Κάμερα HD με HDD ... Ποιά ;

xtasos

New member
30 June 2006
33
Καταρχήν καλημέρα σας ...
Αν και αρκετά παλιός στο forum (κυρίως στις συζητήσεις για projectors, home theater, hi-fi) η ενασχόληση με τις κάμερες αρχίζει μόλις τώρα. Θέλω να προβώ άμεσα σε αγορά (τώρα για το Πάσχα, και λόγω παρουσίας πλέον μιας κοράκλας !!!). Φωτογραφική μηχανή υπάρχει (Canon Pro 1 - 8 Mp), και για κάμερα κατέληξα ότι με ενδιαφέρει HD και με σκληρό. Διαβάζοντας τα σχόλιά σας βλέπω ότι προτείνεται την Canon HG 10. Επίσης όμως είδα τα καινούργια μοντέλα της Sony (SR 10, SR 11 το SR 12 όχι γιατί ξεφεύγει στην τιμή). Το C-net-reviews λέει το SR11 λίγο καλύτερο από την Canon αν κατάλαβα καλά. Ποιά είναι η γνώμη σας γιαυτά τα μοντέλα και ποιά η πρότασή σας ;
Ευχαριστώ πολύ.

Σε ποιά τηλεόραση θα προβάλλεται το υλικό; Διότι αν παίξει σε κάποια που δεν είναι FULL HD, τότε η συζήτηση για τις διαφορές είναι άνευ ουσίας, αφού δεν θα διακρίνεις καμιά διαφορά.

Ανεξάρτητα πάντως από την τηλεόραση προβολής, υπάροχυν κάποια δεδομένα για μια καλή λήψη.
1. Ευχρηστία της κάμερας. Τη χειρίζεσαι με ευκολία, άρα τραβάς εύκολα, άρα όχι λάθη.
2. Καλός φακός. Όσο υψηλότερη η ανάλυση, τόσο σημαντικότερος ο φακός.
3. Καλός και μεγάλος σένσορας. Η CANON HV20 έχει γίνει σύγχρονος θρύλος, διότι έχει μεγαλύτερο cmos σε σχέσημε όλες τις άλλες κάμερες που μπορούμε να πληρώσουμε. Αν η HG10 έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, τότε θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα.

Επίσης κάθε καλή λήψη στο χέρι ωχριά μπροστά στη λήψη που θα κάνεις με τρίποδο. Άρα το υλικό που θα τραβήξεις με μια τυπική mini -dv αλλά με καλή στήριξη (τρίποδο, κεφαλή) πέρα από το αισθητικό του θέματος, θα έχει συγκρίσιμη ποιότητα (συνολικά στην ταινία, όχι καρέ καρέ) με αυτό που θα πάρεις από τις κάμερες HDV, AVCHD.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση ...
Η τηλεόραση και ο προτζέκτορας που υπάρχουν είναι HD Ready (720 p). Φυσικά και με ενδιαφέρει η απλότητα και η ευκολία του χειρισμού της κάμερας, αλλά επίσης πιστεύω ότι καλό είναι η αγορά που θα γίνει να είναι και διαχρονική και γιαυτό λέω να στραφώ σε HD κάμερες. Όσον αφορά την σταθερότητα όπως λέτε χρειάζεται και ένας τρίποδας (ή μονόποδο) οπότε θα γίνει η αγορά του άμεσα μαζί με την κάμερα ...
... Αλλά τελικά ποιά κάμερα ;;; δώστε ιδέες
Δεν ξέρω αν η κάμερα της Canon έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και την ίδια ποιότητα με την HV20. Οι Canon είναι εύχρηστες ; οι Sony από ότι είδα είναι αρκετά εύχρηστες και έχουν και ελληνικό μενού ...
... Δεν ξέρω ... μπερδεύτηκα ... καμιά βοήθεια ;;; ... Ευχαριστώ !!!

Καλημέρα!!Να σας ζήσει!!!Σου μιλάω σαν ελαφρώς άσχετος με το θέμα.Άσχετος γιατί, δεν έχω χρησιμοποιήσει Canon ή Sony και HD.Τραβάω με μία JVC 575 που με ικανοποεί απόλυτα.Μερικά σημεία προσοχής:
1.Όπου είναι δυνατόν,χρησιμοποήσε τρίποδο.Όπου δεν είναι δυνατόν, δοκίμασε να το χρησιμοποιήσεις,μπορεί και να τα καταφέρεις,ειδικά όταν μιλάμε για εσωτερικούς χώρους,γενέθλια,σχολικές εκδηλώσεις κλπ
2.Το μονόπλανο που τράβηξε επαγγελματίας με videocamera φοβερή σε σχολική εκδήλωση, ήταν απαίσιο!Δοκίμασε άλλες γωνίες ,παίξε με Zoom, τράβα ό,τι και όπως θέλεις και δοκίμαζε συνέχεια να δεις αν είναι καλό.Το καλύτερο εξάρτημα για τη μηχανή σου είσαι εσύ!
3.Η εικόνα που θα πάρεις θα είναι πολύ καλή.Θα γίνει καλύτερη όταν προσεχτεί στο editing.Σκέψου τι υλικό πετιέται μόνο και μόνο επειδή δεν παρουσιάζεται σωστά.Σκέψου σε βάθος χρόνου.Τα video με την κοράκλα θα τα βλέπετε για δεκαετίες.
4.Έχω ακούσει καλά λόγια για την Canon,συμφωνώ με τον Βλασίδη:grinning-smiley-043 σε ότι αφορά τον σένσορα...και σε όλα γενικά

Η HG10 , ειναι ισαξια σε ευκολιες και επιδοσεις, απλα ο τροπος εγγραφης και συμπιεσης διαφερει.
Γραφει σε Mpg4 μεχρι 12 Mbps, και το αποτελεσμα ειναι το καλύτερο απο αυτες που γραφουν σε σκληρο, αλλα οχι καλυτερο απο αυτες που γραφουν σε Minidv.
Αν θες σκληρο δισκο , ειναι η καλυτερη επιλογη.

Ευχαριστώ πολύ, θα τις δω και από κοντά και αν μπορώ θα τις επεξεργαστώ όσο περισσότερο γίνεται για να δω και την ευκολία στον χειρισμό τους. Ο λόγος που μίλησα για τις καινούργιες Sony είναι ότι ως τα τελευταία μοντέλα που κυκλοφόρησαν (τους τελευταίους 1-2 μήνες) τα περιοδικά τις βγάζουν ως τις καλύτερες (μεγαλύτερη ανάλυση, καλύτερος φακός, μεγαλύτερος σένσορας). Το θέμα είναι όμως ότι δεν τους εμπιστεύομαι πλέον για τις επιλογές τους και γιαυτό ήθελα και θέλω την γνώμη σας. Επίσης ο λόγος που θέλω HDD είναι γιατί ως μέσω είναι ποιο εύχρηστο και άμεσο από ότι η miniDV, αλλά δεν ήξερα ότι είχαν άλλο τρόπο συμπίεσης και μάλιστα μπορούν να δώσουν καλύτερο αποτέλεσμα. Οπότε μήπως (λέω μήπως) πρέπει να ξανασκεφτώ το μέσω εγγραφής ; Η αλήθεια είναι ότι μπερδεύτηκα αλλά θα τα ξεκαθαρήσω γρήγορα στο μυαλό μου και πιστεύω να πάρω την καλύτερη απόφαση και γιαυτό σίγουρα βοηθάτε και εσείς πάρα πολύ, γιαυτό αναμένω με αγωνία τα σχόλιά σας.

H καλυτερη λυση παντως , αν θες ικανοποιητικη ποιοτητα και ευχρηστια ειναι μονο η νεα προταση της Canon HF10 , που εχει ανεβασμενο bitrate , καλο χρωμα και αναλυση, ακομη και στα χαμηλα.
Γραφει σε flash memory, που για μενα , ειναι το μελλον καθως δεν εχει κινουμενα μερη, με οτι αυτο συνεπαγεται.
http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=27_267&products_id=5016