ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

=silent=

AVClub Fanatic
2 August 2006
11,360
Homeless
Ακουστε τι εγινε. Μενω σε διαμερισμα με ατομικη θερμανση αλλα με κοινο λεβητα. Δηλαδη ανοιγω οποτε θελω το καλοριφερ απο τον διακοπτη που εχω στο διαμερισμα μου απλα ο λεβητας ειναι κοινος. Απο χθες το βραδυ για ανεξηγητους λογους παρατηρησα οτι το καλοριφερ δουλευει συνεχεια και ενω εγω δεν το εχω ανοιχτο. Χθες το βραδυ το εκλεισα και σημερα το πρωι σηκωθηκα και εβραζαν τα σωματα. Τι γινεται βρε παιδια ξερει κανεις να μου πει?
Και εκτως των αλλων αυτο που με ενδιαφερει πιο πολυ ειναι αν τελικα αυτο εγω το πληρωνω η οχι? Γιατι αμα ειναι τσαμπα παει και ερχεται αλλα αμα ειναι να το πληρωνω χωρις να το θελω τοτε υπαρχει προβλημα μεγαλο.

Μάλλον πρόβλημα στην ηλεκτροβάνα.
Έχει φρακάρει ανοιχτή.
Αν πληρώνεις την έξτρα λειτουργία ή όχι είναι κάτι το οποίο εξαρτάται από την εγκατάσταση του αυτοματισμού.

Τσέκαρε με τους γείτονες σου αν έχουν το ίδιο πρόβλημα ή όχι.

Φυσικά καλύτερα να το δει ο συντηρητής σας.

=silent= said:
Ακουστε τι εγινε. Μενω σε διαμερισμα με ατομικη θερμανση αλλα με κοινο λεβητα. Δηλαδη ανοιγω οποτε θελω το καλοριφερ απο τον διακοπτη που εχω στο διαμερισμα μου απλα ο λεβητας ειναι κοινος.

Αυτό είναι μια τυπικότατη εγκατάσταση πιά. Δεν έχεις κάτι ιδιαίτερο.

Την ώρα που ανοίγεις εσύ τον δικό σου θερμοστάτη/χρονοδιακόπτη, υπάρχουν οι χρονομετρητές κάτω στον λέβητα που ανοίγουν και δείχνουν ακριβώς την δική σου κατανάλωση. Αποκλείεται να μην υπάρχουν. Επομένως για να λειτουργούν τα σώματα έχεις δώσει εσύ εντολή από τον θερμοστάτη/χρονοδιακόπτη σου.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:

Την ώρα που ανοίγεις εσύ τον δικό σου θερμοστάτη/χρονοδιακόπτη, υπάρχουν οι χρονομετρητές κάτω στον λέβητα που ανοίγουν και δείχνουν ακριβώς την δική σου κατανάλωση. Αποκλείεται να μην υπάρχουν. Επομένως για να λειτουργούν τα σώματα έχεις δώσει εσύ εντολή από τον θερμοστάτη/χρονοδιακόπτη σου.

Για να "ανεβεί" όμως το ζεστό νερό των καλοριφέρ στο διαμέρισμα θα πρέπει η βάνα η οποία ανοίγει και κλείνει με την εντολή του θερμοστάτη να λειτουργεί σωστά.
Σωστά?

Εν πάσει περιπτώσει, όταν λύσεις το πρόβλημα πες μας κι εμας τι ήτανε.

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα πριν 1-2 χειμώνες.
99,99% είναι η ηλεκτροβάνα η οποία στην δική μου περίπτωση είχε φύγει από την θέση της,εννοώ το κομάτι στο οποίο βρίσκεται το μοτεράκι,και το κρατάνε 2 βίδες πάνω στην βάνα.
Την στιγμή που έφυγε το μοτεράκι η βάνα ήταν ανοιχτή με αποτέλεσμα να παραμείνει έτσι ώσπου να το πάρουμε χαμπάρι.
Δεν γράφει ο ωρομετρητής σου,μην ανησυχείς.

Re: Απάντηση: ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

ΓΕΡΜΕΤΖΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ said:
Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα πριν 1-2 χειμώνες.
99,99% είναι η ηλεκτροβάνα η οποία στην δική μου περίπτωση είχε φύγει από την θέση της,εννοώ το κομάτι στο οποίο βρίσκεται το μοτεράκι,και το κρατάνε 2 βίδες πάνω στην βάνα.
Την στιγμή που έφυγε το μοτεράκι η βάνα ήταν ανοιχτή με αποτέλεσμα να παραμείνει έτσι ώσπου να το πάρουμε χαμπάρι.
Δεν γράφει ο ωρομετρητής σου,μην ανησυχείς.

Και εγω αυτο πιστευω. Αλλωστε απο οσο ξερω οσοι κλέβουνε ανοιγουνε με μια πενσα αυτο το μηχανισμο και το γυρνανε στο on ετσι ωστε να παιρνουνε θερμανση οποτε οι υπολοιποι εχουνε ανοιχτο το καλοριφερ.

Συγνωμη αλλα εγω σημερα εκλεισα απο τον θερμοστατη του καλοριφερ το power. Εχει on/off και το εβαλα στο off. Ειναι δυνατον να γραφει το ρολοι?

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:

Ναι αλλα αμα δεν εχεις δωσει εσυ εντολη τοτε τι γινεται? Υπαρχουνε μετρητες και τους εχω δει.

Το λοιπόν..
κάλεσε τον συντηρητή να έρθει το γρηγορότερο δυνατό όπως πολύ σωστά σου πρότειναν και τα παιδιά..!
δεν είναι παίξε γέλασε αυτά τα πράγματα..
Στην τελική μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό.
Άντε γιατί τα αερόθερμα δεν έχουν καλή απόδοση!!!:flipout:

PETRAN said:
Το λοιπόν..
κάλεσε τον συντηρητή να έρθει το γρηγορότερο δυνατό όπως πολύ σωστά σου πρότειναν και τα παιδιά..!
δεν είναι παίξε γέλασε αυτά τα πράγματα..
Στην τελική μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό.
Άντε γιατί τα αερόθερμα δεν έχουν καλή απόδοση!!!:flipout:

Πριν δεν ειχαμε καλοριφερ γιατι δεν ειχανε λεφτα οι υπολοιποι και καιγαμε αεροθερμα και τωρα σκαμε χωρις να το θελουμε. Ημαρτον βρε:slapface:

Ειχα το ιδιο προβλημα περσυ η προπερσυ, δεν θυμαμαι.
Κολλαγε η ηλεκτροβανα στο ον και δεν εκανε επιστροφη στο οφφ.
Ο μετρητης εγραφε κανονικα αφου δεν επαιρνε εντολη να κλεισει.

Εμενα που ανοιξαν μόνα τους μια μέρα με τον θερμοστάτη στο OFF? Μιλαμε περι artificial intelligence! :damnyou::flipout::flipout:

Ως ειδικος που ειμαι οι αιτιες ειναι πολλες: χαλασμενος διακοπτης θερμοστατη χωρου, χαλασμενη ηλεκτροβανα, χαλασμενο ρελε πινακα λεβητα. Αν φνωριζα τον αυτοματισμο που εχει γινει για τηις αυτονομιες, θα μπορουσα να σου δωσω και μια λυση. Φωναξε οσο το δυνατον γρηγοροτερα τεχνικο, γιατι υπαρχει και περιπτωση ο λεβητας να σβηνει μονο απο τον θερμοστατη(ες) ασφαλειας του και αν αυτοι δεν δουλεψουν τοτε υπαρχει κινδυνος ρωγμης στον λεβητα (ή χειροτερα εκρηξη)

Αν και οφφ τοπικ μια και το θεμα ειναι "τεχνικό" ας ρωτήσω κι εγώ μήπως ξέρει κανείς....

Στη βρύση της κουζίνας η δεξιά βάνα (κρύο) δεν έχει καθόλου πίεση, ενώ αντίθετα η αριστερη (ζεστό) τρέχει του... σκοτωμού. Τι φταίει και τι μπορώ να κάνω να ....εξισορροπήσω τα πράγματα?

Απάντηση: Re: ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

ilias said:
Αν και οφφ τοπικ μια και το θεμα ειναι "τεχνικό" ας ρωτήσω κι εγώ μήπως ξέρει κανείς....

Στη βρύση της κουζίνας η δεξιά βάνα (κρύο) δεν έχει καθόλου πίεση, ενώ αντίθετα η αριστερη (ζεστό) τρέχει του... σκοτωμού. Τι φταίει και τι μπορώ να κάνω να ....εξισορροπήσω τα πράγματα?

Κατα πασα πιθανοτητα εχει μπει καπιο σκουπιδακι μεσα στην βρυση (απο τη μερια του κρυου) ή ακομα χειροτερα κατι εχει φραξει τον σωληνα του κρυου σε καποιο σημειο, απο καποιο σημειο διακλαδωσης μεχρι την βρυση σου.

Υποθετω οτι ολες οι αλλες βρυσες στους αλλους χωρους βγαζουν κανονικα νερο.

Ως ειδικος που ειμαι οι αιτιες ειναι πολλες: χαλασμενος διακοπτης θερμοστατη χωρου, χαλασμενη ηλεκτροβανα, χαλασμενο ρελε πινακα λεβητα. Αν φνωριζα τον αυτοματισμο που εχει γινει για τηις αυτονομιες, θα μπορουσα να σου δωσω και μια λυση. Φωναξε οσο το δυνατον γρηγοροτερα τεχνικο, γιατι υπαρχει και περιπτωση ο λεβητας να σβηνει μονο απο τον θερμοστατη(ες) ασφαλειας του και αν αυτοι δεν δουλεψουν τοτε υπαρχει κινδυνος ρωγμης στον λεβητα (ή χειροτερα εκρηξη)

Αμα κλεισω το θερμοστατη απο τον διακοπτη on/off δεν δουλευει. Τι λες για αυτο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

Αμα κλεισω το θερμοστατη απο τον διακοπτη on/off δεν δουλευει. Τι λες για αυτο?

Κλεινοντας τον θερμοστατη κατεβαζοντας την θερμοκρασια του (πχ στο 10-αν πηγαινει ή τελος παντων καπου πιο χαμηλα απο την θερμοκρασια δωματιου) σβηνει ο λεβητας? ΑΝ ναι, τοτε δεν φταει ο θερμοστατης (ακουσε κιολας για ενα χαρακτηριστικο κλικ του διμεταλλικου).
Αν οι γειτονες δεν εχουν το ιδιο προβλημα με εσενα, τοτε μαλλον φευγουμε και απο την αστοχια του ρελε (ή κατι στον αυτοματισμο του λεβητα).
Αρα καταληγουμε στην ηλεκτροβανα.
Αν οντως εχει κολλησει η ηλεκτοβανα σου, τοτε οταν καποιος αλλος ανοιγει την αυτονομια του, θα ζεσταινει και το δικο σου διαμερισμα:music-smiley-005: :music-smiley-005: (μπορει ομως ο μετρητης σου να γραφει διαρκως τωρα):twoguns: