Κάνω καλά που πληρώνω ?

... και αυτό imo είναι το φυσιολογικό να σκέφτεσαι και να πράξεις Στέργιο. H περίπτωση όσων έχουν και δεν πληρώνουν νομίζω πως είναι το θέμα του νήματος.

:ernaehrung004:

εντάξει, αυτοί υπήρχαν και προ κρίσης!

................................
....................................
Αν φτάσω στο σημείο να επιλέξω ανάμεσα στο αν θα είμαι σωστός απέναντι στο κράτος ή αν θα έχω ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι του σπιτιού για την οικογένεια....νομίζω ξέρετε ποια θα είναι η επιλογή μου.
Tην ξερουμε- κι αυτο θα κανουμε ολοι μας!

Απάντηση: Re: Κάνω καλά που πληρώνω ?

Οριστε, πας να ...αγιασεις και δεν σε αφηνουν!
"Επεσαν ολα"...taxisnet, winbank (ουτε τηλεφωνα δεν σηκωνουν αυτοι!)...
πως να πληρωσεις;
Λετε να κανουν...αντισταση;

Εγω παιδιά πάντα πλήρωνα. Ερχόταν λογαριασμός που έληγε σε 15 μέρες και τον πλήρωνα κατευθείαν. Ήθελα πάντα να είμαι σωστός.
Πλέον όμως το πράμα έχει ξεφύγει τελείως. Είναι παράλογες οι φοροδοτικές απαιτήσεις. Το κόστος της ύπαρξης μας έχει εκτοξευθεί.
Καταντάει παράλογο το όλο ζήτημα. Πουλάμε με τιμές 2007 (τότε άνοιξα την επιχείρηση μου) αλλά τα κόστη είναι τουλάχιστον Χ3.
Αυτή τη στιγμή καθυστερώ όσο μπορώ τους λογαριασμούς, έχω μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων και σε ρυθμίσεις στη ΔΕΗ παλιότερα και προσπαθώ να παραμείνω θετικός με την ελπίδα ότι κάποτε θα καλυτερέψουν τα πράγματα.
Αυτό που άλλαξε όμως είναι ότι μετά μια μεγάλη (ψυχολογική) φρίκη που έφαγα και η οποία είχε αντίκτυπο στην προσωπική μου ζωή πλέον είμαι πιο...χαλαρός, αναγνωρίζοντας στον εαυτό μου ότι προσπαθώ για το καλύτερο, όπως έκανα πάντα.
Αν φτάσω στο σημείο να επιλέξω ανάμεσα στο αν θα είμαι σωστός απέναντι στο κράτος ή αν θα έχω ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι του σπιτιού για την οικογένεια....νομίζω ξέρετε ποια θα είναι η επιλογή μου.

Όμως οι τιμές του 2007 ήταν φυσιολογικές ή παρα ήταν ανεβασμένες για την εποχή τους?

SR71B# δε ξέρω αν μιλόντας για το 74 κάνεις και αναφορά στα δάνεια που είχε χαρίσει η φρεδερίκη. Αν δεν εννοείς αυτό, το αναφέρω εγώ. Δε ζούσα τότε και δε ξέρω τι χάρισε και πως . Το αναφέρω όμως γιατί πολλοί όμως ζούν με αυτό. Το μήπως και τους τα χαρίσουν!
Εγώ από μεριάς μου δε μπορώ να αφήσω λογαριασμό απλήρωτο. Και μάλιστα δε ξεπληρώνεται η ανακούφιση που νιώθω όταν τα έχω όλα πληρωμένα. Πριν μερικά χρόνια ή ακόμη και σήμερα εγώ θεωρούμαι ο μαλ.. Πρέπει όμως να είμαστε το μόνο κράτος που το λαμόγιο είναι ο μαγκας και ο σωστός ο χαζός ο φλούφλης κλπ..
Συμφωώ πως το κράτος δε δίνει τη σωστή πρόνοια με τις λανθασμένες κινήσεις του και την αδιαφορία προς τους πολίτες αλλά οι νοήμων έχοντες μπορούνε να βλέπουν και να κρίνουν ανάλογα. Τι θέλω να πω, έχω εργαστεί απλήρωτος για μήνες και με χτυπούσαν (κυριολεκτικά) όχι στο τηλέφωνο αλλά και ψυχικά με καθημερινές κλήσεις από τις τράπεζες τους καλούς καιρούς για να πάρω δάνειο. Μα πως θα το πληρώσω? η απάντηση στο ερώτημα πάντα ήταν θα δούμε όταν έρθει η ώρα !!
Δυστηχώς ήρθε η ώρα.
#toliskot πολλές φορές έχω νευριάσει με τον εαυτό μου γιατί δε πήρα ένα δάνειο τρελό 250.000 όταν τα δίνανε αβέρτα να έχω και εγώ τη νέα σπιταρόνα να χαίρομαι τις μπαλκονάρες εις υγείαν... και λεφτά όποτε έχω.
Αλλα πάλι και η περίοδος χάριτος να επιστρέψει (που δε το βλέπω) πάλι το δάνειο δεν θα το έπερνα, γιατί δε μπορώ να απλώσω το χέρι πιο πάνω από αυτά που φτάνω.
Εγώ πιστεύω πως αυτόι που δεν πληρώνουν θα θελαν πολύ να βρισκονταν στη θέση σου και να είχαν ταχτοποιημένες τις οφειλές τους.

Σε όλα τα παραπάνω που έγραψα, αφαιρώ τις περιπτώσεις υγείας και όσους χρωστούν ατυχός για αυτούς τους λόγους.

Ειπαμε: καταντησαμε τα λαμογια να κοροϊδευουν τους νοικοκυραιους ως...""""νοικοκυραιους""" (με πολλα εισαγωγικα). Το κακο βεβαια ειναι οτι και την...φυλαξη αυτων (αν γενοιτο) παλι αυτοι θα την πληρωσουν!

οι τιμες προ μνημονιων ηταν παραλογες και εντος του κλιματος τεχνητης ευμαρειας που ειχε δημιουργηθει με δανεικα - σημερα, ως συνηθως, πηγαμε στο αλλο ακρο...

Κοίταξε, είναι καθαρά προσωπικό το θέμα. Αν το κράτος και ο ασφαλιστικός σου φορέας τηρούσε στο ακέραιο την συμφωνία σας, δηλαδή εσύ να πληρώνεις το ποσό που σου ζητάνε και αυτοί έχεις φαρμακευτική περίθαλψη και την συμφωνημένη σύνταξη στο μέλλον, τότε θα πρέπει να συνεχίσεις να πληρώνεις ώστε να μην είσαι εσύ αυτός που θα αθετήσεις αυτή την συμφωνία.
Από την άλλη αν διακρίνεις ότι το κράτος και ο ασφαλιστικός σου φορέας είναι αναξιόπιστοι εταίροι, τότε σταματάς.
Βασικά η συμφωνία που έχεις αυτή τη στιγμή είναι πλήρωσε το ποσό που σου λέμε κάθε μήνα και εμείς αυθαίρετα και χωρίς καν να λάβουμε υπόψιν την συμφωνία μας, την μεταβάλουμε όποτε θέλουμε και όπως μας βολεύει.
Αν σου κάνει μια τέτοια συμφωνία προχωράς, αν δεν σου κάνει σταματάς και μαζεύεις τα χρήματα σου, τόσο απλά είναι τα πράγματα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ειπαμε: καταντησαμε τα λαμογια να κοροϊδευουν τους νοικοκυραιους ως...""""νοικοκυραιους""" (με πολλα εισαγωγικα). Το κακο βεβαια ειναι οτι και την...φυλαξη αυτων (αν γενοιτο) παλι αυτοι θα την πληρωσουν!

οι τιμες προ μνημονιων ηταν παραλογες και εντος του κλιματος τεχνητης ευμαρειας που ειχε δημιουργηθει με δανεικα - σημερα, ως συνηθως, πηγαμε στο αλλο ακρο...

Γιατί θεωρείς λαμόγιο κάποιον που δεν δέχεται να δεσμεύεται μονομερώς και να πληρώνει για παροχές που μπορούν να καταργηθούν ξαφνικά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όχι σκεπτόμενο άνθρωπο?

Γιατί θεωρείς λαμόγιο κάποιον που δεν δέχεται να δεσμεύεται μονομερώς και να πληρώνει για παροχές που μπορούν να καταργηθούν ξαφνικά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όχι σκεπτόμενο άνθρωπο?
Για τον ιδιο λογο που ο "σκεπτομενος", κατ´εσε, θεωρει χαζους οσους υπακουουν σε νομους συντεταγμενου κρατους. Αν αυτοι οι νομοι δεν μας αρεσουν, απλα "ριχνουμε" την (οποιαδηποτε) κυβερνηση - μεχρι να "πεσει" ομως ειμαστε υπηκοοι (στους νομους) και πολιτες (στην αντιδρασή μας). Το να περιγελουμε οσους πληρωνουν Ή να εκμεταλευομαστε τα "κενα" και την ανοχη της Δημοκρατιας ΜΑΣ ειναι ιδιον σκεπτομενου ανθρωπου; Μαλλον αλλος χαρακτηρισμος του πρεπει!

Για τα αλλα που γραφεις στο πρωτο μερος, δεν διαφωνω στην ουσια τους -και θεωρω ΑΘΛΙΟ το κρατος που φερεται ετσι, και το δικο μας ΝΑΙ, ειναι αθλιο. Και σου το λεω ως παθων, οχι...εγκυκλοπαιδικα!

Αντε, επειδη το πας επι προσωπικου να σου απαντησω...

Εγώ δεν άρχισα τίποτα επι προσωπικού. Εσύ άρχισες τα "ΣΑΣ" (με κεφαλαία) και οχι εγώ, αλλά εσύ "αυτοκαρφώνεσαι πολιτικά", γιατι ετσι αναγκαστικά ορίζεις και το "ΜΑΣ". Πάνω σε αυτή την βάση μίλησα. Παρ'όλ'αυτά, το ερώτημα παραμένει. Πως γίνεται, μέχρι χτες, όσοι δεν πλήρωναν να είναι επαναστάτες, αγωνιστές, αντιφασίστες κλπ, και σήμερα όσοι δεν πληρώνουν για τους ίδιους λόγους να θεωρούνται (απο τους επαναστάτες) λαμόγια.

Κοίταξε, είναι καθαρά προσωπικό το θέμα. Αν το κράτος και ο ασφαλιστικός σου φορέας τηρούσε στο ακέραιο την συμφωνία σας, δηλαδή εσύ να πληρώνεις το ποσό που σου ζητάνε και αυτοί έχεις φαρμακευτική περίθαλψη και την συμφωνημένη σύνταξη στο μέλλον, τότε θα πρέπει να συνεχίσεις να πληρώνεις ώστε να μην είσαι εσύ αυτός που θα αθετήσεις αυτή την συμφωνία.
Από την άλλη αν διακρίνεις ότι το κράτος και ο ασφαλιστικός σου φορέας είναι αναξιόπιστοι εταίροι, τότε σταματάς.
Βασικά η συμφωνία που έχεις αυτή τη στιγμή είναι πλήρωσε το ποσό που σου λέμε κάθε μήνα και εμείς αυθαίρετα και χωρίς καν να λάβουμε υπόψιν την συμφωνία μας, την μεταβάλουμε όποτε θέλουμε και όπως μας βολεύει.
Αν σου κάνει μια τέτοια συμφωνία προχωράς, αν δεν σου κάνει σταματάς και μαζεύεις τα χρήματα σου, τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Ειχε κανει κανεις οποιαδηποτε συμφωνια οτι αυτα που πληρωνεις σαν εισφορες ειναι (θα) ειναι δικα σου στο μελλον ?

Οι εισφορες του σημερα πανε σε αυτους του τα δικαιουνται σημερα. Δλδ, αγγουρια μενουν για αυριο

To "ΣΑΣ" αφορουσε (και αφορα) οσους σκεφτονται ετσι,να "πινουν" δηλ εις υγειαν των κορόιδων- κι ετσι εκφραστηκες νομιζω (μην.α/α 15: " Ακόμα κι αν μπορώ, δεν θα πληρώνω.")
Για το αλλο...σου απαντησα: ημουν και ειμαι κατα των διοδιων μονο, για την μεθοδευση και για το υψος τελων που καθιερωθηκαν.
Για μενα, οσοι δεν πληρωναν ΠΡΟ Συριζα (ενω ειχαν δυνατοτητα) ηταν αυτο που ειναι και οι σημερινοι "αντιστασιακοι": "καθαρματακια", ετσι απλα εις την Ελληνικην!

