί να κάνεις όλες τις ενέργειες. Συγκεκριμένα, θα συνδέσεις:

1. Το CD, είτε με ομοαξονικό, είτε με οπτικό, είτε με αναλογικό καλώδιο. Αν υποθέσουμε ότι ο Denon έχει καλύτερα DAC από το player, καλύτερα να επιλέξεις κάτι από τα δύο πρώτα.
Σχετικά με το κόστος, προσωπικά δεν κατάφερα να ακούσω διαφορές ανάμεσα σε καλώδια του 1 και των 30 . Αν έχεις περιθώρια για δοκιμές, πειραματίσου.

2. Το PS3 με hdmi για να πάρεις τον καλύτερο ήχο και εικόνα. Ούτε για αυτό θα έδινα πάνω από 10 για αυτό.

3. Αντίστοιχα, με hdmi θα συνδέσεις και την τηλεόραση. Το κόστος που θα πληρώσεις εξαρτάται από το μήκος.

4. Αν θέλεις να ακούς και τον ήχο του τηλεοπτικού σήματος από τον ενισχυτή σου, θα πρέπει να συνδέσεις άλλο ένα ομοαξονικό από την αντίστοιχη έξοδο της τηλεόρασης στην αντίστοιχη είσοδο του ενισχυτή.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να κάνεις σωστά και τις ρυθμίσεις όλων αυτών των συνδέσεων. Αν δεν βρεις άκρη με το manual, ξαναρωτάς.

Lepton, ευχαριστώ πολύ για την τεκμηρίωση.
Μπορείς να προτείνεις 1-2 καλές μάρκες τόσο για ομοαξονικό όσο και για οπτική?
Το budget είναι μέχρι 60 euro έκαστο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δική μου άποψη πάντα, αλλά τα 60 ευρώ είναι ΠΟΛΛΑ λεφτά για μια οπτική ίνα, όσο και για ένα ομοαξονικό καλώδιο, ειδικά όταν μιλάμε για μήκη μέχρι 2m.

Ο εξοπλισμός σου αν και πολύ καλός, δεν είναι διαστημικός, ώστε να αξίζει (ως προς το ακουστικό αποτέλεσμα) το +0.1% στην ποιότητα που θα πάρεις από ενα καλώδιο των 50 ευρώ σε σχέση με ενα των 15.

Καλησπέρα φίλε Maestro, σεβαστή και η δική σου άποψη όπως και του Lepton.
Οι διαφορές που μπορούν να διακριθούν σε ακριβά και φθηνά καλώδια στην κατηγορία μου είναι μόνο στην τιμή και δεν αξίζει να ασχοληθώ παραπάνω με το ζήτημα αυτό..

Άρα το budget μειώνεται δραματικά και έρχεται σε normal επίπεδο (και πέρνουμε και ρέστα)...

Καλό μου ακούγεται!

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές...