Καλωσόρισμα και ερωτήσεις για αρχή.

Αλέκος1

New member
20 November 2012
9
Ελλάδα
Για σας, ελπίζω αυτή τη φορά να στέλνω στο σωστό σημείο τις ερωτήσεις μου. Λοιπόν παιδιά αρχίζω :
  1. Για ένα νέο σύστημα που σκοπέυω να πάρω (συνολικού κόστους περίπου στα 4000 €) είναι απαραίτητα νέα καλώδια, θα ακούσω τη διαφορά; το παλιο μου έχει απλα καλώδια ήχου από ένα 7κάναλο της YAMAHA και σκοπεύω να κάνω ένα σύστημα από PC σε DAC και απο εκεί σε τελικό πριν τα ηχεία που θα δουλέψουν για να οδηγηθούν και από το παλιό και από το νέο σύστημα.
  2. Στο νέο, που κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελήται από έναν Dacmagic Plus και τον τελικό της Quad : QSP Elite και τα JBL Studio 580 προτείνετε να στέλνω τα flac μου με καλώδιο USB ή με bluetooth (έχει και τέτοια δυνατότητα το DAC) εφόσον θα μεταφέρει το bluetooth μόνο αρχεία σε ψηφιακή μορφή υποθέτω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα.(?)
  3. Η σύνδεση των ενισχυτών μου θα μπορεί να γίνει απευθείας στο ίδιο καλώδιο ή πρέπει να χρησιμοποιήσω καμία συσκευή διακόπτη (αν έχετε και κάτι να μου προτείνετε θα το εκτιμούσα πολύ).
  4. Τέλος κρήνετε οτι θα ήταν σκόπιμη και η χρήση μιας εξωτερικής κάρτας ήχου (καλύτερης βέβαια ποιότητας από αυτή που έχει το Laptop μου).
Αυτά προς το παρόν. Ευχαριστω εκ` των προτέρο.:music-smiley-005::music-smiley-005:

Καλώς ήλθες!!!
1. Αρχικά μένεις με τα υπάρχοντα καλώδια και μετά αφου πάρεις και συνηθήσεις το συστημα αρχίζεις να ψαχνεσαι κ να ακους καινουρια
2. Bluetooth μακρυα
3. Δεν κατάλαβα τι ρωτας
4. Αφου πιο πάνω λες για dacmagic η εξωτερική κάρτα τι χρειάζεται; Σαφως και η onboard δεν....

Περισσότερο ρώτησα γιατί θέλω να βάψω το σπίτι και έχω περάσει μέρος των παλιών καλωδίων μέσα από τον τοίχο. Ώσο για το Νο 3 ενοώ ότι τα JBL θέλω να τα συνδέσω και με τον YAMAHA και με τον Quad και να τα δουλεύω εκ περιτροπής πότε με το home cinema ή με το δυκάναλο από το PC, να καταργήσω τα δύο ηχεία δηλαδή του home cinema που έχω τώρα ( και που παρεπιπτόντως είναι τα απλά της Magnat) . Όπως και να `χει ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Re: Απάντηση: Καλωσόρισμα και ερωτήσεις για αρχή.

Περισσότερο ρώτησα γιατί θέλω να βάψω το σπίτι και έχω περάσει μέρος των παλιών καλωδίων μέσα από τον τοίχο. Ώσο για το Νο 3 ενοώ ότι τα JBL θέλω να τα συνδέσω και με τον YAMAHA και με τον Quad και να τα δουλεύω εκ περιτροπής πότε με το home cinema ή με το δυκάναλο από το PC, να καταργήσω τα δύο ηχεία δηλαδή του home cinema που έχω τώρα ( και που παρεπιπτόντως είναι τα απλά της Magnat) . Όπως και να `χει ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

ΙΜΗΟ η καλύτερη λύση είναι να αλλάζεις τα καλώδια πότε στον Yamaha πότε στον Quad. αν τα καλώδια έχουν τερματισμό με μπανάνες θα είναι piece of cake

Το ζήτημα είναι ότι είμαι ανάπηρος απ` αυτούς που ζούνε σε ένα κρεβάτι, και δε μπορώ ούτε μέχρι τα ηχεία να πάω, δεν έχω τη δυνατότητα να σηκώνομε από τη θέση μου.

Να είσαι καλα... γι αυτο ειμαστε εδω.... -bye-

O yamaha δεν έχει pass through δυνατότητα; ή κάπως ετσι τέλος πάντων;
αν εχει θα μπορεις να εχεις μονιμα τον quad συνδεδεμένο στα jbl και όλα τα υπόλοιπα ηχεια να παιζουν απο τον yamaha οταν βλέπεις ταινιες...

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, αλλά μιας και δεν έχω πολύ χώρο στο δωμάτιο θα εξετάσω μάλλον την αγορά από κάποιους που βρήκα στο internet (πέτυχα και ορισμένα μηχανάκια-διακόπτες που θα μου κάνουν τη δουλειά). Πάντως το site αυτό με βοήθησε να ξανασκεφτώ ορισμένα πράματα. Thank`s anyway, θα σας επισκέπτομαι συχνά.

Αλέκο, ένα καλωσόρισμα κι' από εμένα. :smile:

Εδώ είμαστε για να συζητάμε και ν' ανταλλάσσουμε γνώμες και απόψεις. Μπερδεύτηκα όμως κάπως με το μήνυμα σου. Θα βοηθούσε αν περιέγραφες πιο αναλυτικά τι έχεις ήδη τώρα και τι θες να φτιάξεις.

Όσο για τη δυνατότητα του Dacmagic Plus να δέχεται για αποκωδικοποίηση Audio σήμα και από Bluetooth είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα...

Να είστε βέβαιοι ότι όταν θα τα εγκαταστίσω και τα δοκιμάσω θα σας στείλω τις εντυπώσεις μου, μαζί με πληρέστερη περιγραφή. Ως τότε τα ξαναλέμε με διαφοραιτικά αντικήμενα βέβαια.