Καλύτερη κάρτα γραφικών...

anderm

Γενικός Διαχειριστής
Staff member
1 August 2009
10,860
Αθήνα...
Είναι καιρός νομίζω μετά την Palit GTX 275 να πάω σε κάτι καλύτερο (εφόσον είναι πραγματικά καλύτερο δηλαδή...).
Έχει δει κάποιος την σειρά 4 της nvidia;Ο μόνος αποθαρυντικός παράγοντας είναι το ότι οι κανούριες σχετικά κάρτες δεν δίνουν 1080p από την HDMI μιας και είναι HD ready.
Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω δει κάποια κάρτα (καλή...) 1080p,υπάρχει κάτι,ή θα δουλεύουμε με 1680x1050; :grandpa:

οι καρτες δινουν max αναλυση 2560*1600...
το να μην δινει μια καρτα 1080 σημα αποκλειεται...

Συμφωνώ με τα παιδιά από πάνω. Και η δική σου κάρτα : http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Palit-Pci-E-Gtx-275-896-Mb-NE3TX275FT394.htm , δίνει ανάλυση που καλύπτει τα 1080p. Ίσως δεν τηρεί άλλες προδιαγραφές που ενδεχομένως να έχεις στο μυαλό σου. Μάλιστα οι καινούργιες έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, σε τιμές κάτω από 100 .

Είναι καιρός νομίζω μετά την Palit GTX 275 να πάω σε κάτι καλύτερο (εφόσον είναι πραγματικά καλύτερο δηλαδή...).
Έχει δει κάποιος την σειρά 4 της nvidia;Ο μόνος αποθαρυντικός παράγοντας είναι το ότι οι κανούριες σχετικά κάρτες δεν δίνουν 1080p από την HDMI μιας και είναι HD ready.
Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω δει κάποια κάρτα (καλή...) 1080p,υπάρχει κάτι,ή θα δουλεύουμε με 1680x1050; :grandpa:

Κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά... Όλες οι κάρτες γραφικών είναι ικανές για 1920Χ1080 εδώ και πολλά χρόνια, πριν ακόμα βγούν οι HD τηλεοράσεις.

Άρα δεν υπάρχει αποθαρρυντικός παράγοντας! Το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί είναι τι παραπάνω ζητάς από την υπάρχουσα κάρτα.

Ναι...και επαναλαμβάνω,αυτή η ανάλυση βγαίνει μόνο από VGA,και όχι από HDMI.

Μηπως εννοείς ότι δεν μπορεί να βγάλει 1080p από την VGA ? Αυτο είναι σωστό !! Το 1080p μπορεί να το δώσει μόνο η DVI έξοδος.
Δοκίμασες Ανδρέα DVI to HDMI adaptor και μετά σύνδεση στην TV? Η και απευθείας σύνδεση με DVI αν η TV σου έχει τέτοια δυνατότητα?

Απάντηση: Re: Καλύτερη κάρτα γραφικών...

VGA ανάλυση....από HDMI δεν δίνουν όμως 1080p... http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Palit-Pci-E-Gtx-275-896-Mb-NE3TX275FT394.htm το λέει κιόλας...HD Ready.

Υ.Γ. τα διπλά είχε όταν την πήρα!

Κάτσε ρε Ανδρέα γιατί θα μας τρελάνεις. Με βάση τα σηματάκια που έχει "κολλήσει" στο site ο υπάλληλος του πλαισίου κρίνεις ότι η κάρτα δεν δίνει 1080p από την HDMI;

Δίνουνε και παραδίνουνε 1080p όλες οι κάρτες από το HDMI. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό.

Έχει αντάπτορα DVI->HDMI,και έτσι το έχω συνδέσει σε Full hd οθόνη.Όμως στην πλήρη ανάλυση μου τα μεγεθύνει όλα,και επίσης φαίνονται όλα θολά.Η οθόνη-tv είναι Samsung 2333HD.Για να καταλάβετε...τα όρια του desktop ξεφεύγουν από αυτά της tv...

Ακριβώς....δεν έχω βρει κάτι συγκεκριμένο όσο και να έχω πειράξει τις ρυθμίσεις από το nvidia control panel.Υπόψην ότι αυτό το κάνει και στην GTX280 που έτυχε να πέσει στα χέρια μου pc που την είχε.Επίσης έχω δοκιμάσει 2 διαφορετικά καλώδια HDMI...το αποτέλεσμα το ίδιο.(Version 1.3b).

Επίσης το σήμα HD Ready είναι παρεξηγημένο.. Δεν σημαίνει ότι δεν υποστηρίζει 1080p. Σημαίνει ότι υποστηρίζει HD.. γενικά και αόριστα. Δεν έχει να κάνει με αναλύσεις.

Ακριβώς!!

Έχει εξηγηθεί και σε άλλα νήματα τι είναι το HDready. HDready είναι μια συσκευή που δίνει πάνω από 720 γραμμές, ανεξαρτήτως ανάλυσης προς τα πάνω. Το full HD είναι μαρκετινίστικος όρος που δεν υφίσταται.

Έχει αντάπτορα DVI->HDMI,και έτσι το έχω συνδέσει σε Full hd οθόνη.Όμως στην πλήρη ανάλυση μου τα μεγεθύνει όλα,και επίσης φαίνονται όλα θολά.Η οθόνη-tv είναι Samsung 2333HD.Για να καταλάβετε...τα όρια του desktop ξεφεύγουν από αυτά της tv...

Στην Πανασόνικ που είχα το ίδιο θεματάκι δεν έφταιγε η κάρτα, αλλά η τηλεόραση. Έβαλα τη σάρωση στο off και όλα έστρωσαν. Μήπως και η Samsung έχει κάποια αντίστοιχη ρύθμιση?

Γιάννης Χατζ. said:
την Πανασόνικ που είχα το ίδιο θεματάκι δεν έφταιγε η κάρτα, αλλά η τηλεόραση. Έβαλα τη σάρωση στο off και όλα έστρωσαν. Μήπως και η Samsung έχει κάποια αντίστοιχη ρύθμιση?

Είναι η λειτουργία που περιγράφει ο Γιάννης.Στο Just Scan πρέπει να φτιάχνει....

Ανδρέα, βάλε στο monitor P.Size -> Just Scan...

χμ...για 1:1 pixel mapping;Δεν το είχα σκευτεί..θα το δοκιμάσω πάντως ;)

Last edited: