Κακαλιός Στέργιος
Supreme Member
... και αυτό imo είναι το φυσιολογικό να σκέφτεσαι και να πράξεις Στέργιο. H περίπτωση όσων έχουν και δεν πληρώνουν νομίζω πως είναι το θέμα του νήματος.
:ernaehrung004:
εντάξει, αυτοί υπήρχαν και προ κρίσης!
... και αυτό imo είναι το φυσιολογικό να σκέφτεσαι και να πράξεις Στέργιο. H περίπτωση όσων έχουν και δεν πληρώνουν νομίζω πως είναι το θέμα του νήματος.
:ernaehrung004:
Tην ξερουμε- κι αυτο θα κανουμε ολοι μας!................................
....................................
Αν φτάσω στο σημείο να επιλέξω ανάμεσα στο αν θα είμαι σωστός απέναντι στο κράτος ή αν θα έχω ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι του σπιτιού για την οικογένεια....νομίζω ξέρετε ποια θα είναι η επιλογή μου.
Εγω παιδιά πάντα πλήρωνα. Ερχόταν λογαριασμός που έληγε σε 15 μέρες και τον πλήρωνα κατευθείαν. Ήθελα πάντα να είμαι σωστός.
Πλέον όμως το πράμα έχει ξεφύγει τελείως. Είναι παράλογες οι φοροδοτικές απαιτήσεις. Το κόστος της ύπαρξης μας έχει εκτοξευθεί.
Καταντάει παράλογο το όλο ζήτημα. Πουλάμε με τιμές 2007 (τότε άνοιξα την επιχείρηση μου) αλλά τα κόστη είναι τουλάχιστον Χ3.
Αυτή τη στιγμή καθυστερώ όσο μπορώ τους λογαριασμούς, έχω μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων και σε ρυθμίσεις στη ΔΕΗ παλιότερα και προσπαθώ να παραμείνω θετικός με την ελπίδα ότι κάποτε θα καλυτερέψουν τα πράγματα.
Αυτό που άλλαξε όμως είναι ότι μετά μια μεγάλη (ψυχολογική) φρίκη που έφαγα και η οποία είχε αντίκτυπο στην προσωπική μου ζωή πλέον είμαι πιο...χαλαρός, αναγνωρίζοντας στον εαυτό μου ότι προσπαθώ για το καλύτερο, όπως έκανα πάντα.
Αν φτάσω στο σημείο να επιλέξω ανάμεσα στο αν θα είμαι σωστός απέναντι στο κράτος ή αν θα έχω ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι του σπιτιού για την οικογένεια....νομίζω ξέρετε ποια θα είναι η επιλογή μου.
Ειπαμε: καταντησαμε τα λαμογια να κοροϊδευουν τους νοικοκυραιους ως...""""νοικοκυραιους""" (με πολλα εισαγωγικα). Το κακο βεβαια ειναι οτι και την...φυλαξη αυτων (αν γενοιτο) παλι αυτοι θα την πληρωσουν!
οι τιμες προ μνημονιων ηταν παραλογες και εντος του κλιματος τεχνητης ευμαρειας που ειχε δημιουργηθει με δανεικα - σημερα, ως συνηθως, πηγαμε στο αλλο ακρο...
Για τον ιδιο λογο που ο "σκεπτομενος", κατ´εσε, θεωρει χαζους οσους υπακουουν σε νομους συντεταγμενου κρατους. Αν αυτοι οι νομοι δεν μας αρεσουν, απλα "ριχνουμε" την (οποιαδηποτε) κυβερνηση - μεχρι να "πεσει" ομως ειμαστε υπηκοοι (στους νομους) και πολιτες (στην αντιδρασή μας). Το να περιγελουμε οσους πληρωνουν Ή να εκμεταλευομαστε τα "κενα" και την ανοχη της Δημοκρατιας ΜΑΣ ειναι ιδιον σκεπτομενου ανθρωπου; Μαλλον αλλος χαρακτηρισμος του πρεπει!Γιατί θεωρείς λαμόγιο κάποιον που δεν δέχεται να δεσμεύεται μονομερώς και να πληρώνει για παροχές που μπορούν να καταργηθούν ξαφνικά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όχι σκεπτόμενο άνθρωπο?
Αντε, επειδη το πας επι προσωπικου να σου απαντησω...
Κοίταξε, είναι καθαρά προσωπικό το θέμα. Αν το κράτος και ο ασφαλιστικός σου φορέας τηρούσε στο ακέραιο την συμφωνία σας, δηλαδή εσύ να πληρώνεις το ποσό που σου ζητάνε και αυτοί έχεις φαρμακευτική περίθαλψη και την συμφωνημένη σύνταξη στο μέλλον, τότε θα πρέπει να συνεχίσεις να πληρώνεις ώστε να μην είσαι εσύ αυτός που θα αθετήσεις αυτή την συμφωνία.
Από την άλλη αν διακρίνεις ότι το κράτος και ο ασφαλιστικός σου φορέας είναι αναξιόπιστοι εταίροι, τότε σταματάς.
Βασικά η συμφωνία που έχεις αυτή τη στιγμή είναι πλήρωσε το ποσό που σου λέμε κάθε μήνα και εμείς αυθαίρετα και χωρίς καν να λάβουμε υπόψιν την συμφωνία μας, την μεταβάλουμε όποτε θέλουμε και όπως μας βολεύει.
Αν σου κάνει μια τέτοια συμφωνία προχωράς, αν δεν σου κάνει σταματάς και μαζεύεις τα χρήματα σου, τόσο απλά είναι τα πράγματα.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Γιατί θεωρείς λαμόγιο κάποιον που δεν δέχεται να δεσμεύεται μονομερώς και να πληρώνει για παροχές που μπορούν να καταργηθούν ξαφνικά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όχι σκεπτόμενο άνθρωπο?
Ντινο εχω την εντυπωση οτι τα Ταμεια (οχι ολα, σαν πχ ΤΣΜΕΔΕ κα) ειχαν υπογραψει δεσμευση με το Κρατος: να του δινουν τις εισφορες (κι αυτο να δινει...θαλασσοδανεια - οι αθλιοι) και αναλαμβανει να χορηγει περιθαλψη και συνταξη (σε υψος που συμφωνειται μεταξυ τους). Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι οι εισφορες που πληρωνεις ειναι για σενα και οχι για τον Διοικητη του ΙΚΑ να τα παιξει Χρηματιστηριο - ο εγκληματιας! Και ξερετε ποιος ειναι αυτος; ο περιβοητος Νεκταριος που επαιξε τα αποθεματκα των εισφορων μας σε χαρτια (φιλων, υποθετω), και σημερα...Ξερετε τι κανει σημερα; Συμμετεχει στην Επιτροπη Σοφων που προτεινει μετρα για το ασφαλιστικο!!! ΝΑΙ - ο λυκος ξαναμπηκε στο μαντρι επιβραβευομενος μαλλον!Ειχε κανει κανεις οποιαδηποτε συμφωνια οτι αυτα που πληρωνεις σαν εισφορες ειναι (θα) ειναι δικα σου στο μελλον ?
Οι εισφορες του σημερα πανε σε αυτους του τα δικαιουνται σημερα. Δλδ, αγγουρια μενουν για αυριο
Ειχε κανει κανεις οποιαδηποτε συμφωνια οτι αυτα που πληρωνεις σαν εισφορες ειναι (θα) ειναι δικα σου στο μελλον ?
Οι εισφορες του σημερα πανε σε αυτους του τα δικαιουνται σημερα. Δλδ, αγγουρια μενουν για αυριο
SR71B# δε ξέρω αν μιλόντας για το 74 κάνεις και αναφορά στα δάνεια που είχε χαρίσει η φρεδερίκη. Αν δεν εννοείς αυτό, το αναφέρω εγώ. Δε ζούσα τότε και δε ξέρω τι χάρισε και πως . Το αναφέρω όμως γιατί πολλοί όμως ζούν με αυτό. Το μήπως και τους τα χαρίσουν!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.