Καλύτερη εικόνα?

stsalkit

Established Member
11 December 2008
160
Καλημέρα. Είναι ιδέα μου ή έχετε την ίδια άποψη ότι η εικόνα είναι καλύτερη με τον DM800 από τον παλιότερο 7020? (μιλώ για SD πρόγραμμα). Μου φαίνεται ότι η εικόνα έχει καλύτερη ευκρίνεια.
Επίσης, ξέρει κανείς τι κάνει το autoresolution plugin?

Η εικονα ειναι σιγουρα καλη αν και δεν ειχα παλιοτερους dream αλλα ενας 500αρης που ηρθε προσαφατα στα χερια μου παρατηρησα οτι πραγματικα δεν ειχε τοσο καλη εικονα!!!
Τωρα για το autoresolution plugin εχουμε ανοιξει και ενα thread!!
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=33036

Καλημέρα. Είναι ιδέα μου ή έχετε την ίδια άποψη ότι η εικόνα είναι καλύτερη με τον DM800 από τον παλιότερο 7020? (μιλώ για SD πρόγραμμα). Μου φαίνεται ότι η εικόνα έχει καλύτερη ευκρίνεια.
Επίσης, ξέρει κανείς τι κάνει το autoresolution plugin?

To θεμα ειναι αν μπορει να συναγωνιστει στην εικονα τους αλλους HD δεκτες (εχει και ακριβη τιμη).Με το DVI αντι για HDMI που εχει τι γινεται?Παιζει ρολο στην εικονα?

Σε χασαμε βρε.Και στο Αγγλικο που σε βρηκα δεν μου μιλησες καθολου.Καμμια απαντηση για τον Dream εδω?Απο εικονα τι λεει?Εγω τον εχω απλα δει αλλα εσεις που τον εχετε να πειτε αποψεις......

Απάντηση: Re: Καλύτερη εικόνα?

To θεμα ειναι αν μπορει να συναγωνιστει στην εικονα τους αλλους HD δεκτες (εχει και ακριβη τιμη).Με το DVI αντι για HDMI που εχει τι γινεται?Παιζει ρολο στην εικονα?
Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ DVI - HDMI στα HD κανάλια.

Το DVI κατασκευαστηκε το 1999 ενω το HDMI το 2002.
Το HDMI υποστηριζει το High Definition Content Protection (HDCP).To HDCP είναι κλείδωμα που επιτρέπει τη μεταφορά ψηφιακού σήματος υψηλής ευκρίνειας (1080i & p, 720i & p), από μέσα που το περιέχουν προς τα αντίστοιχα μέσα αναπαραγωγής.
Το HDMI υποστηριζει ηχο ενω το DVI υποστηριζει ψηφιακο βιντεο.
Αυτες ειναι οι διαφορες τους.Τωρα η διαφορα πιστευω οτι εξαρταται απο το ματι του καθε ανθρωπου.Παντως υπαρχει καποια διαφορα που ισως να μην εναι αισθητη.......

Και φυσικά και HDCP... Γενικά, όλα τα χαρακτηριστικά του HDMI έχουν περάσει και στο DVI... Απόδειξη οι κάρτες γραφικών των pc, που με ένα μετατροπέα βγάζουν HDMI από DVI...

Re: Απάντηση: Re: Καλύτερη εικόνα?

Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ DVI - HDMI στα HD κανάλια.

οχι φιλε μου δεν ειναι το ιδιο μια εξοδο dvi φτανει μεχρι 8 bit ενω μια εξοδο HDMI
φτανει μεχρι KAI 13 bit

Ε, αφού το ανέφερες ανέλυσε το λίγο.
Ποια ορατή διαφορά θα δει κανείς σε μια δορυφορική μετάδοση, γιατί εκεί αναφέρομαι.

