Καλός πολυκάναλος ενισχυτής ή μέτριος πολυκάναλος και δικάναλος μαζί;

havanapd

Established Member
24 January 2011
262
Θεσσαλονίκη
Έχω εδώ και κάμποσα χρόνια τον Pioneer VSX 814.
Ηχεία τα Teufel System 5 THX Select με πίσω ηχεία δίπολα και με 2 subs.
Ο χώρος μου είναι 25 τμ το σαλόνι που όμως είναι ενιαίο με την κουζίνα και φτάνει συνολικά τα 40 τμ

Θέλω να "αναβαθμιστώ" και να αγοράσω έναν καινούριο ενισχυτή.
Η αναβάθμιση θέλω να αφορά και τον πολυκάναλο ήχο για ταινίες αλλά και τον δικάναλο.

Βασική προϋπόθεση να έχει 2 HDMI out για να συνδέω προβολέα και TV.

Σε δικάναλο ήχο ο ενισχυτής που έχω τώρα δεν αξίζει (ειδικά με τα ηχεία αυτά που μάλλον θέλουν παραπάνω ρεύμα από κάτι CAV δαπέδου που είχα παλιότερα και ήμουν περισσότερο ευχαριστημένος πάντα για μουσική) και χρησιμοποιώ έτσι έναν παλιό Kenwood KA 3500 και ένα ζευγάρι ηχεία Kenwood που έχω από ένα παλιό midi Kenwood.

Ένας πολυκάναλος ενισχυτής της τάξης των 1000 ευρώ περίπου θα είναι μια πραγματική αναβάθμιση και σε στερεοφωνικό ήχο σε σχέση με αυτό που έχω τώρα ή μήπως θα ήταν καλύτερα να αγοράσω έναν ενισχυτή όσο οικονομικότερο γίνεται αρκεί να έχει 2 HDMI OUT και έναν δικάναλο με ΗΤ passthrough με σύνολο λίγο αυξημένο κάνοντας μια υπέρβαση (και ίσως αργότερα συμπληρώνοντας και 2 καλύτερα ηχεία); Αν έβρισκα κάποιον πολυκάναλο που ήταν καλός αρκετά και σε στερεοφωνική ακρόαση θα ήταν καλά.
Πρακτικά:
1ον δεν ξέρω αν θα ακούσω διαφορές ανάμεσα σε έναν πολυκάναλο ενισχυτή των 700 ευρώ και έναν των 1000 ευρώ και
2ον φοβάμαι ότι με έναν πολυκάναλο των 1000 ευρώ (και παραπάνω φοβάμαι) πάλι δεν θα είμαι ευχαριστημένος σε στερεοφωνική ακρόαση μουσικής.

Στη θέση σου,εγώ θα αγόραζα έναν AV ενισχυτή της τάξης των 500e (π.χ. Yamaha rxv771) που έχει δύο hdmi out και όλα τα σύχρονα καλούδια και έναν δικάναλο ή τρικάναλο τελικό ενισχυτή κατα προτίμηση μεταχειρισμένο και θα είχα και αρκετά καλή στερεο ακρόαση.Υπάρχουν αρκετά καλοί ενισχυτές αν ψάξεις λίγο.Ο χώρος σου
δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλος ώστε να χρειάζεται πεντακάναλο τελικό,αφού τα πισω ηχεία θα οδηγούνται επαρκώς από τον παραπάνω ή άλλον AV.Ελπίζω να βοήθησα.

Σε δικάναλο αν έχεις απαιτήσεις από το μέσο όρο και πάνω, σίγουρα δε θα κάνεις δουλειά με εναν AV των 1000, 00 €. Θα ικανοποιηθείς κάπως μόνο με ξεχωριστό προενυσχυτή AV και ξέχωρο τελικό ( κατά προτίμηση δικάναλο για το στερεοφωνικό τμήμα ) ή τελικούς ( 3κάναλο ή και 5κάναλο για το home cinema ), έτσι ώστε να δημιουργήσεις ένα πάραπολύ καλό Home cinema, και ένα ικανοποιητικό στερεοφωνικό τμήμα.
Με όλα αυτά αυτά όμως καταλαβαίνω πως το κόστος ανεβαίνει πολύ, πάς τουλάχιστον , με προσεκτική επιλογή, σε 3500,00 € το λιγότερο και πάνω, αλλά μόνο τότε από πολυκάναλο σύστημα θα έχεις ικανοποιητικό και το δικάναλο.
Οπότε κατά τη προσωπική μου άποψη, αλλά και εμπειρία, που τη πλήρωσα πολλά, και ακόμα περισσότερα, από ολοκληρωμένο AV των 1000 αλλά και αρκετά παραπάνω, μη περιμένεις τίποτα το ιδιαίτερο σε στερεο κατάσταση, αν όντως όπως λες έχεις κάποιες αξιόλογες απαιτήσεις, όχι κάτι το υπερβολικό , αλλά κάτι όπως σου είπα αξιόλογο σε απαίτηση.

