Καμμένο-α pixel

KleKoR

Supreme Member
30 November 2007
7,562
Εχω ενα προβλημα. Αγόρασα την 40m86 το σαββατο και σημερα την εξετασα για καμμενα πιξελ. Σκεφτηκα να το κανω μεσα απο την φωτογραφικη μηχανη. ανοιξα λοιπον την ζωγραφικη των windows εφτιαξα 5 ζωγραφιες σε 1920*1080, μαυρη, ασπρη, κοκκινη, πρασινη και μπλε. Μετα συνδεσα την φωτο με την tv και ειδα τις φωτογραφιες. Ολες φαινονταν ενταξει εκτος απο την μπλε. στην κατω αριστερη μερια της οθονης υπαρχουν 4 νομιζω μαυρα pixels. Και τωρα τι κάνω? Εχω εγγυηση απο την fourlis. Ζηταω αλλαγη ετσι?

τι θεμα με τα πιξελ ειναι λιγο προβλημα
η κα8ε εταιρια καλυπτεται πολυ εξυπνα λεγοντας οτι μεχρι 3-4 γινεται αλλαγη

Μπορείς να δοκιμάσεις να επικοινωνήσεις με το σέρβις, αλλά το αν το θεωρεί σφάλμα ή όχι εξαρτάται από την εταιρεία. Εγώ έχω μια philips η οποία έχει 1 μπλε subpixel κολλημένο (δηλ. ανάβει συνέχεια μπλε). Αλλά δεν με ενοχλεί: για να το δώ, πρέπει α) να δείχνει μάυρο η τηλεόραση και β) να πλησιάσω στα 20 εκατοστά. Από πιο μακριά, δεν μπορώ να το δω, οπότε δεν με ενοχλεί.

Νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό κριτήριο για το αν πρέπει να ζητήσεις αλλαγή ή όχι: αν φαίνεται από το 1 μέτρο π.χ., τότε πρέπει να ζητήσεις αντικατάσταση. Αλλά αν πρέπει να πας πολύ κοντά και να υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες θέασης για να το δεις (και δεν φαίνεται σε κανονική θέαση τηλεόρασης) τότε δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις τίποτα... Εκτός και αν η εταιρεία που αγόρασες την τηλεόραση δίνει 0 πίξελ εγγύηση...