Καμιά Γνώμη για Οικονομικά Ηχεία Βάσης ?

STRATOS1983

Senior Member
Δστυχως λογω ανεργιας-αφραγκιας πουληθηκαν ηχεια(rf52) και ενισχυτης(hk-980) πριν καιρο...
πλεον υπαρχει ενας pioneer a445 http://buttercup.se/poppy/wordpress...plifier-Operating-Instructions-in-English.pdf (σελιδα 10 για χαρακτηριστικα)
καμια ιδεα για οικονομικα ηχεια βασης?? τα λευτα που διαθετω ειναι 100ευρω.
δεν εχει τυχει να ακουσω καποια σε αυτα τα χρηματα, εκτος απο τα magnat monitor supreme 200 τα οποια ειχα πριν 1,5-2 χρονια
εχει κανεις αποψη για τα koda ex-566t ?
ο χωρος περιπου 12-15 τετραγωνικα
απο μουσικη ακου τα παντα εκτος απο rock-metal.
καθε αποψη και γνωμη δεκτη

ευχαριστω για το χρονο σας...
[FONT=Verdana, Arial, sans-serif]
ex-566t
[/FONT]

Καλησπέρα! Νομίζω η καλύτερη λύση είναι να περιμένεις για κάτι αξιόλογο στις αγγελίες. Από το να στραφείς σε ηχεία τύπου koda είναι πολύ καλύτερο να πάρεις ένα μεταχειρισμένο σε πολύ καλή τιμή.
Ενδεικτικά,προ ημερών νομίζω πουλήθηκαν κάποια dali zensor 1 στην τιμή που αναφέρεις. Η διαφορά είναι χαώδης μεταξύ τέτοιων ηχείων και οποιωνδήποτε koda.

Re: ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΗΣ?

οπωσδηποτε δεν αποκλειω καποιο καλο μεταχειρισμενο.
Cambridge Audio S20, τα γνωριζει κανεις?
και παντα κατι να ''δεσει'' με τον ενισχυτη οσο γινεται δηλαδη...

Re: ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΗΧΕΙΑ ΒΑΣΗΣ?

Δες (άκου) και τα Tannoy Mercury V1, τα οποία οδηγώ με έναν αρχαίο Sansui σε χώρο αντίστοιχο του δικού σου και θα έλεγα ότι είμαι χαρούμενος, ειδικά για την τιμή τους (αν και δεν προτιμώ τις ξένες αγορές, τα είχα πάρει 99 λίρες από το αγγλικό amazon την εποχή που είχε δωρεάν μεταφορικά -δεν ξέρω πόσο χρεώνει τώρα όμως και αν συμφέρει αντίστοιχα). Για την ιστορία, είχα ακούσει και τα Cambridge Audio S30 τα οποία μου άρεσαν ελαφρώς καλύτερα, αλλά λόγω θέσης (κοντά σε τοίχο) προτίμησα τα front-ported Tannoy.

2 reviews αν σε ενδιαφέρουν:
http://www.stereophile.com/content/tannoy-mercury-v1-loudspeaker
http://www.whathifi.com/Review/Tannoy-Mercury-V1

εχω και τα tannoy στο νου μου... αλλα ξεφευγω αρκετα(οικονομικα) εκτος και αν το αφησω για αργοτερα ή βρω κατι καλο σε μεταχειρισμενο
κ μιας και το αναφερεις και εμενα με βολευει να εχει μπροστα την εξοδο του αερα γτ θα τοποθετηθουν κοντα σε τοιχο.

μεχρι στιιγμης εχω ακουσει μονο τα s30 και μου αρεσε

λοιπον το οικονομικο ανεβηκε στα 200 ευρω, και μεχρι στιγμης εχω ακουσει

dali zensor1 μου αρεσε πιο πολυ απ ολα (απλα φοβαμαι αν καλυψει 12-15 τετραγωνικα απο πλευρας χαμηλού)
Wharfedale Diamond 10.1 συμπαθητικο, απλα το dali εχω την ιδεα πως ειναι πιο μουσικο ηχειο ( τουλαχιστον στα δικα μου αυτια) βεβαια εχουν καλυτερο χαμηλο!
Boston CS 26 II απογοητευση σκετη!
magnat monitor supreme 200 (τα οποια τα ειχα στο παρελθον, απλα ηθελα να τα θυμηθω) πολυ καλητερα απο τα Boston CS 26 II

και αυριο θα προσπαθησω να ακουσω q acoustics 2020 και ελπιζω να εχει διπλα του καποια απο τα παραπανω για να συγκρινω
ξερει κανεις που μπορω να κουσω τα Tannoy Mercury V1?

οι δικες σας αποψεις???

οτι κάνεις τις ακροάσεις σου, απολαμβάνεις τη διαδικασία και θα κάνεις σωστή επιλογή βάσει του γούστου σου.

Συνεπώς δε βλέπω λόγο να ψάξω να "προτείνω" κάτι παραπάνω.

αν το παρουμε ετσι εχεις δικιο...