Ειχε κανει κανεις οποιαδηποτε συμφωνια οτι αυτα που πληρωνεις σαν εισφορες ειναι (θα) ειναι δικα σου στο μελλον ?

Οι εισφορες του σημερα πανε σε αυτους του τα δικαιουνται σημερα. Δλδ, αγγουρια μενουν για αυριο
Ντινο εχω την εντυπωση οτι τα Ταμεια (οχι ολα, σαν πχ ΤΣΜΕΔΕ κα) ειχαν υπογραψει δεσμευση με το Κρατος: να του δινουν τις εισφορες (κι αυτο να δινει...θαλασσοδανεια - οι αθλιοι) και αναλαμβανει να χορηγει περιθαλψη και συνταξη (σε υψος που συμφωνειται μεταξυ τους). Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι οι εισφορες που πληρωνεις ειναι για σενα και οχι για τον Διοικητη του ΙΚΑ να τα παιξει Χρηματιστηριο - ο εγκληματιας! Και ξερετε ποιος ειναι αυτος; ο περιβοητος Νεκταριος που επαιξε τα αποθεματκα των εισφορων μας σε χαρτια (φιλων, υποθετω), και σημερα...Ξερετε τι κανει σημερα; Συμμετεχει στην Επιτροπη Σοφων που προτεινει μετρα για το ασφαλιστικο!!! ΝΑΙ - ο λυκος ξαναμπηκε στο μαντρι επιβραβευομενος μαλλον!

Σαφώς και έχεις κάνει συμφωνία. Ο πατέρας μου π.χ είχε κάνει συμφωνία να πληρώνει το ασφαλιστικό του ταμείο και αυτό να του χορηγήσει μετά από 35 έτη δουλειάς 13 συντάξεις τον χρόνο, διότι κάθε Χριστούγεννα του έπαιρνε ακριβώς τα διπλά. Το ασφαλιστικό του ταμείο αθέτησε μονομερώς αυτήν την συμφωνία και στην ουσία "έφαγε" τα χρήματα που ανάγκαζε τον πατέρα μου να πληρώνει κάθε Χριστούγεννα.
Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία αν η σύνταξη σήμερα πληρώνεται από εισφορές άλλων εργαζομένων κ.τ.λ, δεν με ενδιαφέρει. Εμένα με ενδιαφέρει ότι έγινε ενέργεια μονομερώς από τον ασφαλιστικό φορέα, έτσι δικαιολογώ άνετα τον πολίτη που μονομερώς θα πάψει να πληρώνει διότι για τους δικούς του λόγους θέλει να αθετήσει και αυτός αυτή την συμφωνία. Είναι απόλυτα δικαιολογημένος για την ακρίβεια. Υπάρχει ακριβώς ίδια μονομερής ενέργεια από τον φορέα του που αποτελεί προηγούμενο.

Last edited:
SR71B# δε ξέρω αν μιλόντας για το 74 κάνεις και αναφορά στα δάνεια που είχε χαρίσει η φρεδερίκη. Αν δεν εννοείς αυτό, το αναφέρω εγώ. Δε ζούσα τότε και δε ξέρω τι χάρισε και πως . Το αναφέρω όμως γιατί πολλοί όμως ζούν με αυτό. Το μήπως και τους τα χαρίσουν!

Γηρασκω αει διδασκομενος -bye-

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ... ΥΠΟΨΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ! :laugh:

Τωρα εξηγουνται καποια πραγματα.
Ιδιως στην νοοτροπια κατι γηραιοτερων "ωφειλετων".

Χμμμμ ....

Η Φριντα δεν χαρισε τιποτα - εξ αλλου απο τον Δεκεμβρη του '67 ξεκουμπιστηκε - η χουντα χαρισε αγροτικα χρεη μεχρι 100.000δρχ (με μεροκαματο γυρω στις 80δρχ). Φυσικα αναμενουν ενα ειδος Σεισαχθειας οι "επιτηδειοι", ευελπιστω αυτη να γινει επι των πραγματικα εχοντων ενδεια.