Καλύτερο mp3 player?

Quartz

Established Member
24 November 2007
125
Everywhere!
Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί αλλά πιο είναι το mp3 player με τον καλύτερο ήχο;
Το ipod? Ποιο απ'όλα; touch? classic? nano?
Μήπως κάποιο sony?

Νομίζω ότι δεν έχει μπει κανείς σε τέτοια διαδικασία σύγκρισης εδώ γι' αυτό δεν δίνεται και απάντηση.
Ο λόγος είναι ότι εξαρχής το mp3 είναι μια μορφή που δεν αποδίδει και τα καλύτερα ακούσματα (τουλάχιστον σε συνηθισμένο bitrate). Αν δε, έχεις και κανένα φτηνό ζευγαράκι ακουστικά νομίζω ότι οι όποιες διαφορές δεν θα είναι καν ακουστές.
Τώρα αν είναι να χρησιμοποιείς το ipod σαν πηγή και ακολουθούν τίποτα ενισχυτές περίεργοι με docking station των 2-3.000€ τότε αλλάζουν τα δεδομένα.

Ίσως αν γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος στο τρόπο χρήσης, την ποιότητα των κομματιών, κτλ να λάβεις μεγαλύτερη βοήθεια.

Το mp3 player είναι για άλλη χρήση... Για εκδρομές, παραλία, δρόμο κλπ.
Μπορεί επίσης να μην είναι mp3 αλλά κάποιο άλλο φορμα πχ apple lossless, flac η ακόμα και το απλό wav. κλπ...
Όσο για τα ακουστικά, αυτά αλλάζουν και υπάρχουν και ακουστικά ψείρες με 100 ευρώ που δεν έχουν καμία σχέση με τα ακουστικά των 5 ευρώ που έχουν τα περισσότερα mp3 player.
Με αυτά σαν δεδομένο υπάρχει κάποια μάρκα που να υπερτερεί;

Ατελείωτο διάβασμα για τον φορητό ήχο μπορείς να ρίξεις στο http://www.head-fi.org και μία ιδέα για το πού μπορεί να φτάσει κάποιος που είναι αποφασισμένος να ακούσει φορητό ήχο λίγο καλύτερα απ' ότι με τα ακουστικά των 5 ευρώ, μπορείς να πάρεις ειδικά από αυτό το thread του παραπάνω φόρουμ.

Λοιπόν μετά απο μια μικρή έρευνα που έκανα για νέο mp3/mp4 player επειδή το παλιό μου , μου το φάγανε μέσα στο στρατό, έχω να σου προτείνω ένα και μόνο player.
Cowon S9 , και την έκδοση των 16 GB.
Απίστευτος ήχος , πληθώρα ρυθμίσεων EQ , και Εffects.
Έχει πολύ καλή αυτονομία, εξαιρετική οθόνη OLED 3.3" παίζει όλα τα γνωστά format ( mp3, wma, wav, aac, flac ) , υποστηρίζει αναπαραγωγή μέσω Bluetooth , και έχει πολύ καλό GUI και αρκετές έξτρα δυνατότητες.
Με ένα ζευγάρι καλά ακουστικά είναι μόνο του , χωρίς αντίπαλο.
Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι οτι δεν έχει memory expansion slot.
Ψάξτο και αν μπορείς άκουσέ το να παίζει.

Nα μην ανοιγω νεο θεμα..οποτε συνεχιζω το παρον κιας εχει καιρο να συνεχιστει.
Μηπως ξερει κανεις που μπορω να βρω cowon στην Ελλαδα(ειδικα Θεσσαλονικη?),γιατι στα μεγαλα τουλαχιστον που ρωτησα δεν εχουν ιδεα.
Επισης καμμια γνωμη για sony s545?(το σκεφτομαι αν δε βρω τελικα cowon)

Απο review εχω διαβασει αρκετα (και σχεδον παντου εχω βρει πολυ καλα σχολια) αλλα τα μηχανακια δεν τα εχω βρει πουθενα στη Θεσσαλονικη.Μονο σε ιντερνετικα μαγαζια.Αλλα ηθελα να το δω κιαπο κοντα καποια στιγμη

Τα iaudio/cowon τα είχα δει πιο παλιά στο Fnac στο Mall της Αθήνας.

Δεν ξέρω αν υπάρχει Fnac στη Θεσσαλονίκη

Έχω ακόμη ένα IAUDIO X5 60 Gb σε άριστη κατάσταση, το οποίο ΣΚΟΤΩΝΕΙ σε ήχο...

Κατά σειρά, την αντιπροσωπεία την είχε η TILEOPTIKI SARAVELOS και μετά την είχε η ΒΙΑΝΕ. Τώρα όμως δεν την βλέπω στο site τους..

Κάντους ένα τηλέφωνο, μήπως και ξέρουν τι απέγινε..