απλα για τα 15 τετραγωνικα τα dali θα ειναι οκ? μονο αυτο σκεφτομαι για τα dali, και αν ειναι ικανοποιητικο το χαμηλο τους...?
αα και αλλη μια ερωτηση.
διαφορες αναμεσα σε dali zensor1 και dali concept 1? γνωριζει καποιος?

διαφορες αναμεσα σε dali zensor1 και dali concept 1? γνωριζει καποιος?

Εμενα μου ειχαν φανει μερα με την νυχτα.
Πολυ καλυτερο το zensor, πολυ πιο αερινο και αναλυτικο απο το concept που ειναι καπως πιο laid back και χωρις την αναλυση του zensor.
Πιστευω πως στα 200 ευρο δεν θα βρεις κατι καλυτερο απο τα ζενσορ..

Με λιγα ευρο παραπανω κοιτας και το monitor audio bx2 που ειναι πολυ κοντα στον ηχο του ζενσορ, αλλα πιο μπασατο και σιγουρα καλυπτει και παραπανω απο 15 τετραγωνικα χωρο.. Στις υψηλες βεβαια ειναι λιγο πιο λαμπρο απο το ζενσορ, με αποτελεσμα το ζενσορ να ακουγεται καπως πιο ζυγισμενο τονικα, αλλα ριξτου ενα αυτι γιατι κατα την γνωμη μου αξιζει για μεγαλουτσικους χωρους.. Σιγουρα θα σε βοηθησει στο ψαξιμο σου.

Περιμενω νεα γιατι και εγω τα ιδια κοιταω :drummer:

Last edited:
ΤΟ οριο 200 δεν θελω να το ξεπερασω ουτε ευρω...
Ακουσα παλι σημερα το ζενσορ πολυ καθαρο κ αναλυτικοτατο ηχειακι.
Να πω την αμαρτια μου εκει που ειχα παει σημερα μου εβαλαν να ακουσω κ τα μαγκνατ μονιτορ σουπριμ 200 σε ιδια τραγουδιαμετα ζενσορ
και μου φανηκε αρκετα συμπαθητικο και με καλο μπασο, αλλα οι ψηλες δεν... σε μερικα κομματια δεν ακουγα καν μερικα οργανα...
99.999% θα παω πεμπτη να φορτωσω τα ζενσορ1.
Εψαξα κ για τα tannoy v1 αλλα πουθενα...

Κατα τη γνωμη μου κανεις τη καλυτερη επιλογη!

Τα 2020i τα ακουσες πουθενα?εγκυκλοπαιδικα ρωταω..

Καλημέρα....

Φίλε στράτο πρόκειται να βγούν τα Dali zensor 3,τα οποία θα είναι το μεγαλύτερο αδερφάκι του 1.
Θα είναι μεγαλύτερα σε διαστάσεις,και θα φοράει 7'' γούφερ για καλύτερα χαμηλά.Βέβαια δεν ξέρω πότε θα έρθει ελλάδα,αλλά η τιμή του θα ξεπερνάει σίγουρα το μπάτζετ σου. Το ανέφερα απλώς να υπάρχει έτσι σαν πρόταση...

http://www.dali-us.com/en-US/Loudspeakers/ZENSOR-3.aspx

Eγώ πάντως έχω γλυκαθεί,η αλήθεια είναι!!

Καλημέρα....

Φίλε στράτο πρόκειται να βγούν τα Dali zensor 3,τα οποία θα είναι το μεγαλύτερο αδερφάκι του 1.
Θα είναι μεγαλύτερα σε διαστάσεις,και θα φοράει 7'' γούφερ για καλύτερα χαμηλά.Βέβαια δεν ξέρω πότε θα έρθει ελλάδα,αλλά η τιμή του θα ξεπερνάει σίγουρα το μπάτζετ σου. Το ανέφερα απλώς να υπάρχει έτσι σαν πρόταση...

http://www.dali-us.com/en-US/Loudspeakers/ZENSOR-3.aspx

Το 3αράκι πρέπει να είναι η χρυσή τομή γιατί θα κάνει και για δυναμικά ακούσματα. Στα χρήματά του κάτι μου λέει ότι θα παίζει εξαιρετικά.

και γλυκαθηκα αλλα σιγουρα θα μεινω με τη γλυκα... :laugh:
ασε που πρεπει να μαζεψω και κανα ευρω για ενισχυτη, βασεις ηχειων καμια καλη καρτουλα ηχου γτ κυριως ακουω απο pc.
ειμαι και ανυπομονος οποτε δεν μπορω να περιμενω με τπτ το ποτε θα και αν ερθουν...

ποτε θα ερθουν?? ποσο θα εχουν??

Ήθελα αυτές τις μέρες να πάρω τηλέφωνο τον αντιπρόσωπο,αλλά δεν αξιώθηκα.
Εγώ το κόβω να έχουν γύρω στα 3,5 κατοστάρικα με τέσσερα.
Πάντως θα συμφωνήσω και εγώ,ότι είναι η χρυσή τομή!!