κοιταξε να δεις μου βαζεις τωρα μια ερωτηση η οποια δεν εχει απανττηθει σε κανενα forum
εγω προσωπικα δεν ξερω τι διαφορα μπορει να εχουν αυτα τα bit σε μια συνδεση hdmi η dvi
ομως τεχνικα υπαρχει αυτη η διαφορα που μπορει να ειναι λεπτομερεια και να μην διμιουργει μεγαλη διαφορα στην ποιοτιτα της εικονας
αυτη ειναι μια δυνατοτιτα της θυρας Hdmi να φτανει μεχρι αυτο το νουμερο (13 bit) ισως ενας τεχνικος να μας απαντησει τι κανουν αυτα τα bit
σιγουρα κατι κανουν τωρα τι κανουν????

Εγώ πάλι νομίζω ότι όλα αυτά είναι θεωρητικές δυνατότητες. Όπως και το "deep colour". Δεν υπάρχει ακόμα υλικό με τόσο μεγάλο βάθος χρώματος. Το Hollywood έχει δηλώσει ότι δεν ασχολείται (προς το παρών;; )...

δηλαδη φιλε οτι παιρνουμε απο τον δορυφορο σε hd καναλι δεν ξεπαιρνα
τα 8 bit η καλυτερα εισαι σιγουρος 100% γιααυτο που λες
γιατι αμα εισαι σιγουρος απαντησες σε κατι που κανεις δεν μπορει να απαντησει
πουθενα η θα ελεγα εχει μπλεξει πολυ κοσμο

η να το πουμε και λιγο διαφορετικα μηπως η hdmi θυρα ειναι ποιο ευελικτη
στη μεταδοση ενος σηματος θεωριτικα παντα

Θεωρητικά, η HDMI θύρα είναι σαφώς πιο ευέλικτη, αν είναι 1.3. Όμως:
  1. Δεν υπάρχει υλικό με περισσότερα από 24 bits per pixel. Ούτε καν σε bluray.
  2. Δεν είναι μόνο θέμα σύνδεσης, αλλά και τσίπ αποκωδικοποίησης. Πόσα bbp υποστηρίζει;

Οπότε, είναι δύσκολο να δούμε στο άμεσο μέλλον κάτι που να μην χωρά να περάσει από DVI...

τωρα με το 24 με μπερδεψες λιγακι ας αφησουμε τα blu ray λιγο στην ακρη
λοιπον εχουμε ενα γεγονος οτι ερχετε ενα σημα απο το δορυφορο
πχ το luxe tv απο τον eyrobird 9 συχνοτιτα 11804 27500V
ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜενο γιτι το εχω ξεχωρισει
σε ενα απο τα ποιο ομωρφα σε ποιοτιτα εικονας καναλια hd
εχουμε και λεμε
width 1280
height 1088
aspect ratio16>9
bit rate 13.750
και δευτρο Bit rate 160 ετσι διαβαζω στο δεκτη πατοντας το κουμπι info

τι σχεση εχουν τα παραπανω νουμερα με αυτο που βγαζουν οι εξοδοι μας
η μηπως αυτο τα bitrate δεν εχουν σχεση με τα 8 bit που παιρνανε απο τις θυρες και ειναι κατι αλλο
μηπως αυτο το 8 εχει σχεση με τον χρονο σε κλασματα δευτερολεπτου που παιρναει το σημα?

τελος καποιοι λενε οτι η συνδεση των 3 χρωματων ειναι ιδια επισις
με μια εξοδο Hdmi
σε αυτο σας διαβεβαιονω οχι οταν βλεπουμε Hd καναλι υπαρχει διαφορα αισθιτη μαλιστα
αληθεια εκει ποσα Bit παιρνανε παλι 8? μηπως το γνωριζουμε?
ευχαριστω που με ανεχεστε αν και σας ζλισα λιγακι:flipout:

Βασικά, το bit rate που σου εμφανίζει είναι ουσιαστικά το πηλίκο του αριθμού των μπιτ ανά μονάδα χρόνου. Δεν έχουν καμιά σχέσει με τα χαρακτηριστικά της εικόνας, μετά την αποσυμπίεση. Αν πάρουμε για παράδειγμα ένα frame από το luxe tv. Αυτό έχει width 1280 & height 1088 pixel. Αν υποθέσουμε 24 bit per pixel, αυτό μας κάνει χοντρικά 1280*1088*24 = 33.423.360 bits. Μετά στέλνουμε το frame σε έναν κωδικοποιητή π.χ. mpeg2, ο οποίος τα συμπιέζει και τα κάνει π.χ. μισά (16.711.680). Άρα, για αυτό το frame, θα εκπεμφθούν ~16ΚΒ. Αν μετράς το bit rate στο 1/50 του δευτερολέπτου, και εκπέμπονται 50 frames το δευτερόλεπτο, τότε θα βγάλεις ένα bit rate για αυτό το frame 16ΚΒ...

Άρα, το bit rate μετρά τα bit του κωδικοποιημένου σήματος στην μονάδα χρόνου. Το τι μεταφέρει, εξαρτάται από τον αλγόριθμο κωδικοποίησης. Μπορεί για παράδειγμα μια SD εικόνα να μεταφέρεται μέσω mpeg1 με Χ bit rate, και κάποιο άλλο κανάλι να στέλνει με το ίδιο bit rate εικόνα HD σε mpeg4.

Οπότε, το πόσο καλή εικόνα θα δεις, εξαρτάται ουσιαστικά από τον αλγόριθμο κωδικοποίησης που χρησιμοποιείται. Και συνήθως, από αυτούς τίθενται και τα χαρακτηριστικά εκπομπής όπως π.χ. το βάθος χρώματος (πόσα bits θα χρησιμοποιηθούν για να μεταφέρουν πληροφορία χρώματος...).

τελος καποιοι λενε οτι η συνδεση των 3 χρωματων ειναι ιδια επισις
με μια εξοδο Hdmi

Μπα... υπερβολές... Η έξοδος συνιστωσών μπορεί απλά να μεταφέρει εικόνα HD, όπως και το HDMI. Εδώ όμως σταματούν οι διαφορές: η έξοδος συνιστωσών παραμένει ένα αναλογικό σήμα, ενώ το HDMI είναι καθαρά ψηφιακό.
Θέαση μέσω έξοδο συνιστωσών σε μια νέα τηλεόραση σημαίνει:
  1. Μετατροπή του ψηφιακού σήματος από το δορυφόρο σε αναλογικό από τον δέκτη.
  2. Μετατροπή του αναλογικού σήματος συνιστωσών πάλι σε ψηφιακό από την τηλεόραση.
Και φυσικά, κάθε μετατροπή έχει απώλειες και εισάγει θόρυβο. Επίσης, η μετατροπή από το ψηφιακό σε αναλογικό που κάνει ο οποιοσδήποτε δέκτης, μην φαντάζεσαι ότι θα είναι και ιδιαίτερα ποιοτικός...
Οπότε, δεν είναι δυνατόν να δείχνει η έξοδος συνιστωσών καλύτερα από μια ψηφιακή τύπου dvi/hdmi...

To HDMI εχει μεν μεγαλυτερο bandwidth απο το DVI αλλα τα σημερινα video formats σε τηλεοραση (επιγεια/δορυφορικη) και οπτικους δισκους (DVD/BR) δεν αξιοποιουν τις δυνατοτητες του, οποτε πρακτικα δεν προσφερει καλυτερη εικονα απο την συνδεση DVI. Ακομα και σε Bluray που εχουν πολυ μεγαλυτερο bitrate απο τα δορυφορικα, το DVI υπερκαλυπτει τις δυνατοτητες του μεσου. Σημειωτεον οτι οι δυνατοτητες Deep Color colorspace του HDMI 1.3 ΔΕΝ υποστηριζονται απο το BR ουτε προκειται (ειναι εκτος spec). Ομως το HDMI εχει την δυνατοτητα ταυτοχρονης μεταδοσης πολυκαναλου ασυμπιεστου ηχου σε LPCM και σε bitstream (για τα νεα φορμα DTS HD, Dolby TruHD) οποτε εχει μεγαλη χρησιμοτητα για τα νεα BluRay που υποστηριζουν τα νεα αυτα ηχητικα φορμα.

Περισσοτερα για το HDMI-DVI εδω:

- http://en.wikipedia.org/wiki/High-Definition_Multimedia_Interface
- http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface