Kαμμένα pixel ή κάτι άλλο?

giannisgr41

New member
2 June 2007
79
καλημέρα στο φορουμ.
παιδια 'εχω μία τηλεόραση Samsung LE40M86D περίπου 7 χρόνια.προχτές το βράδυ παρατήρησα 2 οριζ'οντιες γκρι γραμμές στπ πάνελ.με´τα από κοντινό έλεγχο διαπίστωσα οτι είναι πιξελ σβηστα σε χρώμμα σκούρο γκρι.Δεν ξέρω εάν προκλήθηκε από χτύπημα από κανα παιδί μου,η απλά βγήκαν.Φυσικά πανικοβλήθηκα ,μπήκα στο φορουν,έψαξα και είδα οτι η ενδεδυγμένη λύση είναι με κλειστή οθόνη και μπατονετα ,μασαζ πάνω στην περιοχή .έκλεισα την τηλεόραση και αρχισα να το κάνω,προς διάφορες κατευθύνσεις.
Έπειτα που την άναψα διαπίστωσα το εξής:οι γκρι γραμμές έιχα εξαφανιστεί και στην θέση τους υπάρχουν πράσινα σημαδια ,σκεφτήτε χοντρό πράσινο μαρκαδόρο που τον καθαρισες και έχει αφήσει σημάδια.αυτά τα σημάδια δείχνουν να είναι μπροστα από την εικόνα,δεν υπάρχει διακοπή στην εικόνα,τα γράμματα και τα χρώμματα φένονται πίσω από το πράσινο.επειδή ακριβώς δεν υπάρχει διακοπή της εικόνας και αυτα τα σημάδια δειχνουν να ελιναι κολημμένα στην εσωτερική μέριά του εξωτερικού πανελ-προστατευτικού φιλμ (εαν το λεω σωστά),δεν ξλερω τι να υποθλεσω.Το μόνο που μπορω να καταλάβω είναι οτι κάποια πιχελ είναι καμμένα και ετρεξε το υγρο LCD και πασαλείφτηκε,επέιδή κάποια μικρα σημεία είναι τελείως σκούρα,αλλά η μεγάλη γραμμλη έφυγε.αυτό φένεται καθαρά στην 3η-4η φωτο.αμα είναι ετσι να την πάω σε κάποιο τεχνικό να καθαρίσει το πάνελ? .ευχαριστώ

https://www.dropbox.com/s/obkyb9rru0f8xps/DSC_0139.jpg

Attachments

• DSC_0136.jpg
    DSC_0136.jpg
    57.2 KB · Views: 70
  • DSC_0137.jpg
    DSC_0137.jpg
    195.1 KB · Views: 71
  • DSC_0138.jpg
    DSC_0138.jpg
    193.3 KB · Views: 70
  • DSC_0139.jpg
    DSC_0139.jpg
    29.8 KB · Views: 71
  • DSC_0140.jpg
    DSC_0140.jpg
    65.2 KB · Views: 72
Last edited:
Re: καμενα πιχελ ή κάτι άλλο?

πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο (υποψιάζομαι οτι θα δούμε αρκετά τέτοια κουλά όσο παλιώνουν τα flat panel displays.)

σίγουρα δεν ειναι βρωμιά/σκόνη, δεν καθαρίζει δηλαδή ,απλά για κάποιο λόγο τα συγκεκριμένα pixel είναι infected απο κάτι και μάλλον παρέδωσαν πνεύμα μόνιμα.

αν δεν πρόκειται απλά για την αρχή του τέλος ζωης του panel, θα έλεγα οτι χτυπήθηκε απο κάτι.

Αν ήταν χτύπημα θα υπέθετα ότι οι γραμμές θα έπρεπε να είναι η μία κάτω από την άλλη. Αυτή τη στιγμή το pattern στη τελευταία φωτό είναι λίγο άτακτο για να εμφανίζεται ως χτύπημα. Αυτό που μπορεί να δει ο giannisgr41 είναι να εξετάσει την οθόνη εξωτερικά για κάποια γραμμή που να προέρχεται από χτύπημα. Με τέτοια ζημιά, αν είναι χτύπημα, θα υπάρχουν αμυχές..

οχι παιδιά δεν υπάρχουν αμυχες καθόλου,δυστυχώς όμως χτες εμφανίστηκαν περισσοτερα γκρι πιχελ εκεί που τελείωνει το πρασινο μοτιβο.Δεν τα πείραξα να δω εαν ειναι κολήμενα η καμένα,γιατι αμα γίνουν όπως το πράσινο είναι χειρότερα.πάντως οταν η τηλεόραση δείχνει μαυρο χρωμμα ,πχ σε αλλαγη καναλιού,όλω το κοματι με το πρασινο χρωμμα φενεται επείδη είναι πιο φωτεινό από το υπόλοιπο πανελ.μπορει και να είναι απο χτύπημα,ετσι υπολογίζω και εγώ(3 μικρά παιδια).