...με τον τελικο θα κερδισει σε ισχυ με οτι αυτο συνεπαγεται. Ο φτωχος ηχος προερχεται απο το προενισχυτικο σταδιο και παραμενει. Καλος δικαναλος με HT passthrough ειναι η πιο λογικη λυση, με μια πηγη συνδεδεμενη επανω του ωστε να μπορει να ακουει μουσικη χωρις καν να χει αναμμενο τον AV.

...με τον τελικο θα κερδισει σε ισχυ με οτι αυτο συνεπαγεται. Ο φτωχος ηχος προερχεται απο το προενισχυτικο σταδιο και παραμενει. Καλος δικαναλος με HT passthrough ειναι η πιο λογικη λυση, με μια πηγη συνδεδεμενη επανω του ωστε να μπορει να ακουει μουσικη χωρις καν να χει αναμμενο τον AV.

+1.

Επειδη με ενδιαφερει το κομματι της προσθηκης τελικου σε πολυκαναλο pioneer vsx lx 52 μιας και τα αποτελεσματα ακροασης stereo ειναι χαλια, με πηγη ενα denon dnp 720, ποιο μοντελο τελικου με οριο τα 700 με ht passthrough θα προτεινατε?
Ηχεια τα aelite 3-center.
Συγνωμη για την καταχρηση του thead.

Επειδη με ενδιαφερει το κομματι της προσθηκης τελικου σε πολυκαναλο pioneer vsx lx 52 μιας και τα αποτελεσματα ακροασης stereo ειναι χαλια, με πηγη ενα denon dnp 720, ποιο μοντελο τελικου με οριο τα 700 με ht passthrough θα προτεινατε?

αν προσεξεις δεν μιλαμε για τελικο ενισχυτη αλλα για ολοκληρωμενο ενισχυτη με ht-passthrough

Άρα μάλλον θα πρέπει να πάω όντως για έναν πολυκάναλο (με 2 HDMI Out που θέλω) σε χαμηλή τιμή σχετικά και να ψάξω να βρω και έναν δικάναλο με HT Passthrough.
Η ίσως να πάρω πρώτα τον δικάναλο και να τον συνδέσω και με τον Pioneer που έχω και να αφήσω τον πολυκάναλο για αργότερα.
Η ιδέα του δικάναλου με ΗΤ passthrough μου αρέσει πολύ.
Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι ίσως τα ηχεία μου θα είναι "λίγα" για μουσική οπότε θα πρέπει να πάρω αργότερα και ηχεία είτε αποκλειστικά για μουσική είτε για μουσική και 7.2 πολυκάναλο αν και δεν ξέρω το κατά πόσο δύο ηχεία θα ταιριάξουν με τα Teufel.

Re: Απάντηση: Καλός πολυκάναλος ενισχυτής ή μέτριος πολυκάναλος και δικάναλος μαζί;

Ένα χρήσιμο sticky όπου μπορείς να πάρεις ιδέες.

Re: Απάντηση: Καλός πολυκάναλος ενισχυτής ή μέτριος πολυκάναλος και δικάναλος μαζί;

+1.000

Έτσι έκανα εγώ το setup μου, απλά λόγω απαιτήσεων οδήγησης , έβαλα προ με ht pass και τελικό.

Εγω αναγκαστηκα να παρω ολοκληρωμενο (Χαρμαν Καρντον 990) γιατι ο Πάιονηρ (1100 προ 5ετιας) δε μπορουσε - κι ας ελεγε 120Β/καν!

Φίλε havanapd μην το σκέφτεσαι καθόλου!
Δικάναλο με p/t φυσικά! Όχι τον av για προ!
Θα το μετανιώσεις και θα ψάχνεσαι σύντομα πάλι..

Άρα μάλλον θα πρέπει να πάω όντως για έναν πολυκάναλο (με 2 HDMI Out που θέλω) σε χαμηλή τιμή σχετικά και να ψάξω να βρω και έναν δικάναλο με HT Passthrough.
Η ίσως να πάρω πρώτα τον δικάναλο και να τον συνδέσω και με τον Pioneer που έχω και να αφήσω τον πολυκάναλο για αργότερα.
Η ιδέα του δικάναλου με ΗΤ passthrough μου αρέσει πολύ.

Προσωπικά θεωρώ ότι η λύση δικάναλου προ με passthrough και τελικού είναι καλύτερη από την λύση του ολοκληρωμένου δικάναλου.

