Κανεις με 802.11 AC Router?

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
30,129
Παλλήνη
Υπαρχει κανεις συμφορουμιτης από Αττική που να έχει 802.11 AC Router (non-apple)?
Προσπαθω να δω εάν ένα πρόβλημα ταχύτητας που αντιμετωπίζω οφείλεται στον δικό μου router (Almond+) ή σε κάτι άλλο.

Thanks!

Ειναι πολύ χρήσιμο γιατί βλέπεις πραγματική ταχύτητα δικτύου και όχι θεωρητικές παπαριές.

Αν μιλαμε για wifi, μηπως παιζει ρολο το data rate του modem σου ?

(option & αριστερο κλικ πανω στην βενταλια για να δεις το rate)

Απάντηση: Re: Κανεις με 802.11 AC Router?

Αν μιλαμε για wifi, μηπως παιζει ρολο το data rate του modem σου ?

(option & αριστερο κλικ πανω στην βενταλια για να δεις το rate)

Οχι, αυτό που λες είναι το link speed (tx rate) το οποιο σου δίνει το max θεωρητικό transfer rate. Η real life ταχύτητα μπορεί να μετρηθεί με ακρίβεια μονο αν στείλεις κάποια πακέτα από την μια συσκευή στην άλλη.

Επειδή έχω μια εντύπωση ότι στέλνοντας αρχείο από μια συσκευή σε μια άλλη χάνεις σε ταχύτητα,θέλω να κατεβάσεις ένα torrent απο server και να δεις τι παίζει και πάντα με ethernet οι μετρήσεις...Αν σου πιάνει τις ταχύτητες που πρέπει τότε οκ...Πάντως μην αμφισβητείς τα τεστ που κυκλοφορούν της hol πχ . Όσες φορές τα έχω τρέξει μου έχουν δώσει με μεγάλη ακρίβεια το μέγεθος της ταχύτητάς μου

Προσπαθω να δω εάν ένα πρόβλημα ταχύτητας που αντιμετωπίζω οφείλεται στον δικό μου router (Almond+) ή σε κάτι άλλο.

Τι προβλημα ταχυτητας ακριβως;

Επειδή έχω μια εντύπωση ότι στέλνοντας αρχείο από μια συσκευή σε μια άλλη χάνεις σε ταχύτητα,θέλω να κατεβάσεις ένα torrent απο server και να δεις τι παίζει και πάντα με ethernet οι μετρήσεις...Αν σου πιάνει τις ταχύτητες που πρέπει τότε οκ...Πάντως μην αμφισβητείς τα τεστ που κυκλοφορούν της hol πχ . Όσες φορές τα έχω τρέξει μου έχουν δώσει με μεγάλη ακρίβεια το μέγεθος της ταχύτητάς μου

αντιθέτως εμπλέκοντας την ιντερνετ σύνδεση μέσα, παύει να είναι αξιόπιστη η μέτρηση για το εσωτερικό του δίκτυο... που στην παρούσα θέλει να μετρήσει.

αντιθέτως εμπλέκοντας την ιντερνετ σύνδεση μέσα, παύει να είναι αξιόπιστη η μέτρηση για το εσωτερικό του δίκτυο... που στην παρούσα θέλει να μετρήσει.

Ακριβως...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τι προβλημα ταχυτητας ακριβως;

Εχω πάρει ένα ωραιο ρουτερακι το Almond+ με το οποιο πιάνω καλες ταχύτητες όταν συνδέω το macbook pro late 2013 με το mac mini late 2014 (περίπου 500 Μbps σε 10 μετρα απόσταση) ή όταν συνδέω το iphone 6 με το mac mini late 2014 (περίπου 250 Μbps). Ομως αν συνδέσω το macbook pro late 2013 με ένα άλλο macbook pro late 2013 ή με το Iphone 6, η ταχύτητα πέφτει δραματικά στα 30Mbps.
Τεσταρα όλα τα παραπάνω με ένα apple airport extreme και έπιασα καλές ταχύτητες σε όλες τις περιπτώσεις.
Θελω να το τεστάρω και σε ένα ακόμα AC router (non-apple) ώστε να σιγουρευτώ πως κάτι δεν πάει καλα με τον δικό μου ρουτερ και να στείλω feedback στην εταιρία.

ΥΓ Οπου "συνδέω" παραπάνω= τρέχω το app που μετράει την ταχύτητα δικτύου.

Αρα το προβλημα υπαρχει μονο οταν με το iphone6 προσπαθεις να streamαρεις απο το macbook pro late 2013.
Οταν με το iphone streamαρεις από το αλλο macbook pro late 2013 που είπες, παλι το ίδιο πρόβλημα εχεις;

Επίσης πριν κανεις την δοκιμη, κανε reboot το router (και γενικα ότι αλλο router ή switcher εχεις στο δικτυο σου).
Μετα το reboot να ειναι η 1η σου επιλογη το strem μεταξυ iphone με το macbook pro

To πρόβλημα προς το παρόν είναι μονο στην σύνδεση μεταξύ ενός macbook pro ή iphone 6 με άλλο iphone 6 ή με άλλο macbook pro (late 2013).
Δεν έχω πρόβλημα όταν συνδέω τα ιδια macbook pro ή iphone 6 με το mac mini late 2014.
Εχω δοκιμάσει τα πάντα, και στο σπίτι μου και σε σπίτι φίλου.

Re: Απάντηση: Re: Κανεις με 802.11 AC Router?

Αν θέλει να μετρήσει εσωτερική τότε πάω πάσο,το ίντερνετ δεν πρέπει να το εμπλέξεις

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάνα reset στο router έχεις κάνει καθόλου τελευταία takisot;Είναι καλά κλειδωμένο το ασύρματο με ισχυρή κρυπτογράφηση;Είναι σωστά συνδεδεμένα όλα τα μέρη πάνω στο τοπικό δίκτυο; Πάντως η γνώμη μου είναι πως το router είναι το μόνο αθώο στην όλη υπόθεση

Εχω δοκιμάσει τα πάντα. Το router είναι κατά πασα πιθανότητα, αλλα αν δεν δοκιμάσω και ένα 3ο διαφορετικό ρουτερ δεν θα είμαι 100% σίγουρος.

Ξέρεις γιατί σου λέω ότι το router φαίνεται να είναι το μόνο αθώο;Γιατί στο κάνει σε συγκεκριμένες μεταφορές αρχείων και όχι σε όλες

Γιατί με άλλο router τα ίδια αρχεία μεταφέρονται ταχύτατα μεταξύ των ίδιων υπολογιστών.