Με δικάναλο προ με passthrough και τελικό όμως μάλλον θα χρειαστώ περισσότερα λεφτά από ότι για έναν ολοκληρωμένο.
Την σκέφτομαι και αυτή την λύση και μάλιστα σκέφτομαι να πουλήσω το ένα sub από τα δύο μια και το ένα απλά κάθεται για την ώρα (βασικά λόγω μωρού κάθονται και τα δύο μια και η ώρα που μπορώ να βλέπω κανένα έργο κοιμούνται όλοι!!!

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις έναν καλό AV π.χ. Onkyo 809 από Γερμανία, τον πήρα σε φίλο 750 συν 55 μεταφορικά. Τον άκουσα σε μουσική με ηχεία Klipsch δαπέδου και έπαιζαν πολύ καλά. Από εκεί και πέρα για να πάρεις καλύτερα αποτελέσματα σε μουσική θες καταρχήν καλύτερα ηχεία, αρκετά χρήματα, μετά τελικό, έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τον AV για προ και μετά ψάχνοντας να βρεις έναν προ που να παίζει καλύτερα από τον AV για να τον προσθέσεις και αυτόν. Αυτή είναι η σειρά που εγώ θα σου πρότεινα. Μην ξεχνάς πως αυτά που παίζουν την μουσική είναι τα ηχεία, γι αυτό εγώ από εκεί πάντα προτείνω την αναβάθμιση. Τα μέτρια ηχεία για μουσική, ότι ενισχυτικά και αν τους βάλεις, αυτά δεν μπορούν να κάνουν θαύματα. Στην περίπτωση σου βέβαια σου προτείνω να ξεκινήσεις από τον AV γιατί σε αυτήν την φάση μια και θες να το πας σιγά σιγά αυτό βλέπω σαν πιο σωστό.

Για ολους τους ενδιαφερομενους, υπαρχει στην πολυ καλη τιμη των 700 ευρω ο Creek Evo II με ht-passthrough. Αυτον θυμαμαι αυτη τη στιγμη αλλα υπαρχουν κι αλλοι. Ειχαμε αναφερει πολλα μοντελα με ht p/t σε ενα sticky πριν απο κανα χρονο αλλα δε θυμαμαι ποιο.

αν ο av σου εχει 5.1 εισοδους και τα ηχεια σου δεχονται διπλοκαλωδιωση μπορεις σε δικαναλο προγραμμα να δοκιμασεις αναιμακτα (τζαμπα δηλαδη) πως παιζουν τα ηχεια με διενισχυση χρησιμοποιωντας τα surround καναλια σαν δευτερο ενισχυτη
το δοκιμασα σε παλιο av που εχω αλλα καλο και το αποτελεσμα ηταν δραματικα καλυτερο απο πριν οσο αφορα την οδηγηση του ηχειου και γενικα τον ηχο του

Τα ηχεία μου δεν δέχονται διπλοκαλωδίωση.

Σκοπός μου είναι η ηχητική αναβάθμιση και σε πολυκάναλο και σε δικάναλο, απλά προσπαθώντας να βάλω σε μια προτεραιότητα το τι μου λείπει περισσότερο και το ποια είναι η αδυναμία στο σύστημα μου καταλήγω στο ότι η αδυναμία αυτή είναι η δικάναλη απόδοση.
Θέλω να πάρω κάτι που θα με καλύψει όσο περισσότερο γίνεται.
Ο ενισχυτής μου ο Pioneer έχει preout.
Γνωρίζω πως ότι ενισχυτή και να πάρω χωρίς δύο καλά ηχεία δεν θα έχω καλό ήχο αλλά θα έχω καλύτερο από πριν και φυσικά στο μέλλον θα πάρω και δύο καλά ηχεία.

Tο σύστημα μου:
Ηχεία Teufel System 5 THX.
Πικάπ Technics 1210 MK5 κεφαλή benz micro mc20e2.
Phono Stage έχω ένα απλό της project.
Προβολέας LG AF-115.
Οθόνη Lumene Embassy II 240c
Τηλεόραση LG 37" 2R.
Bluray LG ΒD390.
Pioneer VSX-814.
Kenwood KA 3500.

Κάθε χρόνο κάνω και μια αγορά προς τα Χριστούγεννα περίπου στα 1000 ευρώ σαν δώρο στον εαυτό μου.
Αν δεν είχα προβολέα θα άλλαζα τηλεόραση.
Έτσι για φέτος λέω να πάρω έναν ενισχυτή. Αν μπορούσα να βρω έναν πολυκάναλο με καλή απόδοση και σε μουσική θα το έπαιρνα και θα έκλεινα.
Σκέφτομαι όμως ότι με έναν δικάναλο με ΗΤ Passthrough θα έχω μεγαλύτερη βελτίωση σε δικάναλη ακρόαση και επίσης θα έχω και κάτι καλό να σκέφτομαι για του χρόνου (ένα ζευγάρι ηχεία).